Construction Equipment Suomi
L25 Electric -pyöräkuormaaja maataloudessa
Volvon sähkökäyttöiset maanrakennuskoneet
Sähkökäyttöisen työkoneen edut

Miksi sinun kannattaa valita sähkökäyttöinen työkone?

Sähkökäyttöisiin maanrakennuskoneisiin siirtyminen tuo mukanaan monia etuja. Rakennusalalla on tarve vähentää hiilijalanjälkeä nopeasti, ja päästöttömät ja pakokaasuttomat akkukoneet ovat loistava ratkaisu, kun haluat työskennellä kestävämmin, mutta et halua tinkiä tuottavuudesta.

Sähköautojen ja sähkökäyttöisen julkisen liikenteen lisäksi myös sähkökäyttöiset maanrakennuskoneet yleistyvät pyrkiessämme kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. On virhe olettaa, että sähkökoneiden kyvyt ovat perinteisten dieselkoneiden kykyjä vähäisemmät. Sähkökoneen tekniset ominaisuudet ovat lähes samat kuin vastaavan dieselkoneen, mikä varmistaa samantasoinen, loistavan toiminnan, mutta sähköisellä siirtymällä on monia muita etuja. Ne tuottavat suorituskykynsä hiljaisemmin, värinättömämmin ja täysin ilman hiilipäästöjä. Ne voivat tehdä kaupunkiympäristöistä puhtaampia ja hiljaisempia kaikkialla maailmassa vähentämällä sekä ilmansaasteita että melusaastetta. Uskomme, että sähkökoneiden kestävämpi toiminta auttaa tekemään maailmasta paremman paikan meille kaikille. Sähkökoneiden yritysten taloudelle ja työn tuottavuudelle tuottamat edut eivät ole yhtä tunnettuja, mutta nekin ovat hyvin tärkeitä. Tutustutaan seuraavaksi hieman lähemmin sähkökäyttöisten rakennuskoneiden, ympäristövaikutusten ja muiden huomioon otettavien seikkojen etuihin, jotka saat valitsemalla Volvon sähkökoneen.

Näytä lisää

Nollapäästömääräysten edut

Kaupungit ja kunnat kaikkialla maailmassa ottavat käyttöön tiukkoja ympäristövaatimuksia ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussaan. Niitä tarvitaan Pariisin sopimukseen liittyvien yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tässä yhteydessä kannattaa tutustua nollapäästöisiin sähkökoneisiimme. Me uskomme, että koneemme voivat olla erittäin hyödyllisiä viranomaisten pyrkiessä täyttämään fossiilittomien ja vähemmän ympäristöhaittoja aiheuttavien rakennustyömaiden vaatimukset. Sähkökoneiden ansiosta CO2-päästötön rakennustyömaa ei ole pelkkä tyhjä fraasi. Se on todellinen mahdollisuus saada työ tehdyksi entisten, vaativien standardien mukaisesti – mutta puhtaammin ja hiljaisemmin.

Miten paljon voit pienentää hiilijalanjälkeäsi?

Polttonestekustannusten häviäminen ja alempien projektikulujen edut

Sähkökoneidemme käyttöön ottaminen on loistava tapa alentaa käyttökustannuksia. Polttonestelaskut ja niihin liittyvät pakokaasut jäävät historiaan. Lataa koneiden akut ja aloita työt. Siinä kaikki.

Sähkökoneen hankintakustannuksen jälkeen sähkömoottorin tehokkaampi käyttö mahdollistaa kokonaiskäyttökustannusten alentamisen. Myös kunnossapito- ja huoltokustannukset alenevat, sillä litiumioniakut ja sähkömoottorit ovat lähes huoltovapaita. Myös öljynsuodattimien vaihtotarve jää pois. Tämä kaikki vähentää niin kukkaron kuin mielenkin rasitusta.

Opi lisää säästölaskurimme avulla

(Lähes) äänettömän toiminnan edut

Pakokaasupäästöihin verrattuna melusaaste tuntuu pikkujutulta, mutta silläkin on haitallisia vaikutuksia työmaalla toimivien ja lähistöllä asuvien ja työskentelevien terveyteen ja hyvinvointiin. Tutkimuksen mukaan melusaasteella on yhteys mielenterveyden häiriöiden lisäksi myös eteisvärinään, sydänvikoihin ja sydänkohtauksiin. Tieliikenteen ulkopuolella sähkökäyttöisten maanrakennuskoneidemme lähes äänetön toiminta on jo vaikuttanut positiivisesti kaupunkien keskustaympäristöihin. Rakennustöitä on helppo tehdä asunto- ja toimistoympäristöissä sähkökoneiden hiljaisen äänen ansiosta, ja jäteautot ja kuljetusyritysten pakettiautot voivat toimia läpi yön ympäristöään herättämättä.

Voiko sähkökoneidemme äänen kuulla?
Ei joutokäyntiaikaa sähköllä
Miksi siirtyä sähkökoneisiin?
Syitä valita ECR25 Electric

Käytä sähkökonettasi vain, kun tarvitset sitä

Sähkökäyttöisen työkoneen suuri etu on se, että joutokäyntiä ei ole. Jos dieselmoottoria ei sammuteta, se tuottaa pakokaasuja myös paikallaan ollessaan, kun taas sähkökäyttöiset maanrakennuskoneen sammuvat, kun lopetat työn. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää normaalisti joutokäyntiin kuluvan ajan sähkökoneen lataamiseen. Joutokäynnin pois jääminen vähentää kulumista ja osien vaihto- tai huoltotarvetta, mikä taas varmistaa paremman käyttöasteen ja alentaa kustannuksia. Loppujen lopuksi kaikki aika, jonka kone viettää korjaamolla, on pois myös tuottavasta käytöstä työmaalla.

