Hjullasteren L25 Electric i landbruket
Volvo Electric anleggsmaskiner
Fordelene med elektrisk drift

Hvorfor skal du velge elektriske anleggsmaskiner?

Det er mange fordeler å oppnå når du velger elektriske anleggsmaskiner. Det er et stort behov for å redusere karbonavtrykket til byggebransjen, og med null utslipp og ingen eksosgasser er batteridrevne maskiner en bra løsning for å jobbe mer bærekraftig og samtidig opprettholde optimal produktivitet.

Sammen med elektriske biler og offentlig transport øker elektriske anleggsmaskiner i antall når vi jobber mot et karbonnøytralt samfunn. Men det er feil å tro at de har dårligere egenskaper enn de som tilbys av tradisjonelle dieseldrevne alternativer. Spesifikasjonene til en elektrisk maskin er nesten identiske med dens dieseldrevne motpart – noe som sikrer den samme enestående driften – men med de mange ekstra fordelene man oppnår med elektrisk drift. De leverer høy ytelse med mindre støy og vibrasjoner i tillegg til absolutt null karbonutslipp. De har evnen til å skape renere og roligere byer rundt om i verden ved å redusere både luft- og støyforurensning. Ved å sikre en mer bærekraftig drift tror vi at de har styrken som skal til for å gjøre verden til et bedre sted. Mindre kjent, men like viktig, er fordelene de tilfører økonomien og produktiviteten til virksomheten din. La oss utforske fordelene med elektriske anleggsmaskiner, miljøpåvirkningen og andre hensyn som skal tas med når du velger en elektrisk anleggsmaskin fra Volvo.

Vis mer

Fordelen med nullutslippsforskrifter

Rundt om i verden innfører byer og kommuner tøffe miljøkrav for å bekjempe klimaendringer. Disse er nødvendige for å hjelpe oss i å nå våre felles mål som er en del av Paris-avtalen.

I denne sammenhengen er det fornuftig å se på våre elektriske maskiner med nullutslipp. Vi tror at de kan utgjøre en stor forskjell i å hjelpe myndigheter med å oppfylle behovet for fossilfrie byggeplasser med redusert miljøpåvirkning. For med elektriske maskiner er CO2-fri drift noe mer enn bare en tom frase. Det er en reell mulighet for å få arbeidet utført med de samme høye påkrevde standardene, men på en renere og mer stille måte.

Hvor mye karbon kan du spare?

Fordelene med lavere prosjektkostnader og null drivstoffregninger

Å gå over til våre elektriske maskiner er en fin måte å redusere driftskostnadene på. Du trenger ikke bekymre deg for dieselregninger – eller den forurensende eksosen som følger med dem. Du bare lader maskinene og setter i gang.

Utover startkostnaden til en elektrisk anleggsmaskin er det mulig å redusere de totale driftskostnadene takket være en redusert motordriftstid. Vedlikehold- og servicekostnadene reduseres også på grunn av at litium-ion-batterier og elektriske motorer nesten er vedlikeholdsfrie. Og det er heller ikke behov for å skifte oljefiltre. Alt dette legger opp til bedre sinnsro og økonomi.

Finn ut mer med vår sparekalkulator

Fordelen med (nær) stillhet

Det virker kanskje ikke like viktig sammenlignet med drivstoffutslipp, men støyforurensning har fortsatt mange negative innvirkninger på både helse og velvære til de som bor og arbeider i nærheten av anlegget. Studier viser at det ikke bare er en sammenheng mellom støyforurensning og psykiske problemer, men det har også vært knyttet til atrieflimmer, hjertesvikt og slag. Utenfor vei, våre støysvake elektriske anleggsmaskiner har allerede hatt en stor positiv innvirkning på indre bymiljøer. Bruk av de elektriske maskinene kan enkelt utføres i nærheten av bolig- og kontorområder takket være forskjellen i støyutslipp i forhold til dieseldrevne maskiner, mens renovasjonsbiler og varebiler kan samle inn hele natten uten å vekk noen.

Kan du høre våre elektriske maskiner?
Ingen tomgangstid med elektrisk drift
Grunner til å gå over til elektrisk drift
Hvorfor velge ECR25 Electric

Kjør din elektriske maskin bare når du trenger det

En stor fordel med elektrisk drift er at det ikke er noe tomgangskjøring. Med mindre du slår den av, vil en dieselmotor fortsette å gå og avgi eksos, selv når du står stille, mens en elektrisk drevet anleggsmaskin slutter å telle timer så fort maskinen ikke betjenes. Dette betyr at du kan maksimere tiden som hadde gått med på tomgang til å lade den i stedet for. Uten tomgang blir det mindre slitasje og et redusert behov for reparasjoner og servicemateriell, noe som sikrer økt driftstid og reduserte kostnader. Tross alt, dess mindre maskinen din er ute for service, dess mer kan den være i arbeid ute på anlegget.

