Construction Equipment Suomi
Sähköajoneuvojen latausasemien rakentaminen sähkökoneilla
Volvon sähkökäyttöiset maanrakennuskoneet
Sähkökoneet vesi, viemäri ja sähkötöihin

Sähkökoneet vastuullisiin vesi, viemäri ja sähkötöihin

Vähähiilisen tulevaisuuden kaupunkeja rakennettaessa ainoat sopivat työvälineet ovat päästöttömät työkoneet, jotka vähentävät melua ja saasteita samalla, kun ne ylläpitävät tuottavuutta. Sähkökäyttöiset maanrakennuskoneemme, joissa on nollapakokaasupäästöt ja jotka ovat lähes äänettömiä, on suunniteltu menestymään kaupunkiympäristöissä. Vähähiilisten vastuullisuustavoitteiden lisääntyessä sähkökoneemme avaavat aivan uusia mahdollisuuksia vastuullisempaan vesi, viemäri ja sähkötyöhön.

Vesi, viemäri ja sähkötyöt ja julkiset palvelut ovat kaupunkiemme elinehto, mutta kun kaupunkikeskusten ilmansaasteita ja melusaastetta täytyy vähentää, on kiireellisempää kuin koskaan ennen etsiä ympäristöystävällisempiä ratkaisuja niiden kehittämiseen. Olipa kyse teleyhteyksien tekemisestä, viemäri- ja vesi-infrastruktuurin rakentamisesta tai sähkön ja energian ylläpidosta, on elintärkeää ottaa käyttöön tehokkaita ja luotettavia menetelmiä ilman haitallisia sivuvaikutuksia. Sähkökäyttöisten rakennuskoneidemme etujen ansiosta siirtymä kohti vastuullisempia kaupunkeja, jotka pitävät yllä asukkaidensa terveyttä ja hyvinvointia, on jo käynnissä. Edistyneestä akkuteknologiasta hyötyä saavat sähkökoneemme toimivat pitkään, ja ne voi ladata helposti ja yksinkertaisesti. Näin projektit on helppo pitää sujuvasti käynnissä vaikuttamatta kaupunkiympäristöjen arkiseen toimintaan. Nollapäästöisillä kaivukoneillamme ja pyöräkuormaajillamme emme luo perustaa pelkästään julkisille palveluille, vaan vihreämmälle tulevaisuudelle.

Näytä lisää

Sähköajoneuvojen latausasemien rakentaminen sähkökoneilla

Älykkäin tapa rakentaa latausasemia on nollapäästöisillä sähkökoneilla. Tämä varmistaa, että kestävä kehitys on mielessä koko arvoketjun läpi projektin alusta alkaen. Volvo CE:n lähes äänettömät sähkökäyttöiset minikaivukoneet ovat täydellinen valinta kaupunkiympäristöihin. Lue, miten tuemme kumppaneitamme näiden vastuullisuustavoitteissa sähkökäyttöisillä työkoneillamme.

Sähköajoneuvojen lataus Ellevion kanssa

Julkisten latausasemien saatavuus on kestävän kehityksen olennainen osa. Volvo CE tukee Ellevio-energiayhtiötä sähköajoneuvojen latausasemien asentamisessa Tukholmassa hiljaisilla nollapäästöisillä koneillamme. On järkevää käyttää sähköä sähkön rakentamiseen. Näin autamme vähentämään tällaisten infrastruktuuriprojektien hiilijalanjälkeä sekä avustamme laajemman sähköisen siirtymän nopeuttamisessa.

CO₂-säästölaskuri

Hiilen ja kustannusten säästäminen

Rakensimme 64 latausasemaa suurelle ruotsalaiselle laitokselle nollapäästöisillä sähkökaivukoneilla ja sähköpyöräkuormaajilla. Hankkeen kustannukset olivat vain 0,9 % suuremmat, lähinnä energiakustannusten säästöjen ansiosta. Tämä todistaa, että ympäristöystävällisimpiin vaihtoehtoihin siirtymisen ei tarvitse olla kallista. Lisäksi Vattenfall säästi yli 3 000 kg CO₂-päästöjä verrattuna dieselin käyttöön projektissa, mikä korostaa merkittäviä ympäristö- ja kustannussäästöetuja

