Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark
L25 Electric-læssemaskine i landbrug
Volvos Electric-bygge- og anlægsudstyr
Fordelene ved elektriske entreprenør-maskiner

Hvorfor skal du vælge elektriske entreprenørmaskiner?

Der er mange fordele, når du vælger elektriske entreprenørmaskiner. Der er et presserende behov for at reducere CO2-fodaftrykket i byggesektoren, og med nulemissioner og ingen udstødningsgas er batteridrevne maskiner en fremragende løsning til at arbejde mere bæredygtigt, mens der opretholdes optimal produktivitet.

Sammen med elektriske biler og offentlig transport øges antallet af elektriske entreprenørmaskiner, efterhånden som vi arbejder mod et CO2-neutralt samfund. Men det er en fejl at tro, at de giver dårligere muligheder end traditionelle dieseldrevne alternativer. Specifikationerne for en el-maskine er ikke blot næsten identiske med dieselmaskiner - hvilket sikrer samme fremragende funktion - men der er mange ekstra fordele ved at skifte til elektrisk. De har en høj ydelse med mindre støj, færre vibrationer og absolut ingen CO2-emissioner. De har muligheden for at skabe renere og mere stille byer over hele verden ved at reducere både luft- og støjforureningen. Ved at sikre mere bæredygtig drift tror vi, at de har evnen til at gøre verden til et bedre sted. Mindre kendt, men lige så vigtige, er de fordele, de har for virksomhedens økonomi og produktivitet. Lad os udforske fordelene ved elektrisk bygge- og anlægsudstyr, miljøpåvirkning og andre ting, der skal tages hensyn til, når du vælger et elektrisk bygge- og anlægskøretøj fra Volvo.

Vis mere

Fordelen ved nulemissionsbestemmelser

Over hele verden indfører byer og kommuner strenge miljøkrav for at bekæmpe klimaforandringerne. Disse er nødvendige for at hjælpe os til at nå vores fælles målsætninger som en del af Paris-aftalen.

I den sammenhæng giver det mening at kigge på vores el-maskiner med nulemission. Vi tror, at de kan gøre en stor forskel for at hjælpe myndigheder med at opfylde behovet for fossilfrie byggepladser med mindre miljøpåvirkning. Fordi med el-maskiner er CO2-fri byggeri og anlæg mere end tomme ord. Det er en reel mulighed for at få arbejdet gjort og nå de samme høje standarder, men på en renere og mere stille måde.

Hvor meget CO2 kan man spare?

Fordelen ved lavere produktomkostninger og ingen brændstofregninger

Et skift til vores el-maskiner er en glimrende måde at reducere din driftsomkostninger. Du behøver ikke bekymre dig om dieselregninger - eller den forurenende røg, de medfører. Du skal bare oplade maskiner og starte arbejdet.

Udover anskaffelsesprisen for en elektrisk entreprenørmaskine er det muligt at reducere de overordnede driftsomkostninger takket være motorens kortere kørselstid. Vedligeholdelsesomkostningerne reduceres også, takket være litium-ion-batterier og el-motorer, der næsten er vedligeholdelsesfrie. Og der er heller ikke behov for at skifte oliefiltre. Hvilket til sammen giver mindre pres på både sindet og pengepungen.

Lær mere med vores besparelsesberegning

Fordelen ved (tilnærmelsesvis) stilhed

Det virker måske ikke så vigtigt, når det sammenlignes med brændstofemissioner, men støjforurening har stadig mange negative virkninger på helbredet og velværet for personer på arbejdspladsen og alle, der bor og arbejder i nærheden. Undersøgelser viser, at der er en sammenhæng ikke blot mellem støjforurening og psykiske problemer, men at det også har forbindelse til hjerteflimmer, hjertesvigt og slagtilfælde. Som terrængående har vores elektriske bygge- og anlægskøretøjers støjsvage drift allerede en stor positiv indvirkning på bykernernes miljøer. Byggeri og anlæg kan nemt udføres i beboelses- og kontorområder takket være afskaffelsen af støjen i forbindelse med dieselmaskiner, mens renovationsbiler og varevogne kan køre rundt hele natten uden at vække nogen.

Kan du høre vores el-maskiner?
Ingen tomgangstid med elektrisk
Årsager til at skifte til elektrisk
Hvorfor vælge ECR25 Electric

Kør kun din el-maskine, når du har brug for den

En stor fordele med elektrisk entreprenørmaskine er, at der ikke er noget tomgang. Medmindre du slukker for den, fortsætter en dieselmotor med at køre og udsende røg, selvom du holder stille, men elektriske entreprenørmaskiner stopper, når du gør stopper. Det betyder, at du kan maksimere den tid, du ville have brugt på tomgang, ved at oplade den. Uden tomgang er der mindre slitage, hvilket reducerer behovet for at reparere eller vedligeholde dele, hvilket igen sikre mere oppetid og lavere omkostninger. Jo mindre tid, du maskine er på værkstedet, desto længere tid kan du bruge den på byggepladsen.

