Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Den første elektriske kompakte læssemaskine på hjul fra Volvo er en kæmpesucces for det tyske skovbrug

Leick Baumschulen tester den første L25 Electric kompakte læssemaskine på hjul fra Volvo Construction Equipment, og konstaterer, at det er en lydsvag, emissionsfri og servicevenlig tilføjelse til denne virksomheds udvalg af maskiner til brug inden for skovbrug, landbrug og landskabsarkitektur.

L25 Electric på arbejde i Leick Baumschulen skovbruget.

Leick Baumschulen befinder sig 30 minutter fra Volvo CEfabrikken i Konz, Tyskland, hvor L25 Electric vil blive produceret fra midten af 2020, og er den første kunde i verden, der afprøver denne nye "grønne" maskine.

Denne skovbrugs- og landskabsarkitekturvirksomhed har været kunde hos Volvo i 34 år, med stærk fokus på bæredygtighed og åbenhed over for nye teknologier relateret til miljømæssige aspekter. De højtuddannede operatører hos Leick Baumschulen bruger dagligt kompakte læssemaskiner på hjul til et bredt udvalg af opgaver – fra pallehåndtering og læsning af materiale til planering og fejning. 
"Disse varierede opgaver gør, at dette er den perfekte lejlighed for os til at afprøve vores nye elektriske, kompakte læssemaskine på hjul i den virkelige verden sammen med vores kunde", siger Paolo Mannesi, global produktchef for kompakte læssemaskiner på hjul for Volvo CE.

Da Leick Baumschulen allerede havde investeret i elektriske golfvogne for bekvemt at viser kunderne rundt på sit store gård- og udstillingsområde, ønskede de også at udforske fordelene ved el-drift for deres flåde af entreprenørmaskiner.

Ejerne af virksomheden, Christoph og Michael Leick, er store tilhængere af elektrisk drift og ser fordelene på linje med deres driftige tankegang. De føler det som en stor anerkendelse fra Volvos side at være en del af denne udvikling og er glade for at vide, at de kan bidrage til fremtidige produkter med den erfaring, de har på deres område.

Volvo L25 Electric drives af lithium-ion-batterier, som holder til en otte-timers arbejdsperiode på én enkelt opladning ved normal anvendelse af maskinen, som omfatter let infrastrukturarbejde, havearbejde, landskabsarkitektur og landbrug. L25 har også to dedikerede elmotorer, én til fremdriftssystemet og én til hydraulikken. Adskillelse af undersystemerne har ført til større effektivitet af hele maskinen.

volvo-ce_press-release_first-electric-wheel-loader_04

L25 Electric i aktion hos kunden.

Al kraften, men intet af larmen

Det første indtryk, Leick Baumschulens operatører fik af Volvo L25 Electric, var at den fungerer næsten som en konventionel dieseldreven maskine, men med fordelene ved el-drift.

"Det er et produkt med den rigtige ydelse og et fremragende design. Maskinen fungerer ligesom en konventionel læssemaskine på hjul, men med større komfort for føreren og omgivelserne – den føles lige sådan, hvad angår effekt, men er mere lydløs, har mindre vibration, kræver mindre vedligeholdelse og er emissionsfri lokalt", siger Leick, medejer af Leick Baumschulen

For Leick Baumschulen er den lydløse drift af Volvo L25 Electric en af de største fordele.

"Vi bruger også maskinen til at transportere planter i vores udstillingsområde, hvor kunderne går ind og ud. Med denne maskine er det mere komfortabelt for vores kunder og medarbejdere, eftersom støjniveauet er meget lavere. Det betyder, at vi kan holde samtaler og diskussioner i gang med kunderne, selv om maskinen arbejder i nærheden", siger han.

Minimal vedligeholdelse

volvo-ce_press-release_first-electric-wheel-loader_03Den anden primære fordel for virksomheden er den nemme vedligeholdelse.

"Maskinen kræver mindre vedligeholdelse, da den ikke har nogen motor – vi behøver ikke at tjekke motorolie og kølevæske hver dag eller påfylde brændstof. Vi skal blot oplade den i løbet af natten, hvilket er yderst simpelt. Man skal blot tilslutte den ene ende af opladeren til maskinen og den anden til en almindelig stikkontakt. Det er det hele. Der er faktisk ikke noget, du kan gøre forkert – det er nemt og sikkert", fortsætter han.

Mannesi siger: "Vi er virkelig tilfredse med maskinens ydelse hvad angår effekten, det meget lave støjniveau og chaufførkomforten. På visse områder har den sågar overgået vores forventninger.

 

Volvo CE og Leick Baumschulen-teamet udforsker maskinens funktioner.


"Jeg er virkelig stolt af teamet hos Volvo CE for alt det hårde arbejde, de har udført for at gøre L25 Electric mulig. Vi kan se, at det fremragende teamwork er afspejlet i både projektet og produktet. Det er virkelig dejligt nu at se maskinen i arbejde på en kundes anlæg, og hvordan den gør deres daglige arbejde nemmere og mere komfortabelt. Det er det, vi står op om morgenen for".

Volvo L25 Electric kompakt læssemaskine på hjul er i øjeblikket ved at blive afprøvet af Leick Baumschulen i en pilotfase. Maskinen vil kunne fås i almindeligt salg fra midten af 2020, når Volvo CE stopper udviklingen af nye L20 til L28 kompakte læssemaskinemodeller på basis af dieselmotorer.

volvo-ce_press-release_first-electric-wheel-loader_02

Volvo CE og Leick Baumschulen-teamet i arbejde med denne kundeafprøvning.

Vigtige specifikationer for Volvo L25 Electric

Driftstid Op til 8 timer
Hurtig opladning borte fra maskinen Oplades til 80 % på 2 timer
Indbygget 230 VAC-oplader 12-timers genopladning
Vægt 4,9 t
Tippelast 3,35 tons kæntringsbelastning ved fuldt sving
Skovstørrelse 0,9 m³ standardskovl
Gaffel Gaffel med 2 ton nyttelast
Brydekraft 49 kN
Dumpningshøjde 2,5 m


FOR YDERLIGERE INFORMATION

Tiffany Cheng

Direktør for ekstern kommunikation
Volvo Construction Equipment
Tlf.: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tlf.: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com