Construction Equipment Suomi

Volvo CE esittelee keskikokoisen EC230 Electric -mallin Euroopassa

Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) ensimmäinen keskikokoinen kaivukone on nyt saatavana tietyille asiakkaille Euroopassa – se on kestävää kehitystä edustava malli, joka tuottaa vähemmän melua ja nollapäästöt.

EC230 Electric -kaivukone, joka on yksi toimialan harvoista akkusähkökäyttöisistä kaivukoneista, on jo todistanut kykynsä monissa kaupallisissa käyttökohteissa sekä Euroopassa että Aasiassa. Kiinassa vuonna 2021 ja Norjassa vuonna 2022 tapahtuneiden ensiesittelyjen jälkeen se on nyt kaupallisesti saatavana tietyille asiakkaille Euroopassa.

23-tonninen EC230 Electric -kaivukone tarjoaa saman suorituskyvyn kuin perinteinen vastaava dieselkone, mutta sen lisäetuja ovat nollapäästöt, vähäinen melu, vähäinen tärinä, parempi hallittavuus ja alhaisemmat omistajuuden kokonaiskustannukset. Kuljettajien kertoman mukaan koneen kaivuvoima on sama kuin vastaavan dieselkäyttöisen Volvo EC200E:n, mutta lisäksi sen jaksoajat ovat myös nopeammat ja melutaso paljon alhaisempi.

Parempi ympäristölle ja lyömätön valinta liiketoiminnan kannalta

Haitallisten päästöjen ja häiritsevän melun vähentäminen hyödyttää sekä työmaalla työskentelevää henkilöstöä että ympärillä olevaa yhteisöä, mutta se voi myös auttaa saavuttamaan CO2:n vähennystavoitteet. Itse asiassa EC230 Electric on niin tehokas, että vaikka sen akkujen valmistamiseen tarvittava energia lasketaan mukaan, sen kokonaispäästöt ovat silti vastaavaa dieselmallia alhaisemmat.

Nämä hyödyt ovat olleet ilmeisiä käytettäessä konetta menestyksekkäästi asiakkaiden suurilla työmailla, kuten Slakthusområden kaupunkirakentamisprojektissaRuotsissa, maan suurimmalla fossiilittomalla työmaalla, ja Tulevaisuuden vihreä työmaa -projektissa Tanskassa, jossa konetta käytettiin toimistorakennuksen ja urbaanien julkisten tilojen rakentamiseen.

Slakthusområde-projektissa työskentelevä Skanskan kaivukoneen kuljettaja, Richard Sjöblom, on ollut erityisen innostunut lataamisen helppoudesta ja koneen suorituskyvystä testattuaan sitä erilaisissa käyttötarkoituksissa. Hän sanoo: "Jos voisin valita tästä kokoluokasta joko sähkö- tai dieselkäyttöisen koneen, valitsisin sähkökäytön, koska sillä on niin monia etuja dieselkoneeseen verrattuna. Kun kone tuotiin työmaalle, monet epäilivät, että koneen kapasiteetti ei riittäisi koko päiväksi, mutta heidän epäilynsä osoittautuivat vääriksi!"

Kestävää voimaa

Koneen tehonlähteenä ovat litiumioniakut, ja se on suunniteltu työskentelemään täydet kahdeksan tuntia ruokatunnin ajan kestävän pikatäydennyslatauksen avulla. Tämä yleiskäyttöinen kone on suunniteltu moniin eri töihin, kuten louhintaan, maansiirtoon ja maantasoitukseen työmaan valmistelua varten rakennussegmentillä, sekä jätteen ja romun käsittelyyn kierrätys- ja jätehuoltosegmentillä.

Se on Volvo CE:n ensimmäinen sähköistettävä keskikokoinen kaivukone, ja hiljattain sen seuraksi on esitelty 20-tonninen L120H Electric Conversion -pyöräkuormaaja. Molemmat koneet on tuotu markkinoille valmistajan toimialan johtavien sähkökäyttöisten minikoneiden, ECR25 Electric -kaivukoneen ja L25 Electric -pyöräkuormaajan, menestyksekkään kaupallistamisen jälkeen. Tämän jälkeen markkinoille on tuotu myös minikaivukoneet ECR18 Electric ja EC18 Electric sekä pyöräkuormaaja L20 Electric.

