Volvo CE introduserer Connected Load Out for å forbedre effektiviteten på anlegget

Å håndtere lasteprosessen på et travelt anlegg kan være utfordrende, flyten av innkommende lastebiler og bruken av lastemaskinene må balansere, samtidig som at administrasjonen krever sitt. Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lanserer en ny digital løsning for å forenkle lasteprosessen - og levere på deres visjon om å hjelpe kundene med å maksimere produktiviteten på anleggene deres.

Connected Load Out er designet for å forbedre effektiviteten og produktiviteten til lasteprosessen ved å koble sammen føreren av lastemaskinen, kontoret og lastebilene. Det er en digital løsning for Volvo-hjullastere med Load Assist og On-Board Weighing og Volvo-gravemaskiner med Dig Assist On-Board Weighing.

Den tradisjonelle lasteprosessen inkluderer mye uplanlagt arbeid, manuell håndtering og administrasjon, noe som påvirker arbeidet på en ikke-produktiv måte. Connected Load Out adresserer smertepunktene som lastebilsjåfører, førere av lastemaskiner og anleggsledelse møter med den gjeldende lasteprosessen. Systemet reduserer feilkommunikasjon og tiden som går med til administrasjon ved å digitalisere ordre og lastkvitteringer, samtidig som at det øker innsikten, noe som gjør det mulig for anleggene å bli mer produktive. Og med en mer effektiv lasteprosess reduseres drivstofforbruket, noe som gir både kostnadsbesparelser og redusert CO2-utslipp.

Cecilia Jonsson, Service Office Owner hos Volvo CE, sier: “Vi hos Volvo CE fortsetter å utvikle intelligente løsninger som hjelper kundene våre med å strømlinjeforme driften og maksimere effektiviteten. Med Connected Load Out kan kundene våre øke driftsproduktiviteten gjennom det å digitalisere lasteprosessen, noe som går ut på å koble sammen kontoret, lastemaskinene og lastebilene. Dette gjør det mulig for anlegget å planlegge fremover og tilpasse innkommende ordre til tilgjengelige lastemaskiner - noe som gir kortere ventetider for lastebilene og som samtidig sikrer at lastemaskinene brukes på den mest effektive måten.”

Hvordan virker

Connected Load Out kobler sammen og deler informasjon digitalt mellom lastemaskiner, anleggskontor og lastebiler i et pukkverk. Bestillinger kan sendes direkte fra innkommende lastebiler via Connected Load Out-appen til lastemaskinens Volvo Co-Pilot. Føreren av lastemaskinen kan se en estimert ankomsttid og hvilke materialer som skal lastes, noe som hjelper dem med å planlegge arbeidet mer effektivt og redusere stress og faren for feil. Når lastebilen kommer inn på anlegget, mottar føreren av lastemaskinen en melding i Volvo Co-Pilot og kan tilkalle lastebilen for lasting og ekspedering. En lastkvittering opprettes og sendes til både lastebilen og kontoret, og gjør samtidig hele arbeidsflyten synlig i Connected Load Out Office Portal.

En verdifull innsikt

Via en sky-basert nettapplikasjon er Connected Load Out tilgjengelig når og hvor som helst, og gir en sanntidsvisning av lasteprosessen på anlegget. Lastkvitteringer og ordrer kan sees på Office Portal, og instrumentbordet kan tilpasses for å vise den mest relevante informasjonen for anlegget, samt generere rapporter.

Dessuten, ved å digitalisere prosessen er det mindre fare for menneskelige feil, mindre papirarbeid og mer kontroll, samtidig som at det reduserer stress og lar alle jobbe smartere. 

Connected Load Out er for øyeblikket tilgjengelig som abonnement i utvalgte markeder i Europa og Nord-Amerika. 

For mer informasjon, vennligst besøk www.volvoce.com


FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com