Lading av elektriske anleggsmaskiner
Volvo Elektriske Anleggsmaskiner
Lading av elektriske anleggsmaskiner

Optimaliser arbeidsdagen din med våre ladeløsninger

Å få mest mulig ut av de elektriske anleggsmaskinene dine er enkelt når du har de riktige ladeløsningene til å holde dem i gang. Hos Volvo CE har vi gjort det enkelt for kunden ved å tilby flere ladealternativer for anleggsmaskinene – alt bygd for å gi varig kraft og ytelse. Fra enfase-lading over natten med innebygd lader, til trefase-hurtigladere som er flyttbare og enkle å bruke, vi gir deg tilgang til alle løsningene du har behov for.

Batterielektriske maskiner gir mange fordeler – fra null eksosutslipp og nesten støyfritt til det å åpne opp for nye forretningsmuligheter som gir et mer komfortabelt og fredelig arbeidsmiljø. De kan også settes i arbeid på tvers av en rekke bruksområder. Imidlertid vet vi at ingen jobb er like, noe som ofte betyr at måten disse elektriske anleggsmaskinene brukes på, under hvilke forhold og for hvor lenge, varierer fra sted til sted. For å få mest mulig ut av disse fordelene er det derfor viktig å planlegge på forhånd når du går over til batterielektriske anleggsmaskiner, samt forstå hva dine behov er for å sikre at du bruker de optimale laderne.

Tiden det tar å lade en elektrisk anleggsmaskin avhenger av ladeløsningene og den tilgjengelige strømkilden. Men med våre brukervennlige ladeløsninger har vi fjernet enhver ladeangst og erstattet den med pålitelige og effektive ladealternativer som passer til nesten alle arbeidsplasser.

Nøkkelen til å optimalisere arbeidsdagen din er ganske enkelt å planlegge fremover. Det er en ny måte å jobbe på, men for en som deg vil overgangen skje raskt, bare med en eller to mindre endringer i planene dine. Vi hos Volvo CE har ladeløsningene for deg, så les videre for å finne ut hvilke alternativer som passer best til dine behov, før du deretter oppdager hvordan du planlegger ladingen under den daglige driften.

Vis mer

Hvilken type ladeløsning skal du bruke? Alt avhenger av den elektriske maskinen din og hvor og hvordan du bruker den.

Kompaktmaskiner 48V

Ladeløsninger for elektriske kompaktmaskiner: EC18 Electric, ECR18 Electric, ECR25 Electric og L20 Electric, L25 Electric.

Ladeløsninger for kompaktmaskiner

Store anleggsmaskiner 600V

Ladeløsninger for mellomstore elektriske anleggsmaskiner: EC230 Electric og L120H Electric Conversion.

Ladeløsninger for mellomstore maskiner

Det er enkelt å lade anleggsmaskiner

Det er vanlig å kunne arbeide en hel dag med all den kraft og ytelse som behøves for å utføre en normal arbeidsmengde uten å måtte lade maskinen i det hele tatt. Men ansett, med en mer krevende arbeidsmengde, eller til de større mellomstore gravemaskinene eller hjullasterne, kan det hende at du trenger å bruke pausene dine til en rask “mulighetslading”. Når du vet hvilke ladere du trenger og kjenner strømforsyningen du har til rådighet, er eneste forskjellen at du må planlegge ladingen inn i arbeidsdagen din slik at den passer best mulig til pauseplanen din. Vårt råd er ganske enkelt å planlegge fremover i tid og bli kjent med maskinen din. Prosessen vil ganske snart bli en enkel del av din daglige rutine.

Ladealternativer som passer best til din arbeidsbelastning

Hvis arbeidsbelastningen din i en kompaktgraver eller kompaktlaster er ekstremt krevende, eller hvis du bruker en av våre større elektriske anleggsmaskiner, anbefaler vi å investere i en hurtiglader. Og med tanke på dine større elektriske maskiner, hvis du har svak eller ingen kapasitet i strømnettet, anbefaler vi at du benytter vår Power Unit og lader din elektriske maskin direkte på anleggsplassen. Power Unit'en kan også lade anleggsmaskiner av andre merker, så vel som andre typer kjøretøyer, inkludert elektriske lastebiler. Du kan finne det beste ladealternativet for deg, samt få råd om når du skal planlegge å lade i pausene, og evnt. i hvor lenge med vår dedikerte ladeplanleggingskalkulator.

Lade- og Driftstidskalkulator

Hva sier maskinførere om våre ladeløsninger?

Forhåndsplanlegging av lading

“Det har absolutt ikke vært noen problemer med ladingen i det hele tatt. Vi har vedlikeholdsladeren, som vi bruker til lading over natten på begge maskinene, og så har vi hurtigladeren som vi bruker til å lade litt ekstra på hver maskin under lunsjpausen vår. Så med litt forhåndsplanlegging er det ganske så enkelt.” David Gorman, Landscape Team Leader for Eden Project i Storbritannia.

