Construction Equipment Sverige

Kalkylator för energikostnadsminskning

Visste du att det är billigare att köra en eldriven entreprenadmaskin än ett motsvarande dieselalternativ? Prisskillnaden mellan diesel och elektricitet förväntas bli ännu större under de närmaste åren. Därför är eldrivna maskiner bra även för ekonomin. Därtill finns de andra fördelarna i form av minskade underhållskostnader, tystare drift och minskade koldioxidutsläpp samt förbättrade arbetsförhållanden för föraren och personer som arbetar i närheten av maskinen.

Att använda eldrivna grävmaskiner är billigare

För den summa pengar som du lägger ut på en dieseldriven grävmaskin får du ut väldigt mycket om maskinen är eldriven. Det handlar om att arbeta smartare, inte hårdare. Minskade driftkostnader gör eldrivna grävmaskiner till ett mycket bättre alternativ för kostnadseffektiva arbetsplatser. Ange dina behovsdata nedan för att få reda på hur mycket du kan spara i praktiken.

Hur mycket kan du spara med en eldriven lastare?

Bränslepriserna stiger. Med en eldriven hjullastare kan du göra stora besparingar, eftersom maskinen laddas från elnätet i stället för att tankas med dyrt dieselbränsle. Så snart föraren slutar arbeta stängs elmotorn av, så att ingen onödig drifttid uppstår. Tänk dig hur mycket du kan spara under hela projektet.

Vill du veta mer om hur du kan sänka energikostnaderna?

Vill du veta hur mycket du kan spara i ditt byggprojekt om du använder eldrivna maskiner i stället? Kontakta din lokala återförsäljare om du vill ha mer information.

Minskat servicebehov är lika med högre produktion

Eldrivna maskiner har lägre underhållskostnader än motsvarande maskiner med dieselmotor. Eldrift innebär att behovet av olje- och filterbyten elimineras! Vi anser också att livslängden för batterielektronik är lika med – eller bättre än – komponenter i konventionella dieselmaskiner. Allt detta sammantaget leder till förlängd drifttid på arbetsplatsen och förkortad verkstadstid.

Drifttidskalkylator

Ta reda på drifttiden för eldrivna entreprenadmaskiner, och vilken laddare som bör väljas

Drifttid

Fördelar

Upptäck fördelarna med att välja en eldriven entreprenadmaskin

Fördelar

Kalkylator för koldioxidbesparingar

Ta reda på hur mycket mindre ditt koldioxidavtryck kan bli

CO₂

Kostnadsbesparingar i landskapsprojekt

När vi säger att energikostnaderna minskar med våra nollutsläppslösningar, talar vi av egen erfarenhet. Vi satte våra kompaktgrävare ECR25 Electric och L25 Electric i arbete i ett anläggningsprojekt i välkända Eden i Cornwall. Det visade sig att den eldrivna lösningen var miljövänligare för både människor och växtliv, och att energikostnaderna dessutom minskade med 73 % samtidigt som naturen besparades utsläpp av upp till 3 ton koldioxid under de tre månader det tog att slutföra projektet.

Energikostnadsbesparingar i Eden-projektet

Kostnadsbesparingar inom avfall och återvinning

När vår grävmaskin ECR25 Electric användes i en avfalls- och återvinningsapplikation minskade koldioxidutsläppen med omkring 21 ton per år för företaget Stena Recycling, ett av Europas främsta avfalls- och återvinningsföretag. Dessutom minskade energikostnaderna med ca 83 % per år. Det är bra för miljön och för våra kunders ekonomiska resultat. Med pauser endast för kortare snabbladdningar, blev vår eldrivna maskin ett behändigt verktyg för att arbeta mer hållbart och effektivt. Nollutsläppsdrift är också helt i linje med återvinningsbranschens strävan efter att driva mer cirkulära verksamheter.

Lägre kostnader
Byggande med nollutsläpp
Byggande med nollutsläpp
Varför välja eldrift?