Construction Equipment Sverige
Eldrivet byggande
Volvos eldrivna entreprenadmaskiner
Eldriven entreprenad börjar här

Eldriven entreprenad och byggande med noll utsläpp

Eldrivna entreprenadmaskiner har potential att förändra dina arbetsmetoder. Nollutsläpp, hög prestanda och mindre buller är fördelar som gör eldrivna entreprenadmaskiner till det perfekta alternativet för hållbara projekt. Att byta till en eldriven anläggningsmaskin är en bra start på vägen mot fossilfria byggarbetsplatser. Våra branschledande elektriska maskiner och tillhörande laddare finns i en rad storlekar och levererar hög kapacitet för många olika tillämpningar, från stadsbyggnation eller rivning till landskapsplanering och jordbruk.

Vi erbjuder ett brett sortiment av eldrivna entreprenadmaskiner utrustade med kraftfulla litiumjonbatterier och olika laddningsalternativ för att passa även de tuffaste arbetsförhållandena. Från eldrivna kompaktgrävare och kompaktlastare till större entreprenadmaskiner – vi säkerställer optimal drifttid och produktivitet med tillförlitlig eldrivningssystem. Våra tysta entreprenadmaskiner med nollutsläpp är bra för miljön, men också för affärerna. Detta eftersom du har möjlighet att utföra arbete på platser eller i situationer där dieselmaskiner inte kan användas: i lågsutsläppszoner, i känsliga miljöer, i stadsmiljöer, inomhus eller på natten. Eldrivna entreprenadmaskiner minskar koldioxidutsläppen, men kräver också mindre underhåll och har lägre driftskostnader än konventionella alternativ. Med vår ledande teknik driver vi övergången till koldioxidfria verksamheter. Men vi kan inte göra det ensamma. Vi fortsätter att samarbeta med leverantörer och kunder för att accelerera övergången. Vi förväntar oss att myndigheter och regeringar ställer krav på att fossilfria innovationer inkluderas och prioriteras i anbudsförfaranden. Som prioriterad partner för fossilfria byggarbetsplatser samarbetar vi med alla aktörer i leveranskedjan för att säkerställa ett holistiskt eldrivet ekosystem. Det sker med hjälp av våra eldrivna anläggningsmaskiner, men även genom tillförlitlig laddningsinfrastruktur och viljan att påverka lagstiftningsarbetet och införa regler som ska se till att miljövänlig teknik implementeras. Resultatet är nollutsläppsentreprenader som får jobbet gjort på ett så hållbart, effektivt och harmoniskt sätt som möjligt. Genom banbrytande samarbeten driver vi branschen framåt, mot en utsläppsfri entreprenad. Eldrivna entreprenadmaskiner är det självklara valet.

Visa mer

Kalkylator för drift & laddning

Beräkna eldrivna maskiners drifttid och se vilken laddlösning du bör välja

Räkna ut

Kalkylator för energibesparing

Ta reda på hur mycket du kan spara genom att eliminera bränslekostnader

Räkna ut

Kalkylator för CO₂-besparingar

Se hur mycket mindre ditt koldioxidavtryck kan bli med eldrift

Räkna ut

Eldrivna maskiner i arbete

Entreprenadarbete med eldriven hjullastare i stadsmiljö

Entreprenadarbete i stadsmiljö

Eldrivna entreprenadmaskiner har inga utsläpp, vilket innebär att du kan utföra arbete även i lågutsläppszoner. Och tack vare den tysta driften kan arbete utföras även på natten, utan att störa människor.

Inomhusarbete med eldriven kompaktgrävare

Entreprenadarbete inomhus

Tack vare det kompakta utförandet är eldrivna maskiner perfekta för rivnings- och byggarbete inomhus. De klarar enkelt snäva utrymmen och ger samtidigt – tack vare nollutsläppet – en behagligare miljö i avgränsade utrymmen.

Landskapsplanering och trädgårdsanläggning

Naturen uppskattar eldrivna entreprenadmaskiner. Dessa anläggningsmaskiner med nollutsläpp är en "game changer" inom landskapsplanering – både för dem som arbetar på platsen och för den omgivande miljön och dess växtliv.

Trädgårdsanläggning
Eldriven kompaktgrävare utför arbete i allmännyttigt projekt

Infrastruktur och samhällsservice

Eldrivna entreprenadmaskiner är perfekta för energi- och infrastrukturföretag som vill göra sina projekt mera hållbara. Elektriska anläggningsmaskiner gör jobbet kostnadseffektivt och med hög prestanda i kombination med stor omsorg för miljön.

Eldriven kompaktgrävare som laddas med snabbladdare
Laddad och redo för arbete
Så laddar du din eldrivna maskin

Kraftfulla samarbeten

Att utveckla eldrivna entreprenad- och laddlösningar är en av många pusselbitar. För att skapa en bättre framtid och övergå till hållbara verksamheter måste vi samarbeta. Därför är vi en viktig partner för städer och myndigheter som har satt upp tydliga utsläppsmål. Båda parterna är viktiga aktörer för att uppnå en bra och fossilfri framtid.