Elektrisk landskapsforming

Batteriet varer hele dagen

“For å være ærlig så var jeg skeptisk, og hadde ikke tro på at batteriet ville vare hele dagen, men det lades veldig raskt. Du kan arbeide hele dagen og utføre oppgavene dine. Hvis jeg fikk valget, ville jeg definitivt valgt elektrisk.” Richard Sjöblom, gravemaskinfører hos Skanska arbeider med EC230 Electric på Slakthusområdet.

Slakthusområdet

Lading i et skianlegg

“Her er energien tilgjengelig, og vi kan plugge inn laderen når som helst. Den andre fordelen er fraværet av eksosgasser, og det er bra!” Melchior Burlon, Anleggsleder hos Ghelma AG Baubetriebe, forteller om ECR25 Electric som lades via Schilthorn-taubanens strømforsyning.

Lading ved Schilthorn

Ingen problemer med lading

“Jeg ble veldig overrasket over maskinkraften. Ladingen er ikke noe problem i det hele tatt. Maskinen kan kjøres hele dagen, selv uten lading. Bare åpne lokket, plugg inn og trykk på knappen. Lukk lokket og gå bort.” Amanda Sihvonen, Resirkuleringsarbeider, ReTuna arbeider med L25 Electric.

Resirkulering og avfallshåndtering med elektrisk maskin

Bruk dine vanlige pauser til å lade maskinen

Å gå over til elektrisk drift er ikke vanskeligere, bare annerledes. Med god planlegging kommer du langt. I et normalt bruksområde vil det ikke være nødvendig lade i pausene, mens i mer krevende bruksområder kan du ganske enkelt lade maskinen mens du tar pausene. Flertallet av kundene kan gjøre en hel dags arbeid uten å måtte lade.

Hvor ofte må du lade?

Vår tilknytning til Volvo Energy

Skiftet til elektromobilitet gir et nytt ansvar, noe vi tar på alvor. Fra optimalisering av batterier og ladeløsninger til gjenbruk og resirkulering for å sikre at så lite som mulig går til spille og at batteriene våre får et andre eller til og med tredje liv. Og det er der Volvo Energy – Volvo Groups nyeste forretningsområde kommer inn. De støtter Volvo CE på flere måter, inkludert utvikling av ladeinfrastruktur og Power Unit'er. Og i fellesskap kobles vi inn i prosjekter for å utforske løsninger for nullutslippsarbeidsplasser.

Oppdag mer om Volvo Energy

Alt du trenger å vite om batterier til anleggsmaskiner

Volvo CE bruker forskjellige typer litium-ion-batterier til drivsystemet i våre elektriske maskiner. Batteritypen er produkt- og markedsavhengig. For kompaktmaskiner forventes batterilevetiden å være lik maskinens løftetid. Batterihelsen er avhengig av mange forskjellige faktorer og det er mange måter å sikre lang batterilevetid på.

Fordeler med elektriske anleggsmaskiner

Med Volvo CE's elektriske anleggsmaskiner vil du få arbeidet gjort i sensitive bymiljøer – til og med innendørs. De leverer høy ytelse med mindre støy og vibrasjoner i tillegg til null CO₂-utslipp. Vi tror at de har det som skal til for å gjøre verden til et bedre sted. Og for å hjelpe deg med å øke virksomheten din. Finn ut mer om fordelene ved å gå over til elektrisk drift.

Gravemaskinen EC230 Electric bygger jernbanespor i Hong Kong om natten
Elektrisk drift starter her

Driftstidskalkulator

Finn ut driftstiden til elektrisk drevne anleggsmaskiner og hvilken lader du skal velge

Driftstid

Kalkulator for energikostnadsbesparelse

Finn ut hvor mye du kan spare når du fjerner drivstoffkostnader

Energi

CO₂-sparingskalkulator

Finn ut hvor mye du vil redusere karbonavtrykket ditt

CO₂

Svar på dine spørsmål om lading

Hvor lenge varer batteriet til den elektriske hjullasteren? Hvor lang tid tar det å lade batteriet til den elektriske gravemaskinen? Hvilke hurtigladeralternativer er tilgjengelige? 

Vi har svarene. Begynn med å se på de vanlige spørsmålene eller ta kontakt med din lokale forhandler for å finne ut mer om hvilken ladeløsning som er egnet til ditt behov.

Spørsmål om lading?

Slik lader du den elektriske anleggsmaskinen din

L20 Electric og L25 Electric

Hvordan lade en kompaktlaster?

Slik lader du hjullasteren din
ECR25 Electric

Hvordan lade en kompaktgraver med en hurtiglader?

Slik lader du gravemaskinen din
Ladeplanlegging

Hvordan planlegge ladingen i løpet av arbeidsdagen?

Hvordan planlegge lading