CO₂-sparingskalkulator

Elektriske anleggsmaskiner er en ideell løsning for å hjelpe kundene med å takle en av deres største utfordringer: hvordan redusere karbonavtrykket. Og mens miljøfordelen kan være åpenbar, kan det også være vanskelig å sette den inn i konkrete tall. Men med vår CO2-sparekalkulator kan vi gi en oversikt over de sannsynlige karbonbesparelsene du vil få ved å velge en av våre elektriske løsninger.

Vil du redusere CO₂ i prosjektene dine?

Det er mange grunner til at du skal velge en elektrisk drevet maskin. Ved å eliminere behovet for fossilt drivstoff til å drive anleggsmaskinene dine, eliminerer du eksosutslipp. Dette lar deg ikke bare arbeide i miljøer der dieseldrift ikke er et valg – som i lavutslippssoner eller i bruksområder innendørs – men reduksjonen av CO2 skaper også en mer bærekraftig og hyggelig måte å jobbe på.

Trenger du å oppnå netto null før 2030?

Mange av våre kunder jobber mot netto null karbonutslipp innen 2050 – med betydelige reduksjoner som må gjøres så tidlig som i 2030. Våre elektriske anleggsmaskiner og ladeløsninger kan hjelpe deg med å nå dine mål – pålitelig og effektivt. Og nå med bruk av vår CO2-sparekalkulator, kan du visualisere disse besparelsene i reelle termer og holde deg på rett spor.

Vil du vite mer om elektrisk drift og karbonavtrykk?

Planlegger du et anlegg med nullutslipp? Har du vitenskapsbaserte mål å nå? Lurer du på hvordan du kan redusere karbonavtrykket ditt? Ta kontakt med din lokale forhandler for å diskutere hvordan elektriske maskiner kan støtte dine mål.

Oppnå netto null som en del av de vitenskapsbaserte målene

Volvo CE har forpliktet seg til å oppnå netto null klimagassutslipp i verdikjeden innen 2040, med betydelige reduksjoner innen 2030, som en tidlig bruker av Science Based Targets-initiativet (SBTi). Vi er dedikert til å nå denne milepælen et tiår tidligere enn andre spillere for å sikre at kundene våre når deres mål innen 2050. Vi vet derfor at en forståelse av den samlede CO2-påvirkningen din – så vel som besparelsene du gjør – er strategisk viktig for at du skal nå klimamålene dine.

Hva er vitenskapsbaserte mål?

Driftstidskalkulator

Finn ut driftstiden til våre elektriske anleggsmaskiner og hvilken lader du må velge

Driftstid

Fordeler

Oppdag fordelene du kan nyte godt av når du velger en elektrisk anleggsmaskin

Fordeler

Energisparingskalkulator

Finn ut hvor mye du kan spare når du fjerner drivstoffkostnader

Energi.

Redusere karbonavtrykket innen infrastruktur

En felles ambisjon om å sikre et lavt karbonavtrykk ved bygging av en ladestasjon for elbiler resulterte i høye karbonbesparelser. Ved byggingen av 64 ladestasjoner for elbiler, valgte Vattenfall, et av Sveriges største energiselskaper, å bruke elektriske maskiner til å bygge den elektriske infrastrukturen. Ved å bruke Volvo L25 Electric og ECR25 Electric ble arbeidet fullført på en bærekraftig måte som også resulterte i CO2-besparelser på 3000 kg i løpet av dette 11 uker lange prosjektet.

Redusert CO₂ med Vattenfall

Sveriges største fossilfrie arbeidsplass

Forvandlingen av et 100 år gammelt slakterdistrikt i hjertet av Stockholm, Sverige, satte nye standarder for fossilfrie byggeplasser da prosjektet startet opp i 2022. Og det var delvis på grunn av vår mellomstore elektriske gravemaskin EC230 at byggingen av 3000 hjem og 14 000 arbeidsplasser forventes å spare 2000 tonn karbon når byutviklingsprosjektet er ferdig. Det tilsvarer 35 lastebiler som kjører rundt åtte timer om dagen gjennom ett år.

Fossilfri arbeidsplass
Nullutslippsdrift
Nullutslippsdrift
Hvorfor gå over til elektrisk drift?