De første elektriske maskinene fra Volvo CE gir et ekstra løft til Sveits grønneste by

Små, men allikevel kraftige elektriske kompaktmaskiner fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) blir satt på prøve av sveitsiske kunder for første gang i en av de mest bærekraftige byene i verden – og resultatene er svært tilfredsstillende.

Med nullutslipp og nær lydløs drift er L25 Electric ideell for bruk på byggeplasser i bykjernen

Utslippsfrie og stillegående – elektriske maskiner har potensialet til å revolusjonere byggebransjen og er ideelle for byer som Zürich, der lavutslipp og lite støy blir en forutsetning i fremtiden. Global Destination Sustainability Index har nylig rangert Zürich til 85 %, en imponerende rekord når det gjelder bærekraft, der 82 % av elektrisiteten kommer fra fornybar energi og 43 % av avfallet blir resirkulert.

I et land som allerede har strenge luftforurensningsdirektiver på plass, og som krever partikkelfilter på dieselmotorene, samt har satt opp en veiplan for elektromobilitet, vil en overgang til elektriske maskiner da å være det mest logiske trinnet fremover.

Kompaktlasteren Volvo L25 Electric demonstrerer dens verdi hos Eberhard, et selskap som er stolt av å være en pioner innen bygg- og miljøservice, og som tilbyr anleggsarbeider, riving, resirkulering og rensing av forurensede områder. Fra resirkulering av betongmasse på 1980-tallet til å bygge det første vaskeanlegget for forurenset jord på 1990-tallet, som fremdeles kan påstås å være det største i Sveits – å beskytte miljøet har alltid vært viktig for Eberhard.

Nå bygger selskapet et anlegg for bearbeiding av blandet rivningsmateriale og har utviklet Zirkulit®, den mest miljøvennlige betongen i verden. Silvan Eberhard, leder for logistikk hos Eberhard sier: “Vi investerer mye for å gjøre våre byggeplasser så miljøvennlige som mulig. Vi er tilhengere av sirkulær økonomi – og bærekraft er en del av vår kultur.”

L25 Electric

“L25 Electric brukes på en av våre deponiplasser, samt til rydding av vei, småskala materialhåndtering og som gaffeltruck. Med batteriene som motvekt kan den virkelig løfte mye til å være en kompaktmaskin. Den største fordelen er imidlertid at den har lavt utslipp, er stillegående og har minimalt med vibrasjoner. Våre maskinførere liker å jobbe med den. I fremtiden planlegger vi å bruke L25 Electric på våre byggeplasser i sentrum av Zürich, og i andre byer der kravet til lavt utslipp og lite støy er sterkt.”

En annen elektrisk Volvo CE-maskin, ECR25 Electric, er i drift hos B. MEIER ABBRUCH + TIEFBAU AG, et firma som utfører arbeider innen riving og bygging. Kompaktgraveren, som har blitt lakkert i selskapets røde signaturfarge, brukes til å forberede arbeidsområdene for bygging.

ECR25 Electric

Bruno Meier, administrerende direktør og eier av B. MEIER ABBRUCH + TIEFBAU AG, forklarer: “Ansvaret med å ta vare på miljøet vårt faller på oss alle. Etter hvert som organisasjonen vår har vokst, ønsket vi å se på alternative maskiner som ikke er avhengig av diesel eller bensin. ECR25 Electric er vårt første steg inn i verdenen av elektriske maskiner.

“Vi bruker gravemaskinen i bebygde strøk og på komplekse områder, som for eksempel i nærheten av sykehus og skoler, hvor utslippsfri og støysvak drift virkelig kommer til sin rett.”

ECR25 Electric

Selv om elektriske maskiner krever mindre vedlikehold enn sine tradisjonelle kolleger, trenger de fortsatt service, og det er her ekspertisen til forhandleren Robert Aebi AG kommer inn. Selskapet tilbyr full service og utdannede teknikere til de elektriske maskinene.

Ettersom flere land og organisasjoner ønsker å gjøre noe med deres egne karbonfotavtrykk, vil markedet for elektriske maskiner fortsette å vokse. Og med riktige impulser og reguleringer fra myndighetene som krever lavt utslipp og støysvake maskiner, sammen med spesialiststøtte fra lokale firmaer, ser fremtiden lys ut for de elektriske maskinene.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com