Sähkön rakentaminen sähköllä

Kumppanuus Vattenfallin kanssa

Tuna Förvaltning & Entreprenadin rakentamispäällikkö Stefan Larsson uskoo, että sähkökoneiden käyttö ei ole hieno juttu pelkästään ympäristön vuoksi, vaan myös liiketoiminnan näkökulmasta. Hän sanoi: "Tämä on ensimmäinen kokemuksemme sähkökoneiden käytöstä – ja se on ollut yllättävän positiivinen. Emme tinkineet työnteosta, ja polttoainesäästöt ja vähäinen melu olivat arvokkaita lisäbonuksia."

Kumppanuus Vattenfallin kanssa

Nollapäästöinen yhteistyö

Ilmastohaasteemme vaatii yhteistyötä. Toimitusketjun kumppanuuksilla voimme varmistaa, että edistämme kestävää kehitystä matkan kaikilla osa-alueilla. Solmimme kumppanuuksia sekä asiakkaiden kanssa että Volvo Groupin sisällä. Näin varmistamme, että Volvon sähkökäyttöiset rakennuskoneet voivat toimia sujuvasti muiden ratkaisujen, kuten Volvon sähkökuorma-autojen, kanssa. Tämä todistettiin täydellisesti sähköajoneuvojen latausasemia Ranskan Lyonissa rakennettaessa.

Sähköajoneuvojen latausasemien rakentaminen

Miten sähkökaivukone ladataan infrastruktuuritöiden aikana?

Infrastruktuurihankkeissa sähkökaivukoneen lataamiskysymys voi olla melko helppoa ratkaista. Vaikka ympäristöt ovat usein ahtaat, kaupunkikeskuksissa sähköverkko on usein helposti käytettävissä. Niinpä kun Ellevio rakensi latausaseman Tukholman keskustaan, yhtiö pystyi käyttämään sähköä suoraan verkosta liitäntärasialla, jossa käytettävissä oli useita eri lähtöjä (16 A, 32 A, 63 A jne.). Lisäksi käytettiin ulkokäyttöön tarkoitettua tasavirtapikalaturia Volvo ECR25 Electricin virtalähteenä työn taukojen aikana. Myös jatkojohtoa käytettiin latauksen tekemiseksi joustavammaksi riippumatta siitä, missä kone oli työmaalla.

Käyttöaikalaskin

Nollapäästöisestä tulevaisuudesta vastaaminen

Saksalainen Kuhlmann Leitungsbau käyttää yhtä nollapäästöistä L25 Electric compact/mini -pyöräkuormaajaa ja kahta EC18 Electric -minikaivukonetta kaupungin keskustan infrastruktuuritöiden tekemiseen. Sähkökoneet asentavat tälle energiayhtiölle putkia kiireellä elämää sykkivän kaupunkikeskuksen ytimessä. EC18 Electric -koneet eivät ole pelkästään pystyneet suorittamaan monia vaadittuja tehtäviä yhdellä latauksella, vaan lataamista tarvitessaan ne ottavat virtansa paikallisista aurinkopaneelijärjestelmistä. Suuremman L25 Electricin osalta yhtiö halusi välttää sen ajamista latausasemalle, joten se asensi siirrettävän seinäyksikön, joka liitettiin paikalliseen sähköverkkoon. Joustava ja käytännöllinen ratkaisu helpottaa virran saantia sitä tarvittaessa - kone tarvitsee vain kytkeä pistorasiaan ennen taukoa.

Millaista sähkökaivukoneella työskentely on?

Gridserve on yksi lukuisista nettonollapäästöisten rakennusprojektien edelläkävijöistä kaivaessaan kaivantoa sähköajoneuvojen latausasemille sähkökäyttöisellä minikaivukoneellamme. Mutta millaista sen käyttö on? Pakokaasuttomuuden ja melun vähenemisen ansiosta sen käyttö on vähemmän rasittavaa, ja tiimin kanssa kommunikointi on paljon helpompaa. Lisäksi 20 kWh:n akku auttaa maan siirtämisessä neljä tuntia keskeytyksettä ilman tarvetta yhden tunnin pikalataukselle. Tyypillisenä työpäivänä akun loppuminen ei ole lähelläkään, mikä varmistaa ihanteellisen tuottavuuden mahdollisimman vähällä huollolla.

