Den første elektriske kompaktlasteren fra Volvo – en suksess for planteskolen.

Planteskole og anleggsgartnerselskapet Leick Baumschulen tester den første kompaktlasteren L25 Electric fra Volvo Construction Equipment – et støysvakt, utslippsfritt og lite vedlikeholdskrevende tillegg til firmaets maskinpark.

L25 Electric arbeider på planteskolen Leick Baumschulen.

Med base 30 minutter fra Volvo CE's fabrikk i Konz, Tyskland, der L25 Electric vil bli produsert fra midten av 2020, er Leick Baumschulen den første kunden i verden som får teste den nye "grønne" maskinen.

Planteskole- og anleggsgartnerselskapet har vært Volvo-kunde i 34 år og har et sterkt fokus på bærekraft og åpenhet med tanke på nye teknologier relatert til miljøaspekteret. De dyktige maskinførerne hos Leick Baumschulen bruker kompaktlastere daglig til en rekke forskjellige oppgaver – fra håndtering av paller og lasting av materiale, til planering og feiing. 
“Alle de forskjellige oppgavene gjør det til det perfekte virkelighetsscenarioet for oss som ønsker å teste den nye elektriske kompaktlasteren sammen med vår kunde,” sier Paolo Mannesi, global produktsjef for kompaktlastere hos Volvo CE.

Etter å ha investert i elektriske golfbiler for å komfortabelt vise kunder rundt på den store tomten og utstillingsområdet, ønsket Leick Baumschulen å utforske fordelene med elektrifisering av deres maskinpark. 

Eierne av selskapet, Christoph og Michael Leick, har sterk tro på elektrifisering og ser at fordelene er i samsvar med deres entreprenørskap. De føler at det er en stor anerkjennelse fra Volvo å være en del av en slik utvikling, og er glade for å vite at de kan bidra til fremtidige produkter med den erfaringen de har i deres segment.

Volvo L25 Electric drives av litium-ion-batterier som rekker til et åtte timers arbeidsskift med én enkelt lading i ordinær bruk, noe som inkluderer lett infrastrukturarbeid, landskapsforming anleggsgarnerarbeid og landbruk. L25 har også to dedikerte elektriske motorer – én for drivverket og én for hydraulikken. Frakobling av delsystemene har ført til høyere effektivitet over hele maskinen.

volvo-ce_pressemelding_første-elektriske-hjullaster_04

L25 Electric i drift ute hos kunde.

All kraften, men ikke noe av støyen

Førsteinntrykket til Leick Baumschulen's maskinførere når de fikk teste Volvo L25 Electric er at den fungerer omtrent som en konvensjonell dieseldrevet maskin, men med fordelene til elektrisk drift.

“Det er et produkt med riktig ytelse og flott design. Maskinen fungerer som en vanlig hjullaster, men med forbedret komfort for maskinføreren og omgivelsene – den føles like kraftig som ellers når det gjelder kraft, men er mer stillegående og har mindre vibrasjoner. I tillegg krever den mindre vedlikehold og er utslippsfri, sier Christoph Leick, medeier i Leick Baumschulen

For Leick Baumschulen er det lave støynivået til Volvo L25 Electric blant de største fordelene.

“Vi bruker blant annet maskinen til å transportere planter inn i utstillingsområdet vårt der kundene også befinner seg. Siden maskinen har lavt støynivå blir det mer behagelig for våre kunder og ansatte. Det betyr at vi kan føre samtaler og diskusjoner med våre kunder, selv når maskinen arbeider like ved oss,” sier han.

Minimalt vedlikehold

volvo-ce_pressemelding_første-elektriske-hjullaster_03Den andre hovedfordelen for selskapet er det enkle vedlikeholdet.

“Maskinen krever mindre vedlikehold siden den ikke har noen dieselmotor – vi trenger ikke å kontrollere motoroljen og kjølevæsken hver eneste dag, eller etterfylle drivstoff. Vi bare lader den over natten, noe som er veldig enkelt. Når det skal lades trenger du bare å koble den ene kabelen til maskinen – og den andre kabelen til en vanlig husholdningskontakt. Det er alt som skal til. Det er faktisk ingenting du kan gjøre feil – det er enkelt og sikkerhet, fortsetter han.

Mannesi sier: ”Vi er veldig fornøyde med maskinens ytelse når det kommer til kraften, det svært lave støynivået og førerkomforten. På noen områder overgikk den til og med forventningene våre.

 

Volvo CE og teamet fra Leick Baumschulen som utforsker maskinens funksjoner.


“Jeg er veldig stolt av teamet hos Volvo CE for alt det harde arbeidet de har gjort for å gjøre L25 Electric mulig. Vi kan se at det gode teamarbeidet gjenspeiles både i prosjektet, så vel som i produktet. Det er virkelig flott å se at maskinen er i drift hos en kunde og hvordan den gjør deres daglige oppgaver enklere og mer komfortabelt. Det er det vi står opp for.”

Kompaktlasteren Volvo L25 Electric testes for tiden av Leick Baumschulen i en pilotfase. Maskinen vil være tilgjengelig for generelt salg fra midten av 2020 når Volvo CE stopper utviklingen av nye dieselmotorbaserte kompaktlastere i L20- til L28-størrelsen.

volvo-ce_pressemelding_første-elektriske-hjullaster_02

Volvo CE og teamet fra Leick Baumschulen som arbeider med kundetesten.

Volvo L25 Electric – Hovedspesifikasjoner

Driftstid Opp til 8 driftstimer
Ekstern hurtiglader 80 % opplading på 2 timer
Innebygd 230 VAC-lader 12-timers opplading
Vekt 4,9 t
Tipplast 3,35 t tipplast i full sving
Skuffestørrelse 0,9 m³ standardskuffe
Gaffel 2 t nyttelast på pallegaffel
Brytekraft 49 kN
Tømmehøyde 2,5 m


FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Tiffany Cheng

Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com