Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark
Konstruktion af opladestationer til elkøretøjer med el-udstyr
Volvo Electric Construction Equipment
Elektrisk offentligt anlægsarbejde

El for bæredygtigt anlægsarbejde

De eneste maskiner, der er egnede til opgaven, når vi skal bygge byer, der lever op til vores ambitioner om en fremtid med lave kulstofemissioner, er emissionsfrie løsninger, der reducerer støjen og forureningen, samtidig med at de opretholder et maksimalt produktivitetsniveau. Vores elektriske entreprenørmaskiner, der er næsten emissionsfrit og meget støjsvagt, er perfekt at anvende i bymiljøer. I en tidsalder med mere ambitiøse mål om bæredygtighed og lave kulstofemissioner åbner vores el-maskiner op for mange nye muligheder for bæredygtigt anlægsarbejde.

Anlægsprojekter og offentlige tjenesteydelser er vores byers livsblod, men behovet for at reducere luft- og støjforureningen i vores byer gør det mere presserende end nogensinde før at finde mere miljøvenlige løsninger i byudviklingen. Hvad enten det drejer sig om etablering af telekommunikation, kloaksystemer og vandinfrastruktur eller vedligeholdelse af el- og strømnettet, så er det afgørende, at der anvendes effektive og pålidelige metoder, der ikke har nogen skadelige følgevirkninger. Og takket være fordelene ved vores elektriske entreprenørmaskiner er omstillingen mod mere bæredygtige byer, der tager vare om beboernes helbred og velvære, allerede sat i gang. Vores el-maskiner, der bruger avanceret batteriteknologi, byder på lang driftstid med mulighed for enkel, nem opladning. Det gør det nemmere at fortsætte arbejdet uden at påvirke det daglige liv i bymiljøer. Med vores emissionsfrie grave- og læssemaskiner lægger vi ikke kun grundlaget for offentlige tjenester, men også for en grønnere fremtid.

Vis mere

Etablering af ladestationer til elkøretøjer (EV) med elektriske maskiner

Den smarteste måde at bygge elektriske ladestationer på er med emissionsfri el-maskiner. Så er du sikret bæredygtighed i hele værdikæden, lige fra projektets start. Volvo CEs støjsvage, elektriske, kompakte gravemaskiner passer perfekt ind i bymiljøer. Læs hvordan vi hjælper vores partnere med at nå deres bæredygtighedsmål med vores elektriske entreprenørmaskiner.

Opladning af elkøretøjer med Ellevio

Tilgængelighed af offentlige ladestationer er helt afgørende for vores bæredygtige omstilling. Derfor understøtter Volvo CE energiselskabet Ellevio under installationen af ladestationer til elkøretøjer i Stockholm, med vores stille, emissionsfrie maskiner. Det giver god mening af bygge elektriske anlæg med elektrisk udstyr. På denne måde bidrager vi til at reducere lignende infrastrukturprojekters CO2-aftryk og til at accelerere den mere generelle elektriske omstilling.

CO₂-besparelsesberegner

Reduktion af CO2 og omkostninger

Vi byggede 64 opladestationer på en større svensk facilitet ved hjælp af emissionsfrie, elektriske gravemaskiner og læssemaskiner. Takket være de lavere energiomkostninger blev projektet kun 0,9 % dyrere, hvilket beviser, at det ikke behøver at være dyrt at gå over til mere bæredygtige fremgangsmåder. Desuden sparede Vattenfall over 3.000 kg CO₂-udledninger sammenlignet med et dieseldrevet projekt, og dette fremhæver de store miljø- og omkostningsmæssige fordele.

Konstruktion af elektriske anlæg med elektrisk udstyr

Partnerskab med Vattenfall

Stefan Larsson, konstruktionsleder hos Tuna Förvaltning & Entreprenad, mener, at det ikke kun er rigtigt godt for miljøet at arbejde med el-maskiner, men også for forretningerne. Han sagde: “Det var første gang, vi anvendte el-maskiner – og det har været en overraskende positiv oplevelse. Der blev ikke gået på kompromis med udførelsen af vores arbejde, og brændstofbesparelserne og den støjsvage drift var en værdifuld ekstrabonus.”

Partnerskab med Vattenfall

Emissionsfrit samarbejde

De klimaforandringer, vi oplever, kræver samarbejde. Med samarbejder i hele forsyningskæden kan vi sikre, at hvert aspekt af denne rejse forløber bæredygtigt. Vi samarbejder med kunder samt på tværs af Volvo Group - hvorved vi sikrer, at Volvos elektriske entreprenørmaskiner kan fungere fint sammen med andre løsninger som Volvos ellastbiler. Det blev tydeligt bevist, da vi byggede ladestationer til elkøretøjer i Lyon, Frankrig.

