Innovasjon og bærekraft er hovedformålet når Volvo CE investerer for fremtiden i Eskilstuna

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har kunngjort investeringer på 16 MSEK på deres anlegg i Eskilstuna, Sverige, inkludert en arena for kundedemonstrasjon av elektriske og autonome maskiner, samt en ny R&D-testløype og et energigjenvinningssystem for fabrikken.

Som en del av deres langsiktige strategi om å være konkurransedyktige, oppfylle kundenes behov og oppfylle deres bærekraftsmål tar Volvo CE en rekke betydelige investeringer på deres anlegg i Eskilstuna, Sverige. Den første investeringen er i et område for deres prototyper.

Volvo CE vil tilføre enda 12 hektar til de eksisterende 45 hektar med demonstrasjonsfelt ved kundesenteret, spesielt beregnet for testing av deres elektriske og autonome maskiner, men også for demonstrasjon av dagens maskintilbud. Investeringen på 8 millioner i innovasjonsområdet vil gjøre det mulig for Volvo CE å vise kundene deres prototypemaskiner i et realistisk og utfordrende miljø, med full kontroll på sikkerheten og støtte for 5G-teknologi, samt infrastruktur for lading av batterier. Den første fasen av veibyggingen av de nesten 2 kilometerne med grusvei, som går i både åpent og tett skogsterreng, vil starte i nær fremtid.

Pressemelding2019_Juli12_Innovasjon_og_bærekraft_er_hovedformålet_når_Volvo_CE_investerer_for_fremtiden_i_Eskilstuna_02b

Ettersom Volvo CE går over til mer fossilfrie alternativer vil den eksisterende parken av forbrenningsmotorer på Eskilstuna Customer Center kjøres på HVO (hydrobehandlede vegetabilske oljer). Som et alternativ til diesel, HVO er laget av vegetabilsk og animalsk fett (vanligvis rapsolje eller slakteriavfall) og reduserer CO2-utslippene med opptil 90 % avhengig av råmaterialet. Det kreves ingen spesielle modifikasjoner av motoren.

“Vår nye innovasjonsarena er en stor erklæring til kundene og bransjen om vårt engasjement for å bygge morgendagen. Ved å gå over til HVO viser vi at vi gjør fremskritt for å øke bærekraften, ikke bare i fremtiden, men også her og nå,” sier Carl Slotte, president for Volvo CE's salgsregion EMEA, som har sitt hovedkontor i Eskilstuna.

Utvikle fremtidens maskiner

Over i teknologisenteret investerer Volvo CE også i et testområde for elektromobilitet og automatisering for R&D-formål. Testløypen til 3 MSEK innehar nå de elektriske og autonome HX2-dumperne som i 2018 ble testet i det prisvinnende Electric Site-prosjektet i et steinbrudd utenfor Gøteborg, Sverige. HX2-modellene blir nå optimalisert for å være de første kommersielle pilotmaskinene som skal i gang før utgangen av 2019.

Pressemelding2019_Juli12_Innovasjon_og_bærekraft_er_hovedformålet_når_Volvo_CE_investerer_for_fremtiden_i_Eskilstuna_03

I mars i år monterte teleselskapet Ericsson en 5G-mast ved teknologisenteret slik at Volvo CE kunne teste ut fjernstyrte maskiner med ekstremt korte responstider. I samarbeid med Telia ble dette lansert som Sveriges første 5G-nettverk for industrielt bruk.

Andre nylige utviklinger på teknologisenteret er blant annet åpningen av fire nye testrigger i starten av 2017, hvorav tre er dedikert til de tidlige stadiene av programvareutvikling for de elektriske maskinene.

"Skal vi fortsette å lede an i bransjen trenger vi bransjeledende R&D-anlegg for å finjustere og utvikle nåværende og fremtidige teknologier. Vår nye testløype, 5G-samarbeidet med Ericsson og Telia, samt elektromobilitetsrigger vil være et enormt konkurransefortrinn for oss," sier Gustav Edholm, visepresident for Advanced Engineering and Core Technologies hos Volvo CE.

Pressemelding2019_Juli12_Innovasjon_og_bærekraft_er_hovedformålet_når_Volvo_CE_investerer_for_fremtiden_i_Eskilstuna_04

Redusere energiforbruket

På aksel- og transmisjonsfabrikken vil Volvo CE ha fokus på å redusere energiforbruket for å støtte selskapets generelle bærekraftsmål. De to største energiforbrukerne ved anlegget er 'herdesenteret', der maskindelene varmes opp til høy temperatur for deretter å få en hurtig avkjølning for å sikre en sterk overflate og lang levetid, og 'lakkeringsavdelingen', der komponentene varmes opp for at lakken skal herde.

Selskapet har investert 5 MSEK i et energigjenvinningssystem som vil bevare rundt 60 % av varmen som genereres i herdesenteret og overføre den til lakkeringsavdelingen. Det anslås at systemet vil redusere det totale energiforbruket i fabrikken med 4 %.

Arbeidet med monteringen av energigjenvinningssystemet startet i midten av april og vil bli ferdigstilt i begynnelsen av september. Samtidig vil Volvo CE fortsette å lete etter nye lakkprosesser for å redusere energiforbruket ytterligere.

“Vi har samlet et entusiastisk team med ansvar for å håndtere energiforbruket på fabrikken, sier Anders Bergstrand, daglig leder for Eskilstuna-fabrikken. “Denne investeringen er bare en del av vår reise mot økt bærekraft.”

Går for karbonnøytralitet

"Disse glimrende eksemplene fra Eskilstuna-anlegget er en del av vårt veikart for å bli et anlegg som er karbonnøytralt og fritt for massefyllinger,” sier Anne Bast, visepresident for bedriftskommunikasjon og som er ansvarlig for å drive frem bærekraftstrategien i EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika). “Men vi kan gjøre mer. Det er i vår hensikt å fortsette å presse grensene for innovative og bærekraftige løsninger – for en bedre morgendag. Dette gir en god forretningsfølelse for både oss og våre kunder fordi disse løsningene øker effektiviteten og driftstiden, samtidig som at kostnadene reduseres – og det er også det viktigste oppdraget vi har for planetens fremtid.”

Bilde 1: Luftfoto av Volvo CE's aksel- og transmisjonsfabrikk i Eskilstuna.
Bilde 2: Luftfoto av det eksisterende demonstrasjonsområdet ved kundesenteret i Eskilstuna.
Bilde 3: HX2 i den nye R&D-testløypen i Eskilstuna.
Bilde 4: Herdeavdelingen i aksel- og transmisjonsfabrikken.