Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Fjernbetjente læssemaskiner, som skal testes, når Volvo CE modtager Sveriges første 5G-netværk for industrien

Telia, Ericsson og Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har i dag lanceret Sveriges første 5G-netværk til industriel brug på Volvo CE's facilitet i Eskilstuna. Volvo CE vil således være en af de første i verden, der benytter 5G-teknologi til at teste fjernbetjente maskiner og selvstyrende løsninger.

5G-netværket vil blive benyttet på Volvo CE's forsknings- og udviklingsanlæg ved Eskilstuna for yderligere at udvikle løsninger for fjernbetjening af entreprenørmateriel og fuldautomatiske løsninger. Det vil også blive benyttet til at øge forståelsen for, hvordan tilsluttede maskiner kan skabe merværdi for kunden. 

“Automatisering har flere niveauer, og at have 5G er en vigtig teknisk støtte, som sætter os i stand til at fremme udviklingen på dette område. Disse forsøg i Eskilstuna vil foruden fjernbetjening af en konventionel læssemaskine også omfatte yderligere test af ladvogne med HX2-konceptet", siger Melker Jernberg, direktør for Volvo CE.

"Vi kan se, at branchen er meget interesseret i 5G. Automatisering af hele arbejdsgangen vil betyde nye måder at arbejde på og større gevinster i effektivitet. Men for at tilslutte forretningskritiske maskiner og køretøjer kræves der en løsning, som er i stand til at håndtere de massive datamængder med en garanteret forbindelse. Det er, hvad 5G kan give os. Og vi er stolte over at stå i spidsen for 5G-udviklingen i Sverige sammen med vores partnere”, siger Anders Olsson, administrerende direktør for Telia i Sverige. 

Selv med fuldautomatiske systemer er menneskelige indgreb med henblik på kontrol stadig nødvendige nu og da. Vore dages fjernbetjeningsteknologi har en tidsforsinkelse, som gør det vanskeligt at kontrollere ved høj hastighed eller med høj præcision. 5G vil gøre fjernbetjening nemmere og sikrere.

“Med ekstremt korte reaktionstider, høj kapacitet og et højt niveau af adgang til det mobile netværk kan kommerciel og standardiseret 5G-teknologi bruges til anvendelsesområder som f.eks. fjernbetjening af tungt maskineri i realtid. Dette åbner op for nye muligheder for større effektivitet ved at nedskære omkostningerne og reducere risikoen i farlige omgivelser. 5G sætter os i stand til at skabe et sikrere, mere effektivt og bæredygtigt samfund. I samarbejde med Telia og Volvo CE omsætter vi nu teori til praksis i Eskilstuna. 5G-teknologien er klar til, at verden kan slå den til", siger Magnus Frodigh, forskningschef hos Ericsson.

Volvo CE, Telia og Ericsson har før arbejdet sammen om at implementere den nyeste teknologi for at bidrage til sikrere og mere effektiv minedrift, og i sommeren 2018 tilsluttede Volvo CE sig Telias 5G-partnerprogram. Volvo CE forventer at være i stand til at anvende, hvad de har lært fra testning i Eskilstuna, på sine globale aktiviteter. 

"Vi tester lokalt i Eskilstuna, men vi opererer globalt. Tilsluttede maskiner og selvstændige løsninger er fremtiden. De kan give vores kunder mere effektiv produktion og logistik, større fleksibilitet og sikrere arbejdsforhold. Ved at minimere de potentielle sikkerhedsrisici og nedetiden forbundet med sektorer som f.eks. minedrift kan vi komme tættere på vores mål med nul emissioner, nul ulykker og nul ikke-planlagte stop. Det vil blive spændende at se, hvor langt 5G kan bringe os på denne rejse", afslutter Melker.

Om 5G

Dette er det mobile netværk af 5. generation. I sammenligning med 4G er 5G hurtigere, har kortere forsinkelsestid og højere tilgængelighed og er i stand til at håndtere flere tilsluttede enheder samtidigt. Det åbner op for helt nye anvendelsesområder inden for industri, vigtige sociale funktioner og vores daglige liv.