Volvo CE bidrar med å passere den banebrytende milesteinen innen telematikk

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) feirer, som en del av Volvo-gruppen, oppnåelsen av 1 million tilkoblede kundeenheter – som videre støtter kundene med å øke driftstiden, sikkerheten og produktiviteten på anleggsområdet ved hjelp av smarte løsninger.

Volvo CE markerer passeringen av milesteinen under overleveringen av fire gravemaskiner – alle med CareTrack-telematikksystemet – til det danske utleiefirmaet GSV Materieludlejning i Kirke Hyllinge, Danmark, i dag (torsdag 3. oktober).

Men denne prestasjonen, som antas å være det største antallet tilkoblede kommersielle kjøretøyer og maskiner i bransjen, er bare starten. Volvo CE har 150 000 av Volvo-gruppens tilkoblede enheter.

Jens Ejsing, Administrerende direktør for Volvo CE i Danmark, bemerket under seremonien: “Å være en del av det digitale systemet er avgjørende for våre kunders suksess. Som et ledende varemerke jobber vi hver eneste dag med å gi kunder som GSV Materieludlejning en førsteklasses service slik at de kan bruke deres Volvo-utstyr på en så effektiv måte som mulig. Vi er stolte av å være ledende innenfor feltet med vårt høykvalitets telematikksystem.

“For oss betyr ikke tilkoblede maskiner bare en markant økning i sikkerhet, driftstid og drivstoffeffektivitet – kostnadene reduseres samtidig. Det er derfor et viktig verktøy som hjelper oss med å realisere vårt mål om å bygge en bedre verden ''. 

Volvo CE passerer den banebrytende milesteinen_02Under dagens overlevering er alle maskinene – én EC220EL gravemaskin, to EC250EL gravemaskiner og én ECR235EL gravemaskin – utstyrt med Volvo's CareTrack-telematikksystem. Systemet fungerer ved å samle en mengde maskindata som deretter overvåkes eksternt i Volvo Uptime Center av dedikerte eksperter. Ekspertene bruker avansert diagnoseprogramvare for å behandle enorme datamengder i sanntid og kan dermed filtrere ut den mest essensielle informasjonen. 

Takket være de innsamlede dataene kan slitasje på kritiske deler beregnes, service planlegges og reservedeler bestilles på forhånd – alt for redusert ståtid og økt produktivitet. Kombiner dette med Volvo-gruppens telematikkløsninger på tvers av sektoren – lastebiler, busser og anleggsutstyr – så er det lett å se hvordan det åpnes opp for økt effektivitet på tvers av verdikjeden.

Dan Vorsholt, administrerende direktør hos GSV Materieludlejning, sier: “Vi er glade for å være en del av denne telematikkrevolusjonen, og dermed være med på å bevise hva man kan oppnå med et førsteklasses styresystem for maskinparken. Det er viktig at vi er i stand til å følge sporet i alle aspekter av vår virksomhet – så det å være i stand til å overvåke vår maskinproduktivitet er en viktig bidragsyter til vår suksess.”

Bilde 1: Rene Schelhase, selger hos Volvo (blå skjorte); Jesper Lykke Jensen, driftsleder hos GSV.
Bilde 2: Overlevering av gravemaskiner til det danske utleiefirmaet GSV Materieludlejning i Kirke Hyllinge, Danmark.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Tiffany Cheng

Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com