Kig engang på vores beregning af kørselstid

Fordele ved elektriske entreprenørmaskiner - til alle opgaver

Der er ikke én størrelse, der passer til det hele, men takket være vores testede elektromobilitetskort har vi kunnet leveret de højest ydende batteriløsninger til kunderne, uanset hvad deres behov er. Uanset om det er en kompakt gravemaskine til vejanlæg eller indendørs nedrivning eller en kraftig læssemaskine til stenbrydning, har vi skabt pålidelige elektriske entreprenørmaskiner og opladningsløsninger, der tillader dine kunder at sikre nulemissioner på pladsen med den alsidighed og de valgmuligheder, det kræver at klare opgaven.

Opdag mangfoldighed i elektrisk entreprenørmaskine

Større effektivitet med øjeblikkelig reaktion

Batteridrift giver større kontrollerbarhed og større antispinregulering, hvilket gør den mere behagelig at betjene. Dette giver også lavere oplæringstid samt omkostningsbesparelser. Den øjeblikkelig reaktion, som opleveres ved betjening af en elektrisk entreprenørmaskine, sikrer også større effektivitet og produktivitet.

Ydelsen af disse mere bæredygtige alternativer er lige så stor - hvis ikke større - end en dieseldrevet maskine.

Se som ydelse på Slakthusområde

Fordelen ved nye forretningsmuligheder

Stigningen i elektriske entreprenørmaskiner har også medført nogle nye og innovative forretningsmuligheder. Uden udstødningsemissioner og med næsten lydløshed kan du nu arbejde på steder, hvor dieselmaskiner ikke kan, f.eks. indendørs, om natten eller i områder, der tillader begrænsede eller ingen emissioner. Det giver operatører mulighed for at arbejde på skift og sikrer, at dem, der opholder sig i nærheden, og arbejdspladsens produktivitet ikke forstyrres.

Der er også andre fordele ved elektriske entreprenørmaskiner. De kan arbejde i nærheden af personer, dyr eller følsomt planteliv uden at risikere sundheden eller miljøet. Vi har opdaget, at dette åbner op for talrige muligheder for landskabspleje, landbrug og fritidssektoren.

Sikkerhedsfordelen med elektriske entreprenørmaskiner

Den begrænsede støj, som el-maskiner medfører, sikrer god kommunikation mellem kollegaer, der arbejde i og nær maskinerne. Der opnås en mere behagelig betjening takket være det, at el-maskiner skaber færre vibrationer end diesel, hvilket betyder, at arbejdere også har mindre træthed, hvilket igen mindsker risikoen for ulykker.

Det også sig selv, at renere luft også mindsker skaderne på personers sundhed og velvære meget. Det er en vigtig fordele ved nulemissionsløsninger, når det sammenlignes med forureningen fra dieselløsninger.

Udtalelse fra vores kunder

Landskabsarkitektur

Miljøbevidst landskabsarkitektur

"Uden emissioner og uden støj er det muligt at arbejde, mens man er ude i offentligheden. Når man arbejder i et lukket miljø såsom regnskoven, er det meget vigtigt at beskytte økosystemet og sikre, at der ikke er nogen emissioner. Og med en lille smule planlægning kan vi bruge disse maskiner hele dagen." David Gorman, underviser i levende landskaber på Eden Project i Storbritannien.

Elektrisk landskabsarkitektur
Opladning af bygge- og anlægsudstyr

Alsidige opladningsløsninger

"Vi oplader med en almindelige strømforsyning fra stikkontakten, men vi har også mulighed for at bruge en hurtigoplader. Hvis vi har en kritisk situation, kan vi bruge hurtigopladeren til at genoplade og fortsætte arbejdet. Energien er tilgængelig heroppe, og vi kan udnytte den når som helst. Den anden fordel er, at der ingen udstødningsemissioner er, det er glimrende." Melchior Burlon, byggepladsleder hos Ghelma AG Baubetriebe, taler om brug af ECR25 Electric ved store højder på Schilthorn i Schweiz.

Få mere at vide om opladning
Ofte stille spørgsmål om elektromobilitet

Udfordr dine misforståelser

Han siger: “Hvis jeg havde valget mellem en elektrisk maskine eller en dieselmaskine i denne størrelsesklasse, ville jeg vælge den elektriske, da der er så mange fordele i forhold til en dieselmaskine. Da maskinen blev leveret til stedet, var der mange skeptikere, som troede, at maskinen ikke havde kapaciteten til at holde hele dagen, men de tog alle sammen fejl!” Richard Sjöblom, gravemaskineoperatør for Skanska, siger om brugen af EC230 Electric på en fossilfri byggeplads i Sverige.

Ofte stille spørgsmål elektriske entreprenørmaskiner