Tutustu toiminta-aikalaskuriin

Sähkökäyttöisten maanrakennuskoneiden edut – kaikissa töissä

Yksikään ratkaisu ei ole paras mahdollinen kaikkiin töihin, mutta kattavan sähkökonevalikoimamme ansiosta olemme kyenneet toimittamaan asiakkaillemme suorituskykyisimmät akkukoneet kaikkiin tarpeisiin. Tarvitsipa asiakas minikaivukoneen tietöihin tai sisällä tehtäviin purkutöihin tai pyöräkuormaajan raskaampaan työhön louhoksille, meillä on työhön sopiva sähkökäyttöinen maanrakennusajoneuvo ja latausratkaisut, joiden avulla asiakkaamme voivat varmistaa työmaan päästöttömyyden työn loppuun tekemisen vaatimasta monipuolisuudesta ja valinnanvapaudesta tinkimättä.

Tutustu sähkökäyttöisten maanrakennuskoneiden valikoimaamme

Enemmän tehoa, välitön reagointi

Akkukäyttö parantaa hallittavuutta ja helpottaa pidon säilyttämistä, joten sähkökoneen käyttäminen on paljon miellyttävämpää. Tämä tuottaa myös lyhyemmät perehdytysjaksot ja vaikuttaa positiivisesti kustannussäästöihin. Sähkökäyttöisen maanrakennuskoneen välitön vaste parantaa myös tehokkuutta ja tuottavuutta.

Kestävyydeltään parempien koneiden suorituskyky on siis vähintään yhtä hyvä – ellei parempikin – kuin vastaavien dieselkoneiden.

Tutustu suorituskykyymme Slakthusområdetin alueella

Uusien liiketoimintamahdollisuuksien edut

Sähkökäyttöisten maanrakennusratkaisujen kehitys on tuonut mukanaan myös aivan uusia ja innovatiivisia liiketoimintamahdollisuuksia. Päästöttömyys ja lähes äänetön toiminta mahdollistavat nyt työskentelyn myös paikoissa ja olosuhteissa, joissa dieseliä ei voi käyttää, kuten sisätiloissa, yöaikaan ja matala- ja nollapäästövyöhykkeillä. Se mahdollistaa laitteiden käytön vuorotyössä, joten työmaan lähellä oleville henkilöille tai työmaan tuottavuudelle ei aiheudu hankaluuksia.

Sähkökäyttöisillä maanrakennuskoneilla on muitakin etuja. Ne mahdollistavat työskentelyn ihmisten, eläinten ja kasvillisuuden lähellä ilman terveys- tai ympäristövaaroja. Olemme havainneet tämän avaavan lukemattomia uusia mahdollisuuksia maisemoinnin, maatalouden ja vapaa-ajan sektoreilla.

Sähkökoneiden turvallisuuden edut

Sähkökoneiden hiljaisuus mahdollistaa hyvän kommunikoinnin koneiden kuljettajien ja koneiden ympäristössä työskentelevien henkilöiden välille. Sähkökoneiden dieselkoneita tasaisempi käynti varmistaa työntekijöiden mukavuuden, joten työntekijät väsyvät vähemmän, jolloin myös onnettomuusriski pienenee.

Aivan itsestään selvää on, että puhtaampi ilma vähentää ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille aiheutuvia haittoja merkittävästi. Tämä on pakokaasupäästöttömien ratkaisujen tärkeä etu, kun dieselin tuottamat saasteet ovat vaakakupissa toisella puolella.

Asiakkaidemme kokemuksia

Maisemointi

Maisemointia ympäristön ehdoilla

"Päästöttömyys ja hiljainen käyntiääni ovat mahdollistaneet työskentelyn alueen aukioloaikoina. Sademetsän kaltaisessa suljetussa ympäristössä työskennellessä on äärimmäisen tärkeää suojata ekosysteemiä ja varmistaa, että päästöjä ei ole. Ja kun suunnittelimme töiden kulkua etukäteen, pystyimme käyttämään koneita tehokkaasti koko päivän ajan." David Gorman, Living Landscape -kouluttaja iso-britannialaisessa Eden Projektissa.

Maisemointi sähkökoneilla
Maanrakennuskoneiden lataaminen

Monikäyttöiset latausratkaisut

"Me käytämme lataamiseen tavallista verkkovirtaa, mutta voimme käyttää myös pikalaturia. Tiukassa paikassa voimme ladata pikalaturilla nopeasti lisää ja jatkaa sitten työtä. Täällä ylhäällä virtaa on käytettävissä milloin tahansa. Pakokaasupäästöjen puuttuminen on myös etu. Se on upeaa." Melchior Burlon, Ghelma AG Baubetrieben työmaapäällikkö, kertoo ECR25 Electric -kaivukoneen käyttämisestä korkealla Schilthornin työmaalla Sveitsissä.

Lisätietoja lataamisesta
Kysymyksiä ja vastauksia sähkökoneista

Haasta ennakkokäsityksesi

"Jos voisin valita tästä kokoluokasta joko sähkö- tai dieselkäyttöisen koneen, valitsisin sähkökäytön, koska sillä on niin monia etuja dieselkoneeseen verrattuna. Kun kone tuotiin työmaalle, monet epäilivät, että koneen kapasiteetti ei riittäisi koko päiväksi, mutta heidän epäilynsä osoittautuivat vääriksi!" Richard Sjöblom, Skanskan kaivukoneen kuljettaja, kertoo EC230 Electric -kaivukoneen käytöstä fossiilittomalla rakennustyömaalla Ruotsissa.

Yleisimmin esitetyt kysymykset – maanrakennustyöt sähkökoneilla