Konstruktion af ladestationer til elkøretøjer

Hvordan oplader man en elektrisk gravemaskine, når man udfører offentligt anlægsarbejde?

I forbindelse med offentligt anlægsarbejde kan det være relativt nemt at oplade en elektrisk gravemaskine. Selvom omgivelserne kan være trange, så er der ofte direkte adgang til elforsyningsnettet i den indre by. Så da Ellevio byggede en ladestation i Stockholms bymidte, kunne de få strøm direkte fra nettet via en tilslutningsboks, hvor de havde adgang til mange forskellige udtag (16A, 32A, 63A, osv). Derefter anvendte de en DC-lynoplader til udendørs brug til at oplade Volvo ECR25 Electric i løbet af deres arbejdspauser. Der blev også anvendt en forlængerledning for at give mulighed for mere fleksibel opladning, ligegyldigt hvor maskinen befandt sig på stedet.

Driftstidsberegner

At tage ansvar for en emissionsfri fremtid

Den tyske virksomhed Kuhlmann Leitungsbau bruger en emissionsfri L25 Electric kompakt læssemaskine og to EC18 Electric kompakte gravemaskiner til at gennemføre anlægsarbejde i bymidten. El-maskinerne er i fuld gang med at lægge en rørledning for dette energiselskab i den travle bymidte. EC18 Electric-maskinerne har været i stand til at udføre mange af de påkrævede opgaver med én opladning, og når de får brug for en genopladning, henter de strømmen fra lokale fotocelleanlæg. Virksomheden ville gerne slippe for at skulle køre den større L25 Electric til en ladestation, så der blev installeret en mobil vægboks, der blev tilsluttet det lokale elforsyningsnet. En fleksibel og praktisk løsning, der gør det nemt at få adgang til strøm, når der er brug for den - ved ganske enkelt at tilslutte stikket før en pause.

Hvordan er det at arbejde med en elektrisk gravemaskine?

Gridserve er en af de mange kunder, der gennemfører et emissionsfrit "pioner"-anlægsprojekt og graver en rende til opladestationer til elkøretøjer ved hjælp af vores elektriske, kompakte gravemaskine. Men hvordan synes de, den er at betjene? Det er mindre trættende at arbejde i omgivelser uden røg og med mindre støj, og det er nemmere at kommunikere med arbejdsholdet. 20 kWh-batteriet giver desuden mulighed for at flytte jord i fire timer i træk, før det har brug for en hurtig 1 times-opladning. På en typisk arbejdsdag er de aldrig ved at bruge batteriet op, og det sikrer optimal produktivitet med minimal vedligeholdelse.

Partnerskab med Gridserve
Opladning elektrisk entreprenørudstyr
Opladning elektrisk entreprenørarbejde
Opladningsløsninger

Hvor gode specifikationer har en elektrisk gravemaskine?

Gravning af en rende er en typisk opgave for elektriske gravemaskiner. Vi testede Volvo CE's EC18 Electric kompakt gravemaskine, og sådan klarede den sig.

 • Test: At grave en lige rende med en længde på 20 m, en bredde på 600 mm, og en dybde på 750 mm
 • Operatør: Erfaren
 • Ladetilstand (SOC): 77 % ved starten og 46 % ved slutningen
 • Samlet arbejdstid: 1 time og 40 minutter
 • Energiforbrug: 5,6 kWh
 • Driftstilstand over de første 10 m: ECO 1100 rpm
 • Driftstilstand over de sidste 10 m: ECO 1600 rpm
 • Jordforhold: Hård og kompakt ler med 25 % små/store sten
 • Vejr: Solskin, 15° celsius/59° fahrenheit

Resultat? Fremragende præstationer ved udfordrende forhold

Konklusion:

 • På trods af de svære gravebetingelser og udfordrende jordforhold klarede EC18 Electric kompakt gravemaskine det rigtigt godt og gennemførte opgaven indenfor rimelig tid med tilstrækkelig opladning og et reduceret energiforbrug
 • Efter 1 time og 40 minutters arbejde i udfordrende jordforhold, inklusive svær gravning, havde EC18 Electric arbejdet effektivt med et batteriforbrug på 30%, da opgaven var afsluttet.

Sammenligning af udledninger fra projekter med diesel- og el-maskiner

Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S har startet et interessant eksperiment i samarbejde med Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, i Danmark. De udså to tilsvarende veje i boligområder med lignende opgaveprofiler: På den ene vej blev der udelukkende arbejdet med elektrisk udstyr og el-maskiner, mens der på den anden kun blev brugt udstyr drevet med fossile brændstoffer. Arbejdsholdene målte partiklerne under begge projekter, og resultatet kunne tydeligt ses (og indåndes). Der var masser af partikelemissioner fra projektet gennemført med fossile brændstoffer, mens den “emissionsfri vej” kun blev forstyrret af rygepauser i ny og næ og forbipasserende dieseldrevne varevogne.

