Construction Equipment Sverige

Volvo CE utbildar tekniker i övergången till elmaskiner

Skiftet mot elektrifiering kräver mer än att övergå till utsläppsfria maskiner – hela leveranskedjan behöver stärkas för att optimera dessa omdanande entreprenadlösningar. För att underlätta övergången gör Volvo Construction Equipment (Volvo CE) sitt yttersta för att hjälpa maskinuthyrningsbolaget Loxam att få ut mesta möjliga av sina nya eldrivna inköp.

Utbildningarna täcker allt från det tekniska till det kommersiella.
Efter att ha levererat 18 Volvo ECR25 Electric -maskiner till Loxams uthyrningskontor runtom i Frankrike håller Volvo CE grundliga utbildningar för att säkerställa att dessa eldrivna kompaktgrävare erbjuder kunderna bästa möjliga värde. Stödet omfattar allt från det tekniska – underhåll, laddningssystem och mekanik – till de kommersiella kunskaper som krävs för att ge anställda, tekniker och kunder vägledning i vad det innebär för marknadsvärde, produktivitet och miljöfördelar att välja eldrift.
 
Sébastien Perusse, försäljningschef för kompaktmaskiner på Volvo CE, säger: ”Det här är ett helt annat tillvägagångssätt mot hur vi normalt arbetar med återförsäljare vid försäljning av mer konventionella entreprenadmaskiner. Det är en fantastisk möjlighet inte bara att skapa en ny marknad som är fullt utrustad och inställd på att övergå till elmaskiner, utan även att ha närkontakt med kunder och tillgodose deras unika behov”.

En elektrisk lösning för lågutsläppszoner

Loxam, det ledande uthyrningsföretaget i Frankrike och i Europa, har samarbetat med Volvo CE i mer än 25 år. Loxam lanserade nyligen sitt LoxGreen -sortiment med utrustning i syfte att hyra ut mer miljövänliga eldrivna, hybrid- eller naturgasdrivna maskiner – som är perfekta för att uppfylla kraven i intilliggande lågutsläppszoner.

 

Arton ECR25 Electric har sålts som en del av Loxams LoxGreen-uthyrningssortiment.

Volvo CE valdes som den idealiska partnern för att bistå med den här övergången tack vare sitt anseende om att utveckla tillförlitliga elektriska transportlösningar och fokus på säkerhet, bra kommunikation och kunnig teknisk support. 2,5-tonsgrävaren från Volvo är dessutom den mest populära modellen i Loxams maskinpark. ”Vi är övertygade om att nya ECR25 Electric kommer att tas emot med enorm entusiasm från kunder jämfört med andra eldrivna modeller”, säger Perusse. 

Den inte bara erbjuder noll CO2-utsläpp, utan förarna rapporterar en mycket trivsammare arbetsmiljö med närapå tystnad, låga vibrationer och mer komfortabla reglage. Maskinen, som har utvecklats och byggts på Volvo CE:s fabrik i Belley i Frankrike, har samma prestanda som sin dieseldrivna motsvarighet och batteripaketet räcker till en hel arbetsdag, beroende på applikation.

 

Utbildningarna är en ny typ av stöd för att hjälpa kunder och tekniker att klara övergången till elmaskiner.

Målet med dessa utbildningar är att ge Loxam de nya färdigheter som krävs för att säkerställa maximal drifttid för dessa modeller. Det inkluderar råd om diagnostik, underhåll samt användning och hantering av laddningssystem och elektriska komponenter, såväl som fortbildning om själva mekaniken, som till exempel hydraulpumpar, filter och slangar.

Även grunderna i säkerhet och behoven av särskilda elavtal behandlas. En annan viktig komponent under utbildningen är råd om hur man presenterar en eldriven grävmaskin för en kund som kanske är mer van vid dieselvarianter och varför denne bör överväga att övergå till eldrift. 

Thierry Lahuppe, utrustningschef på Loxam, säger: ”Som ledare strävar vi efter att förutse och driva fram nya lösningar för att hjälpa våra kunder att minska sitt koldioxidavtryck. Vi var mycket intresserade av att dela med oss av våra insikter under utvecklingsprocessen för den här nya utrustningen. Idag är vi mer övertygade än någonsin om att vi måste arbeta tillsammans för att motverka klimatförändringarna på ett smart sätt.”
 
Det här extra stödet erbjuds som en del av försäljningen av dessa maskiner, finansierat av Volvo Financial Services, och är ett exempel på hur nya affärsmodeller framgångsrikt introduceras för en enkel integrering av eldrivna modeller på en föränderlig marknad.

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

Chef Brand, Marketing & Communication

Volvo Construction Equipment

Försäljningsregion Europa/International

E-post: anne.bast@volvo.com