Elektrisk drift
Volvo elektriske anleggsmaskiner
Elektrisk drift starter her

Nullutslippsdrift

Elektrisk drevne anleggsmaskiner har kraften til å endre måten du arbeider på. Med fordeler som; null utslipp, høy ytelse og lavt støynivå, de elektriske maskinene er det perfekte valget for å gjøre ethvert byggeprosjekt mer bærekraftig. Å bytte ut én anleggsmaskin til en med elektrisk drift en er en god start mot fossilfrie anleggsplasser. Våre bransjeledende elektrisk drevne maskiner og ladeløsninger kommer i en rekke forskjellige størrelser. De har bevist at de leverer full drift på tvers av forskjellige bruksområder, fra bygging av infrastruktur og riving, til landskapsforming og landbruk.

Vi tilbyr et bredt utvalg av batterielektriske anleggsmaskiner – utstyrt med kraftige litium-ion-batterier – til forskjellige ladeløsninger som passer til selv de mest krevende arbeidsforhold. Fra elektrisk drevne kompaktgravere og kompaktlastere til større elektrisk drevne anleggsmaskiner – vi sikrer optimal driftstid og produktivitet med våre pålitelige strømforsyningssystemer. Våre stillegående nullutslippsmaskiner er ikke bare godt for miljøet. De er også bra for virksomheten. Det er fordi du nå kan arbeide på steder der dieseldrevne maskiner ikke kan – som i lavkarbonsoner, sensitive miljøer, innendørs eller i urbane miljøer om natten. De reduserer ikke bare CO2-utslippene, de krever også mindre vedlikehold og har lavere driftskostnader enn de tradisjonelle alternativene. Vi muliggjør avkarbonisering med vår ledende teknologi. Men vi kan ikke gjøre dette alene. Vi fortsetter å samarbeide med våre leverandører og kunder for å gjøre det vi kan for å fremskynde denne overgangen. Dessuten er vi avhengige av at regjeringer og kommuner setter krav om at fossilfrie innovasjoner, som våre maskiner, skal inkluderes i deres anbud. Som ønsket partner for fossilfrie elektriske byggeplasser arbeider vi sammen med alle på tvers av forsyningskjeden for å sikre et helhetlig elektrisk økosystem. Dette kommer ikke bare fra strømforsyningssystemene vi lager, men gjennom pålitelig ladeinfrastruktur og oppfølging av lovkrav og forskrifter for å støtte implementeringen av dem. Resultatet er byggearbeider med nullutslipp som får jobben gjort på en så bærekraftig, effektiv og fredelig måte som mulig. Gjennom denne banebrytende typen partnerskap vil vi sammen sette industristandarder for utslippsfritt byggearbeid. Bransjen må bygge bedre. Vår elektriske kraft er det opplagte valget.

Vis mer

Driftstidskalkulator

Finn ut driftstiden til elektrisk drevne anleggsmaskiner og hvilken lader du skal velge

Driftstidskalkulator

Energisparingskalkulator

Finn ut hvor mye du kan spare når du fjerner drivstoffkostnader

Energisparing

CO₂-sparingskalkulator

Finn ut hvor mye du vil redusere karbonavtrykket ditt

CO₂-sparing

Elektrisk drift i praksis

Arbeid i urbane strøk med elektrisk hjullaster

Arbeider i urbane strøk

Fraværet av eksosgasser fra elektriske anleggsmaskiner betyr at du har potensialet til å arbeide selv innenfor lavutslippssoner. Og takket være deres nesten lydløse drift, har du også muligheten til å arbeide gjennom natten uten å forstyrre folk som sover.

Innendørs byggearbeider med elektrisk kompaktgraver

Byggearbeider innendørs

Takket være deres kompakte design er våre små elektrisk drevne maskiner perfekt for innendørs riving og bygging. Med null eksosgasser sikrer de også et mer behagelig arbeidsmiljø i trange rom, samtidig som at de er smidige nok til å komme seg rundt trange hjørner.

Landskapsforming

Det er utrolig hva man kan oppnå når man jobber med naturen – og ikke mot den. Elektrisk drevne anleggsmaskiner er en "game changer" innen landskapsforming – ikke bare for de som arbeider der, men også for beskyttelsen av skjørt planteliv.

Landskapsforming
Infrastrukturarbeid med elektrisk drevet kompaktgraver

Infrastruktur

Energiselskaper som ønsker å gjøre deres prosjekter mer bærekraftige trenger ikke se lenger enn til vårt utvalg av elektrisk drevne anleggsmaskiner. De leverer den kostnadseffektive kraften og ytelsen de trenger, sammen med økt miljøhensyn.

Lading av elektrisk kompaktgraver med hurtiglader
Fulladet og klar til bruk
Lading på anlegget

Kraften i partnerskap

Å utvikle elektriske anleggsmaskiner og ladeløsninger er bare en brikke i puslespillet. For å skape en bedre fremtid og oppnå vår bærekraftstransformasjon må vi jobbe sammen. Dette er grunnen til at vi er en viktig partner for byer, myndigheter og kommuner i å hjelpe dem med å nå deres avkarboniseringsmål. Vi spiller begge våre roller for å sikre en pålitelig og effektiv fossilfri fremtid.