At arbejde med elektriske entreprenørmaskiner

Ifølge vores kunde Stig Bo Lippold fra Nordkysten A/S

Flere arbejdstimer med elektrisk entreprenørudstyr

Flere arbejdstimer

"Vi er i dialog med Københavns kommune, der har en streng regel om, at det ikke er tilladt at starte gravearbejde før kl. 7.00 - men vi argumenterer, at vi godt kan starte et par timer tidligere med sådan en støjsvag gravemaskine. Desuden er der en langt lavere risiko for, at vi forstyrrer trafikken og fodgængerne senere på dagen."

Sammenligning mellem elektriske og dieseldrevne entreprenørmaskiner

Sammen om omstillingen

"Vi giver altid to tilbud på en række udvalgte opgaver (når vi taler med kunder). Et med anvendelse af traditionelle maskiner og et med så bæredygtige maskiner som muligt. Kunden kan straks se forskellen og kan træffe den bedste beslutning, og derfor bliver han eller hun mere involveret i omstillingen."

Operatørerne vælger elektriske konstruktionsmaskiner

Et populært valg

"Vi vælger Volvo, fordi den nye, kompakte, elektriske gravemaskine er perfekt til vores opgave. Da den er udstyret med en oplader til om natten og en strømenhed på stedet, kan den udføre de fleste af de opgaver, vi får. Og vores medarbejdere er glade for at slippe for diesel og motorstøj. Nu kan de tale med hinanden uden at skulle standse maskinen."

Fordele ved elektriske entreprenørmaskiner

Hvorfor vælge elektriske entreprenørmaskiner?

Vores elektriske entreprenørmaskiner byder på bæredygtig, emissionsfri drift i overensstemmelse med de globale miljømål - og med kundernes egne bæredygtighedsmål. De gør det muligt at spare ved at reducere omkostningerne til brændstof og vedligeholdelse, og de forbedrer arbejdsforholdene med et meget lavere støjniveau og mere behageligt arbejdsmiljø. Elektriske entreprenørmaskiner bidrager ikke kun til et renere miljø, de øger også driftseffektiviteten og åbner op for nye forretningsmuligheder i flere sektorer - som f.eks. arbejde indendørs og om natten. El-maskinernes alsidighed gør dem til værdifulde redskaber, der opfylder behovene i den moderne bygge- og anlægsbranche.

Fordele ved el

Reduktion af CO2-udledningerne på 70-95 %

Hos Volvo CE foretager vi grundige livscyklusvurderinger af alle vores produkter for at kortlægge de samlede CO2-udledninger. Disse analyser viser, at det er i anvendelsesfasen, dvs. når maskinen er i drift, at dieselmaskiner genererer 70-95 procent af det samlede CO2-aftryk. En el-maskine genererer derimod slet ikke nogen udledninger i anvendelsesfasen, hvilket betyder, at udledningerne reduceres markant. Derfor kan kunderne arbejde med ro i sindet, velvidende om at de arbejder på en meget mere bæredygtig måde.

Livscyklusvurderinger
Konstruktion uden emissioner
Emissionsfrit entreprenørarbejde
Hvorfor gå over til el?

Elektriske entreprenørmaskiner til enhver opgave

Affald og genbrug

Elektrisk affald og genbrug

Når man beskæftiger sig med affald og genbrug, er det oplagt at fokusere på bæredygtighed og på at arbejde til gavn, ikke til skade for vores miljø. Derfor giver det god mening at vælge emissionsfri el-maskiner til at udføre de mange forskellige opgaver i dette segment. Opdag, hvordan vores løsninger bidrager til virksomhedernes cirkulære tilgang til affaldshåndtering og genbrug.

Affald og genbrug
Partnerskab

Elektrisk samarbejde

Vi er ivrige efter at hjælpe vores kunder med at reducere CO2-aftrykket af deres forretninger. Derfor har vi indledt en række pioner-partnerskaber som f.eks. vores nylige samarbejde med CRH, der er førende indenfor byggematerialeløsninger på verdensplan. Sammen kan vi udforske emissionsfrie helhedsløsninger med det formål at reducere CO2-aftrykket i bygge- og anlægssektoren.

Reduktion af CO2-aftrykket med CRH
Anlægsvirksomhed

Elektrisk anlægsvirksomhed

Da anlægsprojekter tit gennemføres i følsomme omgivelser, kræves der mere hensynsfulde fremgangsmåder under udførelse og vedligeholdelse. Emissionsfrie maskiner uden forurenende røg eller øredøvende motorstøj er den perfekte løsning for at kunne accelerere en bæredygtig omstilling i hele anlægssektoren, samtidig med at de sikrer mere stille drift for at beskytte det omgivende plante- og dyreliv.

Elektrisk anlægsvirksomhed