Kumppanuus Gridserven kanssa
Sähköisten rakennuskoneiden lataaminen
Lataaminen sähköisellä työmaalla
Latausratkaisut

Miten hyvin sähkökaivukone toimii?

Ojan kaivaminen on tyypillinen tehtävä sähkökaivukoneille. Laitoimme Volvo CE:n EC18 Electric -minikaivukoneen testiin, ja näin se suoriutui.

 • Testi: Kaiva 20 m pitkä, 600 mm leveä, 750 mm syvä oja
 • Käyttäjä: kokenut
 • Lataustila (SOC): 77 % alussa ja 46 % lopussa
 • Kokonaiskäyttöaika: 1 tunti 40 minuuttia
 • Energiankulutus: 5,6 kWh
 • Työtila, ensimmäiset 10 m: ECO 1100 rpm
 • Työtila, viimeiset 10 m: ECO 1600 rpm
 • Maaolosuhteet: kova ja tiivis savi, 25 % kiviä/lohkareita
 • Sää: auringonpaiste, 15° Celsius / 59° Fahrenheit

Tulos? Erinomainen suorituskyky haastavissa olosuhteissa

Johtopäätös:

 • Kovasta kaivamisesta ja haastavista maaolosuhteista huolimatta EC 18 Electric -minikaivukone suoriutui erittäin hyvin, ja suoritti tehtävän hyvässä ajassa, riittävällä latauksella ja pienemmällä energiankulutuksella
 • Kun kovaa kaivamista sisältävää työtä oli tehty haastavissa maaolosuhteissa 1 tunti 40 minuuttia, EC18 Electric suoriutui tehokkaasti niin, että akkua oli kulutettu 30 % tehtävän loppuun mennessä.

Päästövertailu diesel- ja sähköprojektien välillä

Rakennusyhtiö Nordkysten A/S yhteistyössä kansallisen työympäristön tutkimuskeskuksen kanssa ryhtyi Tanskassa kiinnostavaan kokeeseen. Kahdessa pitkälti samankaltaisessa asuinalueen tiessä, joissa tehtäväprofiilit olivat samanlaiset, toisen tien työt tehtiin vain sähkökäyttöisillä työkaluilla ja koneilla, kun taas toinen tehtiin yksinomaan fossiilisia polttoaineita käyttävillä koneilla.Kummassakin projektissa tiimit tekivät hiukkasmittauksia – ja tulos näkyi selvästi.Fossiilisia polttoaineita käyttävässä projektissa oli paljon hiukkaspäästöjä, kun taas "nollapäästötiessä" ainoat häiriöt tulivat satunnaisista tupakkatauoista ja ohi kulkevasta dieselkäyttöisestä postiautosta.

Työskentely sähkökäyttöisillä rakennuskoneilla

Asiakkaamme Nordkysten A/S:n Stig Bo Lippoldin mukaan

Lisää työtunteja sähkökäyttöisillä rakennuskoneilla

Lisää työtunteja

"Käymme vuoropuhelua Kööpenhaminan kunnan kanssa, jolla on tiukka sääntö siitä, että kaivutöitä ei saa tehdä ennen kello 07.00 -mutta näin hiljaista kaivukonetta käytettäessä väitämme, että voimme helposti aloittaa muutama tunti aiemmin. Lisäksi häiritsemme liikennettä ja jalankulkijoita paljon epätodennäköisemmin myöhemmin päivällä."

Vertailu sähkö- ja dieselkäyttöisen rakennuskoneen välillä

Jakaminen siirtymässä

"(Kun puhumme asiakkaiden kanssa) teemme kaksi tarjousta useista valikoiduista tehtävistä. Toisessa käytetään perinteisiä koneita ja toisessa mahdollisimman vastuullisia koneita.Asiakas voi nähdä eron heti, päättää parhaan etenemistavan ja näin ollen osallistua paremmin siirtymään."

