Elektrisk landskapsforming
Volvo elektriske anleggsmaskiner
Elektrisk landskapsforming

Perfekt partner for elektrisk landskapsforming

Å plante en hage er å tro på morgendagen. Det samme kan sies om det å gå over til elektrisk drift. Elektriske anleggsmaskiner er ideelle i møte med sensitive miljøer, bærekraftig landskapsforming og hagebruk. Med null utslipp, lavt støynivå og en mer komfortabel og fredelig drift, er de perfekte for å beskytte skjønnheten som naturen gir oss. De arbeider særdeles stillegående for å opprettholde den naturlige verden uten skadelige forurensninger.

Landskapsforming handler om å skape liv og skjønnhet med minimal påvirkning. Det krever en forsiktig håndtering og et lite karbonavtrykk. Så enten det er masseforflytning, grøfting, transport av planter eller vedlikehold av bakken, våre elektriske kompaktmaskiner er det perfekte valget. Null utslipp er godt for menneskene og luften vi puster i – men det er også en fordel når man skal beskytte sart planteliv. Dessuten forstyrrer de ikke folks glede av naturen når de er i drift. Ved å redusere vår påvirkning på miljøet kan vi være i ett med naturen. Det er grunnen til at du vil se våre elektriske anleggsmaskiner som jobber innen en rekke bruksområder – fra nasjonalparker og områder med enestående skjønnhet, til turistattraksjoner og dyrehager i byene. Når det gjelder bygging eller vedlikehold av økologiske miljøer som disse, enten det er inne i byene våre eller ute i naturen, gir våre stillegående og allsidige elektriske anleggsmaskiner all den sensitivitet og stillhet som trengs for å utføre landskapsformingen mer bærekraftig – sammen med all den kraften og ytelsen som trengs for å sikre optimal produktivitet. Vårt arbeid på Eden-prosjektet i Cornwall, for eksempel, er et bevis på hva som kan oppnås ved å jobbe med naturen – og ikke mot den. På samme vis, da vi fikk i oppgave å oppgradere en terrengsykkelløype for SkiStar i Sverige, eller bygge om en av de lengste og bratteste taubanene i verden, visste vi at våre elektriske anleggsmaskiner ville håndtere oppgaven.

Vis mer

Elektrisk landskapsforming på Eden-prosjektet

Et hjem til de fantastiske og lukkede biomene som gjenskaper det naturlige miljøet i Amazonas og Middelhavet, denne turistattraksjonen i hjertet av Cornwall, Storbritannia, tar imot 600 000 besøkende årlig og har miljøvern som hovedfokus. Det finnes ingen bedre plattform for å akselerere endringen innen landskapsforming på enn ved å vise frem bærekraftstiltak på et globalt kjent sted som Eden, et sted som har vært vert for Hennes Majestet Dronning Elizabeth II, G7-verdensledere og OL-fakkelen. Det var det ideelle stedet for å vise frem kraften til våre utslippsfrie elektriske anleggsmaskiner når det gjelder å eliminere utslipp på tvers av bruksområdene innen landskapsforming.

Egnet for både innendørs og utendørs landskapsforming

Vår kompaktlaster L25 Electric og kompaktgraver ECR25 Electric arbeidet på tvers av en rekke bruksområder både inne i de verdensberømte biomene og utendørs for å skape grobunn til en ny planteskole. Maskinførerne var imponert over maskinenes evne til å arbeide raskt og presist i et svært følsomt miljø, samtidig som at det sarte plantelivet, og selvfølgelig allmennhetens velvære, ble beskyttet – alt uten dieseleksos og med særdeles lite støy. Blant deres varierte bruksområder fikk de i oppgave å bygge en 10 000 kvm utendørs planteskole, samt utføre reparasjoner, vedlikehold og materialhåndtering over hele det vidstrakte miljøturismeområdet.

Godt for naturen og godt for virksomheten

I løpet av bare tre måneder sparte våre elektriske anleggsmaskiner tre tonn CO₂ og nesten 2000 kWh med energi, noe som beviser potensialet til elektromobilitet for å transformere landskapsformingssektoren. Maskinene viste seg allsidige nok til å gjøre arbeidet raskt og pålitelig, med de ekstra kostnadsbesparelsene og bærekraftsfordelene. Med dens engasjement for å jobbe med naturen på forskjellige måter – inkludert å redusere energibruken, lage jord fra resirkulert avfall og kjøpe lokalt – var beslutningen om å bruke elektriske anleggsmaskiner for å vedlikeholde stedet et naturlig valg for Eden-prosjektet.

Hvor mye CO₂ kan du spare?
Elektrisk kompaktgraver innendørs
Landskapsforming i Eden
Se elektrisk drift i praksis

Opprettholde balansen i naturen

“De fleste mennesker ønsker å gjøre det riktige. Ved å demonstrere at fremtiden fortsatt er veldig positiv gjennom å utføre de tiltakene vi gjør, kan vi oppmuntre oss selv til å oppføre oss litt annerledes.”

