Volvo CE tilbyr skreddersydd støtte for å bistå kunder med å nå sine karbonreduksjonsmål

Å skape en karbonfri fremtid er bare mulig gjennom samarbeid. I et felles engasjement for å redusere miljøpåvirkningen gjør Volvo Construction Equipment (Volvo CE) det lettere for kundene å nå sine karbonreduksjonsmål ved bruk av tilpassede planer.

Ved å dra nytte av bredden til deres eksisterende løsninger og servicer har Volvo CE utviklet en trinnvis tilnærming med CO2-reduksjonsprogrammet for å hjelpe kundene med å realisere deres egne unike mål mot karbonnøytralitet. Det er ingen løsning som passer for alle, og enhver kundes virksomhet er forskjellig. Disse skreddersydde løsningene tilbyr derfor en praktisk måte på hvordan man kan gjøre betydelige forbedringer på hvordan maskinene brukes på arbeidsplassen – både nå og i fremtiden.

Niklas Nillroth, leder for “Sustainability and Public Affairs" hos Volvo CE, sier: "Klimaendringene er en av vår tids største utfordringer, og et av de viktigste tiltakene vi kan gjøre er å bidra til å redusere våre kunders utslipp. Det er viktig å få alle med og gjøre det enkelt å bidra som en del av det daglige arbeidet. Hvert eneste skritt på veien mot netto nullutslipp teller.”

“Servicene vi benytter er bygd på tiår med innovasjon her hos Volvo CE, men nå samler vi dem i et program som kan skreddersys individuelt etter våre kunders behov.”

CO2-reduksjon i fire trinn

CO2 -reduksjonsprogrammet er designet for å enkelt kunne integreres i kundens planer, samtidig som at nødvendige lønnsomhets- og produktivitetsnivåer opprettholdes. Programmet er basert på fire enkle trinn:

  1. Innsikt – Volvo CE starter med å forstå hvor kunden befinner seg på gjeldende tidspunkt når det gjelder karbonutslipp og etablerer en baselinje som det går an å sammenligne med. Ved å bruke telematikkdata fra tilkoblede maskiner finner Volvo CE CO2-avtrykket for alle maskiner på arbeidsplassen – uansett merke. Ved å kartlegge disse dataene kan kunden visualisere virkningen av endringer i karbonreduksjonen over tid.
  2. Analyse – Ekspertene hos Volvo CE analyserer kundens maskindata og gjennomfører en undersøkelse på anlegget for å forstå hvordan materialflyten, maskinparksammensetningen og førernes kjørestil påvirker utslippene på deres arbeidsplass. Volvo CE illustrerer deretter hvor forbedringene kan gjøres og hvilke tiltak som må tas for å redusere CO2/tonn. Ved å bruke Volvo Site Simulation kan ekspertene vise innvirkningen av disse forbedringene til kunden og dermed motivere til en virkelig endring.
  3. Forbedre – Etter å ha identifisert de påkrevde og spesifikke tiltakene, hjelper Volvo CE kunden med å implementere dem. Dette vil variere fra kunde til kunde, men Volvo CE er der for å støtte med nøkkelservicer som Eco Operator training og andre effektivitetsbedrende servicer som Efficient Load Out – eller planlegge en myk overgang mot elektriske maskiner.
  4. Opprettholde – På dette stadiet vil kunden allerede begynne å se resultatene av deres innsats, både økonomisk og miljømessig. Det siste trinnet er for Volvo CE som vil støtte for å opprettholde denne innsatsen ved å kontinuerlig overvåke CO2-nivået over tid, dette for å sikre at forbedringene reduserer utslippene over tid og at kundene ikke faller tilbake til gamle vaner. Volvo CE vil også se etter nye måter å redusere utslippene ytterligere på i fremtiden.

Leder an. Sammen.

Dette kundeprogrammet er ett av mange initiativ som er utviklet av Volvo CE for en nødvendig endring av byggebransjen. Selskapet har satt seg et bransjeledende mål om å oppnå netto nullutslipp av klimagasser innen 2040 – med 50 % reduksjon i CO2 -utslipp på tvers av vår egen virksomhet, og 30 % reduksjon i CO2-utslipp på tvers av produktbruk allerede i 2030.

I 2013 introduserte Volvo CE verdens første anlegg for karbonnøytral produksjon av anleggsmaskiner i Braås, Sverige – som nylig bygde verdens første kjøretøy laget av fossilfritt stål – og det i tillegg til at Volvo CEnå også har det største utvalget av elektriske maskiner.

Volvo CE oppfordrer kundene til å finne ut hvordan de kan heve innsatsen for å oppnå netto nullutslipp eller ta det første skrittet på deres bærekraftsreise i dag ved å kontakte deres lokale forhandler eller besøke Volvo's CO2-reduksjonsprogram.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com