Utslippsfri Volvo L25 Electric viser seg som en verdifull partner innen avfallshåndtering og gjenvinning

Volvo L25 Electric har bevist at den har styrken til å senke kostnadene så vel som karbonutslippet i en overbevisende demonstrasjon på to avfalls- og gjenvinningsanlegg der den hjelper kundene med å levere på deres visjon om en mer sirkulær økonomi.

Volvo CE L25 Electric

• Hjullasteren L25 Electric fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ble testet på to gjenvinningsstasjoner hos Eskilstuna Energy & Environment i Sverige.
• Det fire uker lange partnerskapet testet maskinen innenfor en rekke bruksområder på avfalls- og gjenvinningsstasjonen – som en del av Volvo CE's mål om å levere en eksepsjonell elektrisk ytelse på tvers av alle segmenter.
• Det er denne unike partnerskapstilnærmingen som gjør det mulig for Volvo CE å lede an overgangen mot null utslipp.Hjullasteren

Volvo L25 Electric – én av en rekke elektriske kompaktmaskiner laget av Volvo CE – ble testet på to stasjoner tilhørende Eskilstuna Energy & Environment over fire uker. I samarbeid med forhandleren Swecon, arbeidet nullutslippsmaskinen på en sorteringsstasjon i Lilla Nyby gjenvinningsdepot i to uker før den dro videre til en transportsentral utenfor det nærliggende kjøpesenteret ReTuna – verdens første klimasmarte kjøpesenter som kun selger resirkulerte eller brukte varer.

L25 Electric ble satt i arbeid på de forskjellige depotene med en rekke forskjellige oppgaver, som f.eks. rengjøring av plassen, sortering og forflytning av resirkulerte eller donerte varer. Den håndterte utfordringene med letthet takket være en rekke utskiftbart utstyr – inkludert planeringsskuffe, hydrauliske gafler og Holms-feiekost. Og alt kun ved bruk av en integrert lader (AC) som sørger for kraften.

Gustav Boberg, Segment Leader hos Volvo CE, sa: "Det var et privilegium å jobbe med likesinnede partnere som Eskilstuna Energy & Environment og Retuna på dette prosjektet. Bare ved å samarbeide kan vi sikre at mer bærekraftige løsninger benyttes gjennom hele verdikjeden. Og ved å dele våre erfaringer håper vi å inspirere andre til å se hvordan våre elektriske løsninger kan hjelpe dem med å oppfylle deres egne bærekraftsmål."

Volvo CE L25 ElectricL25 Electric er satt i arbeid innen en rekke bruksområder på to avfalls- og gjenvinningsanlegg i Eskilstuna, Sverige

Utgjør et skille

Kundene og maskinførerne verdsatte maskinen for mer enn bare dens ytelse, den gav også kjærkomne besparelser. I løpet av to uker har bruken av bare én elektrisk maskin spart 250 kg CO2, noe som tilsvarer minst 6 tonn CO2 som potensielt kan spares i løpet av en travel seksmåneders sesong i denne typen bruk. L25 Electric gav ikke bare en CO2-reduksjon for de to anleggene, den gav også en besparelse på 86–87 % i energikostnader på begge steder – der kostnadene for lading bare utgjør en brøkdel av det som kreves til en tilsvarende dieseldrevet maskin.

Den viste seg faktisk å være så vellykket i å levere samme enestående ytelse som dens dieseldrevne motpart – i tillegg til de ekstra fordelene av lavt støynivå, null utslipp og et mer komfortabelt arbeidsmiljø – at den også fikk nye fans.

Maskinfører Amanda Sihvonen sa at hun nå svært sannsynlig vil anbefale L25 Electric til kolleger etter prøveperioden. Hun la til: "Da jeg først hørte at vi skulle prøve elektriske maskiner var jeg veldig skeptisk – men jeg har snudd helt om etter at jeg fikk prøve maskinen." Hun er også trygg på at maskinen har nok batterikapasitet til å få jobben gjort hver eneste dag og mener at den har godt tilpasset ytelse og pålitelighet mot et tilsvarende dieseldrevet alternativ.

Volvo CE L25 ElectricMaskinfører Amanda Sihvonen er en konvertitt til elektrisk drift etter dette forsøket.

Å få maskinførers tilbakemelding var et instrumentelt mål med prosjektet, ikke bare når det gjelder ytelsen til maskinene, men også på bruken av utstyr – for å sikre optimal fleksibilitet og driftstid fra elektriske løsninger. Informasjon fra dette prosjektet vil bidra til innsikt ved fremtidige tilbud.

En annen fordel som fremheves av maskinførere var L25 Electric's nesten lydløse drift, som blant annet gjør det lettere å kommunisere med besøkende.

En sirkulær økonomi

Elektriske maskiner er ideelt egnet for avfalls- og gjenvinningsbransjen, og bidrar blant annet til å levere en mer bærekraftig måte å jobbe på for å matche miljøambisjonene og driften til selve virksomheten. Det er en tilnærming til sirkulærøkonomi som også matcher Volvo CE's egne ambisjoner, som har forpliktet seg til å oppnå netto null klimagassutslipp innen 2040 på tvers av deres operasjoner og forsyningskjede.

I hjertet til kjøpesenteret ReTuna ligger det en lidenskap for miljøet og et ønske om å støtte samfunnet med muligheten til å handle mer bærekraftig.

Sofia Bystedt, sentersjef hos ReTuna Återbruksgalleria, sa: "Her i Eskilstuna har vi et veldig sterkt bærekraftsmål. Sammen med byrådet har vi som mål å være klimapositive innen 2045, noe som er en av grunnene til at vi startet dette samarbeidet med Volvo CE og Swecon. Det er et veldig viktig initiativ å teste nye elektriske løsninger for å se hvordan de passer inn i arbeidsmiljøet vårt, og med det bygge en bedre verden."

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com