Käyttäjät valitsevat sähkökäyttöiset rakennuskoneet

Suosittu valinta

"Valitsimme Volvon, koska uusi kompakti sähkökaivukone on täydellinen käyttöömme.Yön yli käytettävällä laturilla ja työmaan virransyöttöyksiköllä se voi ratkaista monia tehtävistämme.Lisäksi työntekijämme ovat iloisia päästessään eroon dieselistä ja moottorimelusta. Nyt he voivat keskustella keskenään joutumatta pysäyttämään konetta."

Sähkökäyttöisten rakennuskoneiden edut

Miksi valita sähkökäyttöiset rakennuskoneet?

Sähkökäyttöiset rakennuskoneemme mahdollistavat vastuullisen nollapäästöisen toiminnan, joka vastaa niin yleisiä ympäristötavoitteita kuin asiakkaiden omia vastuullisuustavoitteita. Ne tarjoavat kustannussäästöjä alempien polttoaine- ja huoltokustannusten kautta ja parantavat työolosuhteita merkittävästi vähemmällä melulla ja mukavammalla työympäristöllä. Sähkökäyttöiset rakennuskoneet eivät pelkästään edistä puhtaampaa ympäristöä, vaan ne myös parantavat toiminnan tehokkuutta ja avaavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia useilla toimialoilla, kuten sisä- tai yötyössä. Sähkökoneiden monipuolisuus tekee niistä arvokkaan vaihtoehdon nykyaikaisiin rakentamisen tarpeisiin.

Sähkön edut

Hiilipäästöjen väheneminen 70 - 95 %

Me Volvo CE:llä teemme perusteellisia elinkaariarviointeja kaikista tuotteistamme hiilidioksidin kokonaispäästöjen seuraamiseksi. Nämä analyysit paljastavat, että dieselkoneiden käyttövaihe, eli koneen toiminta, tuottaa 70-95 prosenttia kokonaishiilipäästöistä. Sähkökone ei puolestaan aiheuta lainkaan päästöjä käyttövaiheessa, mikä vähentää päästöjä merkittävästi. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat voivat toimia turvallisesti tietäen toimivansa paljon vastuullisemmin.

Elinkaariarvioinnit
Päästötön maanrakennustyö
Nollapäästöiset työmaat
Siksi kannattaa valita sähkökone

Sähkökäyttöiset rakennuskoneet jokaiseen työhön

Jätteenkäsittely ja kierrätys

Jätteenkäsittely ja kierrätys sähköllä

Jäte- ja kierrätyssovellukset keskittyvät jo luonteeltaan kestävään kehitykseen ja ympäristön kanssa, ei sitä vastaan, työskentelyyn. Sen vuoksi on järkeä valita nollapäästöiset sähkökoneet tämän segmentin eri tehtävien tekemiseen. Tutustu siihen, miten ratkaisumme edistävät yhtiöiden kiertotaloutta jätehuollossa ja kierrätyksessä.

Jätteenkäsittely ja kierrätys
Kumppanuus

Sähkökumppanuus

Olemme sitoutuneet yhteistyöhön asiakkaidemme kanssa ja auttamaan asiakkaitamme irtautumaan hiilestä toiminnassaan. Sen vuoksi olemme solmineet useita edelläkävijäkumppanuuksia. Tästä esimerkkinä on uusi yhteistyömme maailmanlaajuisen rakennusmateriaaliratkaisujen johtajan CRH:n kanssa. Yhdessä voimme tutkia kokonaisvaltaisia nollapäästöinnovaatioita hiilestä irtautumiseen rakentamisessa.

Hiilestä irtautuminen CRH:n kanssa
Maisemointi

Sähkömaisemointi

Maisemointiprojektien usein herkkien ympäristöjen vuoksi niiden rakentamisessa ja kunnossapidossa tarvitaan kevyempää otetta. Nollapäästöiset koneet, joista ei tule saastuttavia savuja tai kovaa moottorimelua, ovat täydellinen ratkaisu kestävän muutoksen nopeuttamiseen maisemointialalla, ja ne varmistavat rauhallisemman toiminnan ympäristön kasvien ja eläinten suojaamiseksi.

Sähkömaisemointi