Sir Tim Smit, Executive Vice-Chair og medgründer på Eden-prosjektet

Elektrisk kompaktlaster arbeider i park

Parker og rekreasjon

Tilnærmet stillegående, responsiv hydraulikk og enestående ytelse sikrer uslåelig produktivitet fra våre elektriske anleggsmaskiner ved arbeid i parker. De leder ikke bare an mot en grønnere fremtid, de hjelper samfunnet med å overholde økende utslippsreduksjonskrav også – en seier for alle.

Elektrisk kompaktlaster utfører hagearbeid

Urban landskapsforming

Den kompakte størrelsen til noen av våre elektriske anleggsmaskiner gjør dem til den perfekte løsningen for arbeider i bykjerner – spesielt når entreprenører trenger å kutte ned på karbonutslipp og støy for helse og velvære til dem som bor og arbeider i nærheten.

Elektrisk kompaktlaster i dyrehagen

Arbeid i nærheten av dyr

Med tanke på dyrenes velvære er våre nesten lydløse anleggsmaskiner med nullutslipp ideelle for å minske stresset på kyr eller dyrehagedyr. Disse unike arbeidsplassene krever maskiner som er i stand til å tilpasse seg ulike oppgaver samtidig som de opprettholder høyest mulig miljøhensyn.

Landskapsforming med bruk av elektriske maskiner på Chelsea Flower Show

Prisvinnende hager

Når det skulle bygges en bærekraftig utstillingshage på RHS Chelsea Flower Show i Storbritannia, valgte landskapskunstnerne Volvo's elektriske anleggsmaskiner for å sikre så ren byggemetode som mulig. Resultatene gav en pris og var et utstillingsvindu for bærekraftig bygging i praksis.

Driftstidskalkulator

Finn ut driftstiden til elektrisk drevne anleggsmaskiner og hvilken lader du skal velge

Driftstid

Energisparingskalkulator

Finn ut hvor mye du kan spare når du fjerner drivstoffkostnader

Energi

CO₂-sparingskalkulator

Finn ut hvor mye du vil redusere karbonavtrykket ditt

CO₂

Bærekraftig byggearbeid innen vintersport

Klimaendringer påvirker nesten alle aspekter i livene våre. Å endre måten vi jobber på mot mer bærekraftig drift er ikke lenger et nisjekrav, det er essensielt. Mange selskaper som SkiStar er avhengige av snø for å kunne fortsette fritidsaktivitetene, men økende temperaturer gjør at mange alpinanlegg sliter ettersom den naturlige snøen forsvinner, noe som gradvis endrer prioriteringene til bransjen. Dette er grunnen til at våre elektriske anleggsmaskiner – sammen med våre venner i Volvo Trucks – er i stand til å sikre en mer miljøvennlig visjon om bygging og vedlikehold i disse verdifulle miljøene.

Bærekraftig byggearbeid med Skistar

Nå nye høyder i vår elektriske transformasjon

Store høyder kan være en utfordring for dieselmotorer siden de lider av redusert effektivitet, økte utslipp og alvorlige pålitelighetsproblemer. Det er her elektriske maskiner kan tre inn som den ideelle løsningen for steder med tynn luft. I en høyde på 2970 meter leverte kompaktgraveren ECR25 Electric en enestående ytelse på et av verdens mest krevende steder – på toppen av Schilthorn i Sveits. Den ble brukt til å bygge en ny taubane fra bunnen av fjellet og opp til toppen, og skape grunnlaget for en ny toppstasjon ved det populære skianlegget.

Elektrisk landskapsforming i Schilthorn
Elektrisk kompaktlaster på trang plass
Nullutslippsdrift
Hvorfor gå over til elektrisk drift?

Elektriske anleggsmaskiner: et åpenbart valg

Avfall og resirkulering

Utslippsfri drift for å levere en sirkulær økonomi

Når det kom til det å oppfylle en visjon om en mer sirkulær økonomi, valgte kunden vår L25 Electric. Den elektriske maskinen har vist seg i stand til å senke både kostnader og karbonutslipp ved avfalls- og resirkuleringsanlegg i Sverige.

L25 Electric hos Retuna
Landbruk

Bærekraftig landbruk krever innovative løsninger

Vår kunde på Walden Hill-gården er opptatt av å inkorporere bærekraft i alle aspekter av hennes virksomhet og liv. Den allsidige ECR25 Electric var derfor en kraftig løsning som fullførte jobbene rundt på hennes Massachusetts-gård med null utslipp og svært lite støy.

ECR25 Electric ved Walden Hill
Infrastruktur

Vi må bruke elektrisitet for å bygge elektrisitet

Elektrisk ladeinfrastruktur er avgjørende hvis vi skal lykkes med vår bærekraftige transformasjon. Så det er fornuftig å bruke elektriske anleggsmaskiner til å bygge disse ladestasjonene og for å levere en bærekraftig fremtid på en mer bærekraftig måte, helt fra starten av.

Elektrisk infrastrukturarbeid