Ta en titt på vår driftstidskalkulator

Fordeler med elektrisk drift – for enhver jobb

Det er ingen størrelse som passer alle, men takket være vårt velprøvde veikart for elektromobilitet har vi vært i stand til å levere de beste batteriløsningene for våre kunder, uansett hvilke behov de har. Enten det er en kompaktgraver innen veibygging eller innendørs riving, eller en tyngre hjullaster for steinlasting, har vi laget pålitelige elektriske anleggsmaskiner og ladeløsninger som lar våre kunder sikre nullutslipp på anlegget med all allsidigheten og mulighetene som kreves for å få jobben gjort.

Oppdag variasjonen innen elektrisk drift

Mer effektivitet med umiddelbar respons

Batteristrøm gir økt kontrollerbarhet og større trekkraftskontroll, noe som gjør maskinene mye behagelige å betjene. Dette resulterer også i redusert opplæringstid på maskinen og har en positiv innvirkning på kostnadsbesparelser. Den umiddelbare responsen som oppleves ved elektrisk drevne anleggsmaskiner sikrer også større effektivitet og produktivitet.

Ytelsen til disse mer bærekraftige alternativene er like sterk – om ikke bedre – enn en dieseldrevne maskiner.

Se ytelsen på Slakthusområdet

Fordelen med nye forretningsmuligheter

Økningen i løsninger med elektriske anleggsmaskiner har også gitt noen nye og innovative forretningsmuligheter. Med null eksosutslipp og nesten stillhet, kan du nå jobbe på steder der dieseldrevne maskiner ikke kan, for eksempel innendørs, om natten eller i lav- eller nullutslippssoner. Den lar maskinførere arbeide i skift, og sikrer at det ikke er noen forstyrrelser for de som er i nærheten eller for anleggets produktivitet.

Det er andre fordeler med elektriske anleggsmaskiner også. De muliggjør også arbeid i nærheten av mennesker, dyr eller følsomt planteliv uten fare for helse eller miljø. Vi ser at dette åpner opp utallige muligheter innen landskapsforming, landbruk og rekreasjonssektorer.

Sikkerhetsfordelene med elektriske anleggsmaskiner

Den lave støyen fra elektriske maskiner sikrer god kommunikasjon mellom kolleger som jobber i og rundt maskinene. En mer komfortabel drift sikres takket være det faktum at elektriske maskiner skaper færre vibrasjoner enn dieseldrevne, noe som betyr at arbeidere også er mindre trette – noe som videre reduserer faren for ulykker.

Det sier seg også selv at renere luft også i stor grad reduserer påvirkningen på folks helse og velvære. Dette er en viktig fordel gitt av nullutslippsløsninger når man ser på dieselens forurensende natur.

Et ord fra våre kunder

Landskapsforming

Landskapsforming i miljøsensitive områder

”Null utslipp og minimalt støynivå har latt oss arbeide med folk rundt oss. Når vi arbeider i et lukket miljø som regnskogen er det veldig viktig å beskytte økosystemet og sikre at det ikke er noen utslipp. Og med litt forhåndsplanlegging kunne vi bruke disse maskinene gjennom hele dagen på et effektivt vis.” David Gorman, Living Landscapes Educator ved Eden Project i Storbritannia.

Elektrisk landskapsforming
Lading av elektriske anleggsmaskiner

Allsidige ladeløsninger

“Vi lader med en vanlig strømforsyning fra kontakten, men vi har også mulighet til å koble til en hurtiglader. Hvis vi har en nødsituasjon, kan vi bruke hurtigladeren til å lade opp batteriene og dermed kunne betjene maskinen videre. Energien er tilgjengelig, og vi kan plugge inn laderen når som helst. Den andre fordelen er fraværet av eksosgasser, og det er bra!” Melchior Burlon, Anleggsleder hos Ghelma AG Baubetriebe, snakker om bruk av ECR25 Electric i store høyder på Schilthorn i Sveits.

Lær mer om lading
Vanlige spørsmål om elektromobilitet

Utfordre dine misoppfatninger

Han sier: “Hvis jeg hadde valget mellom en elektrisk eller en dieseldrevet maskin i denne størrelsesklassen, ville jeg ha valgt den elektriske fordi den har så mange fordeler fremfor en dieseldrevet maskin. Da maskinen ble levert på byggeplassen var det mange skeptikere som trodde at maskinen ikke hadde kapasitet til å være i drift hele dagen, men alle har tatt feil!” Richard Sjöblom, gravemaskinfører for Skanska, sier om bruk av EC230 Electric på et fossilfritt anlegg i Sverige.

FAQ Elektrisk drift