Construction Equipment Sverige
Eldriven anläggningsentreprenad
Volvos eldrivna entreprenadmaskiner
Eldriven mark- och landskapsplanering

Den perfekta kompanjonen för hållbar trädgårdsodling, park- och landskapsarkitektur

Att anlägga en trädgård är att tro på framtiden. Detsamma kan sägas om att gå över till eldrift. Eldrivna entreprenadmaskiner är perfekt för känsliga miljöer, hållbar landskapsplanering och trädgårdsodling. Med noll utsläpp, låg ljudvolym och effektiv drift, är elektriska maskiner det perfekta sättet skydda naturen. I tystnad arbetar de för att bevara de naturliga omgivningarna, utan att ge ifrån sig några utsläpp.

Landskapsdesign och trädgårdsanläggning handlar om att skapa liv och skönhet med minimal påverkan. Det krävs fingertoppskänsla och ett minimalt koldioxidavtryck. Så oavsett om det gäller schaktning och grävning, växttransporter eller bevarande av markskikt är våra kompakta eldrivna maskiner det perfekta alternativet. Nollutsläpp är bra för människor och luften vi andas – men också en fördel för att skydda känsligt växtliv. När de används, stör de inte heller människors möjligheter att njuta av naturen. Genom att minska vår påverkan på miljön kan vi bli ett med naturen. Därför används våra eldrivna entreprenadmaskiner i många olika mark-, landskaps- och trädgårdsanläggningsprojekt – i allt från nationalparker och friluftsområden till turistattraktioner och djurparker i stadsmiljö. Vid byggande eller underhåll i sådana miljöer – i städer eller på andra platser – ger våra mångsidiga eldrivna entreprenadmaskiner den skonsamma hantering och de låga ljudnivåer som krävs för att uppnå hållbarhet inom mark- och landskapsunderhåll. Samtidigt levererar maskinerna kraft och prestanda för optimal produktivitet. Vårt arbete i Eden-projektet i Cornwall, England, visar tydligt vad som kan uppnås genom att arbeta i symbios med naturen, i stället för mot den. Detsamma gäller samarbetet med Skistar, då vi bidrog till att förnya en mountainbike-led, eller i Schweiz, då vi byggde en av världens längsta och brantaste linbanor. Fast övertygade om att våra eldrivna maskiner skulle ro uppgifterna i land.

Visa mer

Elektrisk trädgårdsförvaltning i Eden

Eden är ett populärt besöksmål i brittiska Cornwall bestående av häpnadsväckande biomer, stora välvda växthus, med regnskogsliknande parker som efterliknar Amazonas. Anläggningen har 600 000 besökare per år och ligger i framkant vad gäller miljömedvetenhet. Det finns knappast någon bättre plattform för att påskynda utvecklingen inom trädgårdsanläggning än att visa upp riktigt hållbara åtgärder på en världskänd park som Eden. En plats som varit värd åt så väl drottning Elizabeth, G7-ledare och den olympiska elden. Nu även hemvist för våra eldrivna maskiner.

Lämplig för landskapsvård så väl inne som ute

Volvos kompakta hjullastare L25 Electric och minigrävaren ECR25 Electric användes för en rad olika arbetsuppgifter både inne i och utanför biomerna. Operatörerna imponerades av maskinernas smidighet och styrka samtidigt som de är nästintill helt tystgående och inte släpper ut några avgaser som kan påverka den känsliga växtligheten. De eldrivna maskinerna användes bland annat till att anlägga en 10 000 kvadratmeter stor plantodling samt en rad mark- och underhållsarbeten runtom på den stora anläggningen.

Ett bra val för både naturen och affärerna

På bara tre månader bidrog våra eldrivna maskiner till att förhindra utsläpp av tre ton koldioxid att spara närmare 2 000 kWh energi, vilket ger en tydlig indikation på hur eldrift kan omvandla landskaps- och trädgårdsanläggningssektorn. De mångsidiga maskinerna får jobbet utfört snabbt och tillförlitligt samtidigt som de genererar kostnadsbesparingar och hållbarhetsfördelar. I Eden eftersträvar man att arbeta på naturens villkor i alla avseende – till exempel genom effektiv energiförbrukning, lokala inköp och framställning av jord- och fyllnadsmaterial genom kompostering. Att använda eldrivna maskiner för att underhålla sin anläggning är därför ett självklart val.

Hur mycket kan du minska dina koldioxidutsläpp?
Eldriven kompaktgrävare inomhus
Eldriven parkvård i praktiken
Se videon från Eden

Vikten av att bibehålla naturens balans

”De allra flesta människor vill göra det rätta. Genom vårt arbete vill vi påvisa att framtiden fortfarande är ljus, och på så sätt inspirera både oss själva och andra till att göra fler medvetna val.”

