Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE lancerer EC230 Electric af mellemstørrelse i Europa

Den første mellemstore elektriske gravemaskine fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) er nu tilgængelig for udvalgte kunder i Europa, og den giver mere bæredygtig drift med lav støj og nul emissioner.

EC230 Electric gravemaskinen, som er en af kun ganske få batteridrevne større gravemaskiner i branchen, har allerede vist sig succesrig på en række forskellige anvendelsesområder i både Europa og Asien. Efter først at være blevet introduceret i Kina i 2021 og i Norge i 2022 kan den nu fås for udvalgte kunder i Europa.

EC230 Electric-gravemaskinen på 23 ton leverer den samme ydelse som dens konventionelle dieselmodpart, men med de ekstra fordele med nul emissioner, lav støj, lave vibrationer, bedre styrbarhed og lavere samlede ejeromkostninger. Operatører rapporterer, at den ikke blot opnår samme gravestyrke som den tilsvarende dieselmodel, Volvo EC200E, men endda gør det med en endnu hurtigere cyklustid og meget mindre støj.

Bedre for miljøet, og godt for forretningen

Reduktion af skadelige emissioner og forstyrrende støj er ikke kun gavnligt for personer, der arbejder på stedet, og for det lokalsamfund, hvori maskinen arbejder, det kan også hjælpe med at opfylde CO2-reduktionsmålene. Faktisk er EC230 Electric så effektiv, at selv med den energi, der kræves for at producere batterierne, er de totale emissioner stadig lavere end dieseludgaven. 

Disse fordele var åbenlyse, da maskinen blev anvendt på store kundeanlæg såsom byudvikling i Slakthusområdeti Sverige, landets største fossilfrie arbejdsplads, og på projektet Fremtidens grønne arbejdsplads  i Danmark, hvor den blev sat i arbejde med at opføre en kontorbygning og offentlige byområder.

Richard Sjöblom, gravemaskineoperatør for Skanska på Slakthusområde-projektet, har været særlig positiv i forbindelse med den lette opladning og maskinens ydeevne efter at have testet den på tværs af forskellige anvendelsesområder. Han siger: “Hvis jeg havde valget mellem en elektrisk maskine eller en dieselmaskine i denne størrelsesklasse, ville jeg vælge den elektriske, da der er så mange fordele i forhold til en dieselmaskine. Da maskinen blev leveret til stedet, var der mange skeptikere, som troede, at maskinen ikke havde kapaciteten til at holde hele dagen, men de tog alle sammen fejl!”

Vedvarende kraft

Maskinen drives af litium-ion-batterier og er blevet konstrueret til at udføre en fuld arbejdsdag på otte timer, med en hurtig højeffekt-opladning i frokostpausen. Som en maskine til generelle formål er den beregnet til mange forskellige opgaver, herunder materialebrydning, jordflytning og planering ved forberedelse af byggepladser i byggesegmentet, foruden affalds- og skrothåndtering i genanvendelses- og renovationssegmentet. 

Det er den første af Volvo CE's gravemaskiner i mellemstørrelsesområdet, der bliver gjort elektrisk, og den har for nylig fået selskab af den 20-tons læssemaskine på hjul L120H Electric Conversion. Begge maskiner ankom efter den vellykkede kommercialisering af producentens brancheførende elektriske kompakte maskiner, ECR25 Electric gravemaskinen og L25 Electric læssemaskinen på hjul. Siden da er de kompakte gravemaskiner ECR18 Electric og EC18 Electric og læssemaskinen på hjul L20 Electric også blevet introduceret på markedet.

Fleksibel tilslutning

EC230 Electric er udstyret med en CCS2-stikforbindelse, som er en standardstikforbindelse, som er tilgængelig i de fleste europæiske lande, så kunderne kan starte denne maskine og sætte den i arbejde næsten hvor som helst ved hjælp af alle de tilgængelige opladere på markedet. 

Den leveres også med et ladekabel med et effektniveau på 22 kW, hvorved batteriet kan oplades via en CEE-stikkontakt, foruden muligheden for en mobil powerbank, bygget specifikt til at opfylde de krav, EC230 Electric har. Med dette udvalg af opladningsløsninger leverer Volvo CE den fleksibilitet, som kunderne har brug for til at få arbejdet gjort – ikke blot med selve maskinen, men også med den infrastruktur, som kræves for at holde maskinen i gang med minimale anstrengelser. 

Kontinuerlig fornyelse

Viden fra brugen af EC230 Electric vil være medvirkende til at hjælpe Volvo CE med at opbygge den verden, vi ønsker at leve i, via vores elektriske løsninger. Den kan levere data om faktorer såsom produktivitet, omkostninger og skalerbarhed, som vil hjælpe med at udvikle endnu flere modeller i den elektriske modelserie – og det vil også være til gavn for virksomhedens partnere og kunder, fordi de ligeledes opfylder deres konstante ambitioner om at reducere klimaindvirkningen.

Udviklingen af både EC230 Electric og L120H Electric Conversion udgør en del af en unik tilgang til partnerskab, som muliggør en hurtig implementering på markedet. Hvad angår EC230 Electric arbejder vi sammen med kunder om at finjustere udviklingen af vores egen avancerede teknologi, og hvad angår L120H Electric Conversion er vi partner med ligesindede eksperter såsom CE Engineering Solutions for at fremskynde tilgængeligheden af markedsførte elektriske løsninger på tværs af alle segmenter og anvendelsesområder. Begge fremgangsmåder er nødvendige parallelt med hinanden, mens vi arbejder hen mod vores mål om at opnå nul nettoemissioner af drivhusgasser før 2040 – med betydelige reduktioner allerede i 2030 – som en del af initiativet Vidensbaserede mål. 

Thomas Bitter, chef for teknologi hos Volvo CE, siger: “Partnerskabet med vores kunder er en afgørende del af vores innovationsrejse, og et tæt samarbejde med dem er den måde, hvorpå vi kan hente værdifuld feedback, så vi kan fortsætte med at forbedre vores udbud og bygge bæredygtige løsninger. EC230 Electric har bevist sin bæredygtige effekt, og den passer perfekte til moderne byggepladser – den udfører nemlig krævende opgaver under hensyntagen til det omgivende miljø".

Nøglespecifikationer:

Driftsvægt kg  23 000 - 26 100
Skovlkapacitet  0,48 - 1,44
Løftekapacitet, langs undervogn kg  7 560
...ved rækkevidde/højde  m 6 / 1,5
Maks. graverækkevidde mm  9 930
Maks. gravedybde mm  6 730
Brydekraft, SAE J1179 (Normal) kN 141
Brydekraft, SAE J1179 (Forstærket) kN  149
Rivekraft, SAE J1179 (Normal) kN  104
Rivekraft, SAE J1179 (Forstærket) kN 110
Samlet bredde fod tommer mm 2 990
Svingradius bagtil mm  2 850
Batterispænding V 600
Batterikapacitet kWh 264
Vejledende kørselstid (afhængig af anvendelse) timer Op til 4~5

 

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com