Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo lancerer egen serie af dumpere med fast ramme

Volvo CE er på vej ind på markedet for dumpere med fast ramme med en komplet Volvo-mærket serie. Ved brug af ekspertisen fra fabrikken i Motherwell, Skotland, består serien af fire maskiner, startende ved en 45-tons R45D og helt op til flagskibet i form af en 100-tons R100E.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har meddelt, at selskabet vil gå ind på markedet for dumpere med fast ramme med dets eget Volvo-mærke af dumpere med fast ramme i andet kvartal af 2018. Udviklingen af den nye fire-modelserie har hvilet tungt på den mangeårige ekspertise inden for dumpere med fast ramme hos Volvos datterselskab Terex Trucks, kombineret med den teknologiske styrke i Volvo Group. Serien vil indledningsvis blive lanceret på mindre regulerede markeder og består af en 45-tons R45D, en 60-tons R60D, en 72-tons R70D samt et 100-tons flagskib R100E.

E-seriens R100E er en helt ny Volvo Ce 100-tons (95 tons) stiv dumper, som kombinerer et væld af markeds- og kundeviden med velafprøvede komponenter. nye teknologier og et slående nyt design - alt sammen giver det en omkostningseffektiv og produktiv løsning, der lever op til nutidens minedrifts- og brydningskunder. 

Grundig teknisk gennemgang

På grundlag af den eksisterende og velafprøvede Terex Trucks TR-serie, følger udviklingen af D-seriens R45D, R60D og R70D i kølvandet på en grundig teknisk gennemgang, der sikrer, at maskinerne lever op til de standarder, der forventes af Volvos produkter i selskabets mål-markeder og -segmenter. Forbedringerne omfatter bedre udsyn og sikkerhedssystemer sammenholdt med Volvos tekniske support og branding.

Som følge af lanceringen af de Volvo-mærkede stivedumpere, vil produktionen af dumpere med fast ramme fra Terex Trucks efterhånden ophøre.

Volvo Rigid Haulers"Vores køb af Terex Trucks i 2014 var en strategisk beslutning, som tillod Volvo at tilbyde kunderne en stiv dumper", siger Thomas Bitter, Senior Vice President, Marketing and Product Portfolio (MaPP) hos Volvo CE. "Siden da har vi arbejdet på at designe en helt ny stiv dumper, som bygger på Terex Trucks 84-årige arv og samtidigt inkorporerer Volvo CEs industriførende teknologi og kerneværdier om kvalitet, sikkerhed og miljømæssig pleje. I dag bevæger vi os til næste trin, og de nye Volvo-maskiner, især E-seriens R100E, er resultatet af dette arbejde. Vi er overbeviste om, at de vil imponere kunder, der arbejder inden for mine- og brydningssegmenter".

Nye maskiner i fokus

Det spritnye flagskib R100E er designet til at leve op til kundernes krav til en stiv dumper, som leverer høj ydelse og produktivitet, lave samlede ejerskabsomkostninger, stor servicevenlighed og god førerkomfort. Med dens høje kapacitet og transporthastigheder, det nye V-formede karrosseri, effektiv hydraulik, intelligente overvågningssystemer og førermiljø, vil R100E hjælpe kunderne med at flytte mere materiale på mindre tid.

"Terex Trucks dumpere med fast ramme er kendt for at præstere godt under barske forhold, samtidigt med at de også er lette at vedligeholde og sikrer lave ejeromkostninger", siger Paul Douglas, Volvo CE's Vice President of Rigid Haulers and Terex Trucks. "Vores velafprøvede design har givet et stærkt DNA, som medvirker til at udvikle Volvo CEs innovative indtræden i denne produktlinje. Den nye E-series R100E er en spritny maskine, som leverer stabilitet, lang levetid, høj lønsomhed, holdbarhed og komfort. Og endvidere er den hurtig og let at betjene og vedligeholde".

Volvo Rigid Haulers

En lys fremtid

De nye Volvo-mærkede dumpere med fast ramme vil blive fremstillet på det rebrandede Volvo Motherwell-produktionsanlæg i Skotland og sælges udelukkende via Volvos forhandlernetværk.

Redaktørbemærkning: Denne meddelelse har ingen betydning for Volvo CES Terex Trucks-mærkede serie af rammestyrede dumpere. Terex Trucks-mærkede rammestyrede dumpere vil fremdeles blive designet, bygget og udviklet på Motherwell-fabrikken og distribueret vha. det allerede eksisterende uafhængige Terex Trucks forhandlernetværk.