Ved å sette standarder for lavutslippsanlegg hjelper vi deg ikke bare med å nå dine klimamål, men skaper mer harmoniske miljøer for de som bor og arbeider i nærheten.

Vårt partnerskap

Kostnadseffektiv drift

Bak den opprinnelige kjøpskostnaden av en elektrisk maskin, er det mange besparelser å få når det gjelder totale eierkostnader, energi, service og vedlikehold. Det er derfor mulig å spare penger ved å gå over til elektrisk drift. Den mest betydelige kostnadsreduksjonen kommer fra forskjellen i kostnader mellom drivstoff og elektrisitet, som sannsynligvis vil bli enda mer fordelaktig i fremtiden.

Energisparing

Kunder som bruker elektriske anleggsmaskiner

Materialhåndtering med elektrisk hjullaster

Materialhåndtering

Elektriske maskiner er et perfekt valg for materialhåndtering. De er like kraftige som deres dieseldrevne alternativer, og er i stand til å transportere forskjellige materialer – enten det er paller, jord eller grus – både innendørs og utendørs, med en rekke forskjellig utskiftbart utstyr.

Landbruk

Bevaring og bærekraft er et hovedfokus for kunder innen landbrukssektoren. Det er grunnen til at mange henvender seg til våre stillegående elektrisk drevne anleggsmaskiner med null utslipp for å holde gårdsdriften i gang samtidig som at de opprettholder et fredelig miljø rundt husdyrene.

Landbruk
Elektrisk drevet hjullaster arbeider med avfall og resirkulering

Avfall & Resirkulering

Våre kraftige elektrisk drevne anleggsmaskiner hjelper kunder innen avfalls- og resirkuleringsbransjen med å oppfylle deres visjon om en tilnærming mot sirkulærøkonomi. De har potensialet til å redusere driftskostnadene og karbonutslippet, samtidig som at de er allsidige nok til å ta på seg en rekke oppgaver.

Landskapsarbeid innen rekreasjon med elektrisk drevet gravemaskin

Rekreasjon

Elektrisk drift med nullutslipp er bra for miljøet, godt for virksomheten, og godt for samfunnet. Se for deg forskjellen stillegående elektrisk drift gjør ved turistattraksjoner som skisteder og nasjonalparker.

Hvorfor velge elektrisk drift?

Svaret er enkelt: fordi vi tilbyr løsninger som passer til kravene på en moderne anleggsplass. Med redusert driftsstøy og betydelige CO2-reduksjoner kan du være trygg på at du oppfyller strenge miljøkrav – samtidig som at du oppfyller høye produktivitetskrav.

De lar deg også tenke nytt om når og hvor du kan arbeide. Våre elektriske løsninger, fra kompaktmaskiner til større mellomstore maskiner, tilbyr en helt ny verden av forretningsmuligheter. De gir allsidigheten du trenger, men med fordelen av å kunne arbeide på steder der dieseldrevne maskiner ikke kan – enten innendørs, om natten eller i støy- eller utslippssensitive områder, samt i nærheten av husdyr.

Skeptisk maskinfører

Har du spørsmål om elektrisk drevne maskiner og lading?

Er du i ferd med å planlegge et anlegg med null utslipp? Har du spørsmål om lading? Er du usikker på hvor lang driftstid en elektrisk drevet maskin har? Vi hjelper deg. Se våre Ofte stilte spørsmål eller kontakt oss direkte.

Landskapsforming med elektrisk kompaktgraver
Fordeler og bruk
EC18 Electric kompaktgraver

Stillegående drift

Du vil ikke ha den kjente motorstøyen å konkurrere med når du kjører våre elektriske maskiner. Så ta farvel med hodepinen og si hei til dine kolleger mens du nyter en rolig dag på jobben.

Naturens lyder

Ingen utslipp

En verden uten skadelige utslipp er en bedre verden for oss alle. Med våre elektriske maskiner er det ikke noen avgasser å ta hensyn til – du kan jobbe nesten hvor som helst uten problemer – selv innendørs.

Fordeler med elektrisk drift

Enkel å lade

Åpne opp horisonten din med batteristrøm som har potensialet til å vare en hel dags arbeid i de fleste bruksområder. Hvis det er behov for hurtiglading, kan kundene dra nytte av en rask “mulighetslading” i en arbeidspause.

Ladeløsninger

Velprøvd Volvo-teknologi

Våre elektriske anleggsmaskiner er bygd på vår velprøvde Volvo-teknologi, finstemt til perfeksjon gjennom tiår med innovasjon. Når du kombiner det med tilleggsfordelene som kommer av å gå over til elektrisk drift, er resultatet en førsteklasses og mer bærekraftig føreropplevelse. For eksempel så gir den elektriske motoren mindre vibrasjoner og mer responsiv hydraulikk.