Sir Tim Smit, Eden-projektets vice VD och medgrundare

Eldriven kompaktlastare i park

Förvaltning av parker och grönområden

Tyst drift, följsam hydraulik och oöverträffad prestanda bidrar till hög produktivitet från våra eldrivna maskiner vi förvaltning av parker och prunkande friluftsområden. Maskinerna banar väg mot en grönare framtid och hjälper kommuner och organisationer att uppfylla allt striktare utsläppskrav – till förmån för oss alla.

Eldriven kompaktlastare för trädgårdsanläggning

Landskapsarbete i stadsmiljö

Flera av våra eldrivna entreprenadmaskiner erbjuds i ett kompakt format vilket gör dem till det perfekta alternativet för arbeten i urbana stadsmiljöer och bostadsområden – i synnerhet när entreprenörerna vill minska koldioxidutsläppen och bullret av hänsyn till de människor som bor och arbetar i närheten.

Eldriven kompaktlastare i djurpark

Tystare arbete nära djur och natur

Våra tystgående, utsläppsfria maskiner är idealiska för att minimera mängden störande och stressande ljud på gårdar, i djurparker eller liknande miljöer. Sådana arbetsplatser är unika miljöer, där maskinerna måste klara av en rad olika arbetsuppgifter samtidigt som de är skonsamma mot djuren och omgivningen.

Eldrivet entreprenadarbete vid Chelsea Flower Show

Anläggning av prisvinnande trädgård

Landskapsarkitekter som förberedde trädgårdsutställningen Chelsea Flower Show i England valde Volvos eldrivna entreprenadmaskiner i syfte att skapa en hållbar utställningsträdgård med minsta möjliga miljöpåverkan. Resultatet ledde till en prisvinnande trädgård som är ett praktfullt bevis på hur man kan jobba mer hållbart i praktiken.

Kalkylator för drift & laddning

Beräkna eldrivna maskiners drifttid och se vilken laddlösning du bör välja.

Räkna på drift

Kalkylator för energibesparing

Ta reda på hur mycket du kan spara genom att eliminera bränslekostnaderna.

Räkna ut

Kalkylator för CO₂-besparingar

Se hur mycket mindre ditt koldioxidavtryck kan bli med eldrift.

Räkna på CO₂

Hållbar entreprenad inom skidnäringen

Klimatförändringarna påverkar många olika branscher. Att ställa om till en mer hållbart abetssätt är inte längre ett nischkrav. För vissa verksamheter är det en absolut nödvändighet. Många skidturismbolag, så som Skistar, är beroende av snö. Men många vinteranläggningar kämpar mot stigande temperaturer och minskat snöfall, vilket gradvis kan komma att minska mängden besökare. I dessa sammanhang kan våra eldrivna entreprenadmaskiner – tillsammans med elektriska fordon från våra vänner på Volvo Trucks – bidra till att sätta fokus på vikten av hållbar byggnation och underhåll inom skidnäringen.

Hållbar entreprenad med Skistar

Den elektriska omställningen når nya höjder

Höga höjder kan vara en utmaning för vanliga dieselmotorer, som på hög höjd kan bli mindre effektiva och generera större utsläpp. I dessa tuffa förhållanden med tunn luft kan eldrivna maskiner vara lösningen. Beviset? 2 970 meter över havet, på toppen av berget Schiltorn i Schweiz, levererade vår kompaktgrävare ECR25 Electric enastående prestanda under byggnationen av en unik linbana och grundläggningen av en ny mötesplats på toppen av den populära skidorten.

Eldrivet landskapsarbete i Schilthorn
Eldriven kompaktlastare i smalt utrymme
Byggarbete med noll utsläpp
Därför ska du välja eldrift

Eldrivna entreprenadmaskiner – ett självklart val

Avfall och återvinning

Utsläppsfritt arbete gynnar cirkulär ekonomi

Vår kund valde hjullastaren L25 Electric för att förverkliga sin vision om en mer cirkulär ekonomi. Den eldrivna maskinen ledde till minskade kostnader och lägre koldioxidutsläpp på företagets avfalls- och återvinningsanläggningar.

L25 Electric hos Retuna
Lantbruk

För hållbart jordbruk krävs innovativa lösningar

Hos vår kund Walden Hill Farm är man mål om hållbarhet i alla delar av sitt företagande - och sitt privatliv. Mångsidiga och eldrivna ECR25 blev en effektiv lösning för att utföra arbetet på gården med nollutsläpp och utan oljud.

Eldrivna ECR25 på Walden Hill
Infrastruktur

Vi använder el för att bygga el

Elektrisk laddinfrastruktur är en förutsättning för en framgångsrik omställning till elektriska fordon och ökad hållbarhet. Men varför nöja sig där? Allt fler samhällsaktörer väljer att bygga infrastruktur med eldrivna maskiner redan från start. 

Eldrivet samhällsbyggande