Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE udvider sit elektriske udbud i mellemklassen med L120H Electric Conversion

Vores ambition er at være den førende i vores branche ved at fremme vores elektromobilitetsudbud med hastighed og driftssikkerhed, og derfor har Volvo Construction Equipment (Volvo CE) udviklet en løsning til at omdanne L120 læssemaskinen på hjul til at være elektrisk drevet. Det tilfredsstiller markedets appetit på mere bæredygtige løsninger i mellemklasseserien.

Den 20-tons L120H Electric Conversion er udviklet i samarbejde med partnere – Parker Hannifin og konverteret af Volvo Groups egen CE Engineering Solutions og vil kunne købes i Europa af udvalgte kunder i løbet af 2023. Den elektriske konverteringsmodel benytter den konventionelle maskine, der er anerkendt på markedet (og stadig vil kunne fås) som sit grundlag, og den vil levere den samme ydelse med den fordel, at den gør det emissionsfrit.

Partnerskab for at fremskynde klimahandling

Volvo CE forstår, at når det drejer sig om at gøre byggebranchen kulstofneutral, skal vi handle nu. Og det er derfor, vi er gået i partnerskab med CE Engineering Solutions og udvalgte elektromobilitetspartnere for at fremskynde tilgængeligheden af kommercialiserede elektriske løsninger på tværs af alle segmenter og anvendelsesområder. Dette seneste samarbejde for at udvide vores udvalg af elektriske læssemaskiner på hjul følger Volvo CE's investering i den hollandske producent Limach, som blev annonceret sidste juni, for at udvide virksomhedens modelserie af elektriske gravemaskiner.

Denne partnerskabstilgang, som muliggør hurtigere implementering på markedet, sker parallelt med virksomhedens fortsatte udvikling af flere elektriske løsninger, f.eks. EC230 Electric, en 23-tons batteridreven elektrisk gravemaskine, bygget på Volvo CE's egen avancerede teknologi. Begge tilgange er nødvendige, hvis branchen som helhed skal forventes at nå dens kulstofreduktionsmål, som Volvo CE fremsatte i sit tilsagn om at opnå nul nettoemissioner af drivhusgas inden 2040 – med betydelige reduktioner af emissionerne allerede i 2030 – som en del af initiativet Science Based Targets (Videnskabsbaserede mål).

Carl Slotte, chef for Sales Region Europe hos Volvo CE, siger: “Vi har ikke tid til at vente – vi er nødt til at levere løsninger, som gør det muligt for vores kunder at realisere deres mål med omstilling til uafhængighed af fossile brændsler. Forandring begynder her. Vores forpligtelse til partnerskab gør det muligt for os at indtage en førende position i omdannelsen af vores branche, med elektriske løsninger, som er bygget til at opfylde markedets efterspørgsel og skræddersyet til at passe til kundernes ændrede behov. Vi arbejder sammen om at opskalere vores sortiment af elektriske maskiner ved at udvide alsidigheden af vores modelserie og omdanne vores branche til at stræbe efter en kulstofneutral fremtid”. 

Ny transmission, ny forretningsmodel

L120H Electric Conversion vil kunne leases i år. Kunderne får fordel af en ny forretningsmodel, hvilket gør det nemt at gå elektrisk.

100 % effekt med 0 % emissioner

L120H Electric Conversion leverer den samme kraftfulde ydeevne som dens dieselmodpart, men med nul udstødningsemissioner og næsten lydløs drift. Tilsammen giver disse fordele øget komfort for både operatøren og personer, som arbejder i nærheden af maskinen.

Den drives af 240 kWh-batterier og giver en driftstid på cirka fem timer på de fleste medium duty-anvendelsesområder. I overensstemmelse med Volvos eksisterende opladningsløsninger anslås den at kunne oplade fra 0 til 100 % på blot 1,5 til 2 timer.

Med L120H Electric Conversion får kunderne følgende nyttige funktioner som standard: Comfort Drive Control, Load Assist med On Board-vejning plus radardetektering med vores nye Kollisionsafbødningssystem. Desuden vil L120H Electric Conversion være forsynet med dedikerede elektromobilitetsfunktioner, som gør det muligt for operatøren at tjekke batteri- og opladningsstatus, og at forvarme førerhuset.

Alt efter efterspørgslen på markedet giver det mulighed for at omdanne eksisterende kunders L120H læssemaskiner på hjul til elektrisk i fremtiden.

For at tilkendegive interesse kan kunderne kontakte deres lokale forhandler eller e-maile på volvoce.electromobility.solutions@volvo.com.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com