Genom att fastställa riktmärken för byggarbetsplatser med låga utsläppsnivåer hjälper vi dig att nå dina klimatmål, och skapar dessutom mer harmoniska miljöer för dem som bor och arbetar i närheten.

Våra samarbeten

Kostnadseffektiv entreprenad

Utöver investeringskostnaden för en eldriven maskin finns det många besparingar att göra vad gäller total ägandekostnad, energiförbrukning, service och underhåll. Därför kan du spara stora summor genom att övergå till eldrift. Den största besparingen uppstår som resultat av kostnadsskillnaden mellan bränsle och elektricitet – en skillnad som sannolikt blir ännu större i framtiden.

Energibesparingar

Kunder som använder eldrivna entreprenadmaskiner

Materialhantering med eldriven hjullastare

Materialhantering

Eldrivna maskiner är perfekta för materialhantering. De är lika kraftfulla som dieselmaskiner och kan kombineras med en rad olika redskap för att transportera olika material, till exempel lastpallar, jord eller grus.

Lantbruk

Hållbarhet och miljöskydd är ett viktigt fokusområde för kunder inom lantbrukssektorn. Många av dem väljer därför våra entreprenadmaskiner med nollutsläpp, för att hålla igång verksamheten och samtidigt säkerställa en lugn och harmonisk miljö för boskapen.

Lantbruk

Avfall och återvinning

Våra kraftfulla eldrivna maskiner hjälper våra kunder inom avfalls- och återvinningshantering att förverkliga sin vision om en cirkulär ekonomi. De har potential för att minska kostnaderna och koldioxidutsläppen, och tack vare hög mångsidighet kan de utföra många olika uppgifter.

Eldrivet avfalls- och återvinningsarbete
Eldriven grävmaskin för anläggningsentreprenad i rekreationsområden

Turism och rekreation

Entreprenadverksamhet med nollutsläpp är bra för miljön, bra för affärerna och bra för samhället. Det är lätt att föreställa sig fördelarna med tysta, eldrivna maskiner vid turistattraktioner, exempelvis på skidorter eller i nationalparker.

Varför välja eldrivna bygg- och anläggningsmaskiner?

Svaret är enkelt: Eftersom vi erbjuder lösningar som uppfyller de krav som ställs på moderna byggarbetsplatser. Med minskat buller och betydligt lägre koldioxidutsläpp, kan du vara säker på att du klarar strikta miljökrav – och samtidigt höga produktivitetskrav.

Eldrivna maskiner ger också möjlighet att tänka nytt beträffande när och var du arbetar. Eldrivna anläggningsmaskiner – från kompakt utrustning till medelstora eller stora maskiner – öppnar upp en helt ny värld av affärsmöjligheter. De ger nödvändig mångsidighet, men även fördelen av att kunna arbeta på platser där dieselmaskiner kanske inte kan användas – inomhus, på natten eller i buller- eller utsläppskänsliga områden, eller i närheten av boskap.

Skeptiska förare

Har du frågor om eldrivna maskiner och laddning?

Håller du på att planera för en byggarbetsplats med nollutsläpp? Har du frågor om laddning? Är du osäker på drifttiden? Inga problem.
Läs igenom avsnittet med vanliga frågor eller kontakta oss direkt.

Eldriven kompaktgrävare utför anläggningsarbete
Fördelar och användning
Lär känna kompaktgrävaren EC18

Tyst byggande

När du använder våra eldrivna entreprenadmaskiner slipper du dränkas i buller och motorljud. Så säg adjö till huvudvärken och hej till dina medarbetare, medan du njuter av en tyst arbetsdag.

Upplev naturens ljud

Inga utsläpp

En bättre värld utan skadliga utsläpp är en bättre värld för oss alla. Med våra eldrivna entreprenadmaskiner finns det inga avgaser att bekymra sig för. Det går att arbeta nästan var som helst utan problem – även inomhus.

Fördelar med eldriven entreprenad

Enkelt att ladda

Bredda din horisont med batteridrift som har potential för en hel dags oavbrutet arbete i de allra flesta applikationer. Om det behövs kompletterande laddning kan du använda snabbladdning under dina raster.

Laddningslösningar

Elektrisk innovation byggd på beprövad Volvo-teknik

Våra eldrivna entreprenadmaskiner består av beprövad Volvo-teknik, finjusterad och optimerad genom långvarigt innovationsarbete. Kombinerat med fördelarna från eldriven utrustning blir resultatet en överlägsen och hållbar förarupplevelse. Till exempel ger en elmotor mindre vibrationer och följsammare hydraulik.