Joustava liitäntä

EC230 Electric -mallissa on CCS2-liitin, joka on vakioliitin useimmissa Euroopan maissa ja jonka avulla asiakkaat voivat ladata koneen ja ottaa sen käyttöön melkein missä tahansa kaikkia markkinoilla olevia latauslaitteita käyttäen.

Sen mukana toimitetaan myös latausjohto, joka tarjoaa 22 kW:n tehon mahdollistaen siten akun lataamisen CEE-pistorasiasta, ja lisäksi lisävarusteena on saatavana siirrettävä virtalähde, joka on suunniteltu erityisesti EC230 Electric -mallin tarpeita varten. Näiden latausratkaisujen myötä Volvo CE tarjoaa asiakkaille joustavuuden, jonka he tarvitsevat saadakseen työt tehtyä – koneen lisäksi asiakkaat saavat infrastruktuurin, joka on tarpeen koneen pitämiseksi toiminnassa mahdollisimman vähällä vaivalla. 

Jatkuvaa innovointia

EC230 Electric -mallista saadut näkemykset ovat keskeisessä asemassa auttamassa Volvo CE:tä rakentamaan sähkökäyttöisillä ratkaisuillaan maailman, jossa haluamme elää. Ne voivat tarjota tietoa sellaisista tekijöistä kuin tuottavuus, kustannukset ja skaalattavuus, ja auttaa siten kehittämään lisää sähkökäyttöisiä malleja – sekä hyödyttää yhtiön kumppaneita ja asiakkaita näiden pyrkiessä saavuttamaan omat kunnianhimoiset tavoitteensa ilmastovaikutusten vähentämiseksi.

Sekä EC230 Electric- että L120H Electric Conversion -mallin kehitystyö muodostaa osan ainutlaatuista kumppanuuden lähestymistapaa, joka mahdollistaa nopean käyttöönoton markkinoilla. EC230 Electric -mallin tapauksessa työskentelemme yhdessä asiakkaiden kanssa hienosäätääksemme oman edistyneen teknologiamme kehitystä ja, L120H Electric Conversion -mallin tapauksessa, toimimme yhteistyössä samanhenkisten asiantuntijoiden, kuten CE Engineering Solutionsin, kanssa jouduttaaksemme kaupallisten sähkökäyttöisten ratkaisujen tuomista kaikille segmenteille ja kaikkiin käyttötarkoituksiin. Molemmat lähestymistavat ovat tarpeen rinnakkain pyrkiessämme saavuttamaan tavoitteemme kasvihuonekaasupäästöjen nettonollasta vuoteen 2040 mennessä – ja näiden päästöjen huomattavasta vähentämisestä jo vuoteen 2030 mennessä – osana Science Based Targets -aloitetta.

Volvo CE:n Head of Technology Thomas Bitter toteaa: "Kumppanuus asiakkaidemme kanssa on oleellinen osa innovointitoimintaamme, ja tekemällä heidän kanssaan läheistä yhteistyötä saamme arvokasta palautetta, jonka avulla voimme jatkuvasti parantaa tarjontaamme ja valmistaa vastuullisia ratkaisuja. EC230 Electric on todistanut vastuullisen tehonsa ja täydellisen soveltuvuutensa nykyajan rakennustyömaille, joilla se suoriutuu vaativista tehtävistä huomioiden samalla ympäristönsä."

Tärkeimmät erittelyt:

Työpaino kg  23 000 - 26 100
Kauhan tilavuus  0,48 - 1,44
Nostokapasiteetti alavaunun suuntaan kg 7 560
...ulottuvuudella / korkeudella  m 6 / 1,5
Suurin kaivu-ulottuvuus mm 9 930
Suurin kaivusyvyys mm 6 730
Murtovoima, SAE1179 (tavallinen) kN 141
Murtovoima, SAE1179 (tehostus) kN 149
Irrotusvoima, SAE J1179 (tavallinen) kN 104
Irrotusvoima, SAE J1179 (tehostus) kN 110
Kokonaisleveys jalkoina ja tuumina mm 2 990
Perän kääntösäde mm 2 850
Akkujännite V 600
Akkukapasiteetti kWh 264
Suuntaa antava käyntiaika (käyttötarkoituksesta riippuen) tuntia Enintään 4~5

 

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com