Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE's første elektriske maskiner giver et ekstra skub til den grønneste by i Schweiz

Små, men kraftfulde, elektriske, kompakte maskiner fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) tages i brug for første gang af schweiziske kunder i en af verdens mest bæredygtige byer - og resultaterne er både stille og tilfredsstillende.

Med dens emissionsfrie og næsten helt stille drift er L25 Electric den ideelle løsning til byggepladser i den indre by

Emissionsfrie og stille, elektriske maskiner har potentiale til at revolutionere anlægs- og byggesektoren og er den ideelle løsning til byer som Zürich, hvor lave emissioner og støjsvaghed i stadig højere grad bliver en forudsætning for at gennemføre bygge- og anlægsarbejde. Zürich, der for nylig blev ratet til 85 % i Global Destination Sustainability Index(det globale bæredygtighedsindeks for turistdestinationer), kan bryste sig af en imponerende rekord indenfor bæredygtighed, idet 82 % af byens elektricitet kommer fra fornyelige energikilder, og 43 % af dens affald bliver genbrugt.

I et land, der allerede har strenge love på luftforureningsområdet med krav om partikelfiltre for dieselmotorer, og som har udarbejdet en køreplan for elektromobilitet, virker det helt logisk, at det næste trin er en omstilling til elektriske maskiner.

Volvos kompakte L25 Electric læssemaskiner viser, hvad de kan præstere hos Eberhard, en virksomhed, der er en stolt pioner indenfor bygnings- og anlægsarbejde samt miljøtjenester, og som tilbyder bygge- og anlægsarbejder, nedrivning, genanvendelse og udbedring af kontaminerede områder. Miljøbeskyttelse har altid været et vigtigt anliggende for Eberhard, fra genanvendelse af betonral i 1980'erne til opførelse af det første jordrenseanlæg i 1990'erne - der den dag i dag stadig er det største i Schweiz.

I dag er virksomheden i gang med at bygge et anlæg til bearbejdning af blandede nedrivningsmaterialer, og den har udviklet zirkulit®, verdens mest miljøvenlige beton. Silvan Eberhard, logistikchef ved Eberhard, sagde: “Vi foretager store investeringer for at gøre vores byggepladser så miljøvenlige som muligt. Vi understøtter en cirkulær økonomi, og bæredygtighed er en del af vores kultur."

L25 Electric

“L25 Electric anvendes på et af vores deponeringssteder samt til vejrydning, håndtering af mindre materialemængder samt som gaffeltruck. Eftersom batterierne fungerer som modvægt, kan den virkelig løfte meget for en kompakt maskine. Den største fordel ved den er imidlertid, at den har lave emissioner, støjsvag drift og et minimalt vibrationsniveau. Vores medarbejdere nyder at arbejde med den. Fremover har vi planer om at anvende L25 Electric på vores byggepladser i midtbyen i Zürich og i andre byer, hvor der stilles store krav til lave emissioner og støjsvaghed.”

Endnu en elektrisk Volvo CE-maskine, ECR25 Electric er i drift hos nedrivnings- og bygge- og anlægsfirmaet B. MEIER ABBRUCH + TIEFBAU AG. Den kompakte gravemaskine, der især er kommet på markedet i virksomhedens signaturfarve, rød, anvendes til at klargøre byggepladserne.

ECR25 Electric

Bruno Meier, CEO og ejer hos B. MEIER ABBRUCH + TIEFBAU AG, forklarer: “Det er op til alle at tage vare om vores miljø. Eftersom vores organisation var vokset, ønskede vi nogle alternative maskiner, der ikke var afhængige af diesel eller benzin. ECR25 Electric er vores første forsøg indenfor elektriske maskiner.

“Vi bruger gravemaskinen i bebyggede områder og på komplekse steder, som f.eks. i nærheden af hospitaler og skoler, hvor de lave emissioner og den støjsvage drift virkelig kommer til deres ret.”

ECR25 Electric

Selvom elektriske maskiner kræver mindre service end traditionelle modeller, skal de stadig vedligeholdes, og det er hér, at forhandleren Robert Aebi AG's ekspertise kommer ind i billedet. Virksomheden leverer fuld service og ekspertbistand som eftersalgsservice til de kunder, der køber disse elektriske maskiner.

Eftersom flere og flere lande og organisationer bestræber sig på at håndtere deres CO2-aftryk, vil markedet for elektriske maskiner utvivlsomt vokse. Og med de rette incitamenter fra regeringerne og lovkrav om maskiner med lave emissioner og et lavt støjniveau, kombineret med ekspertbistand fra lokale virksomheder, så ser fremtiden lys ud for de elektriske maskiner.

Yderligere oplysninger fås hos:

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com