Construction Equipment Suomi
Maanrakennuskoneiden lataaminen
Volvon sähkökäyttöiset maanrakennuskoneet
Maanrakennuskoneiden lataaminen

Optimoi työpäiväsi latausratkaisujemme avulla

Sähkökäyttöisten maanrakennuskoneiden käyttäminen mahdollisimman tehokkaasti on helppoa, kun sinulla on oikeat latausratkaisut koneiden pitämiseksi käynnissä. Me Volvo CE:llä olemme tehneet valinnan asiakkaalle helpoksi tuottamalla useita vaihtoehtoja maanrakennuskoneiden lataamiseksi, ja kaikki koneemme on suunniteltu kestäviksi ja tehokkaiksi. Meillä on kaikki tarvitsemasi ratkaisut koneen mukana tulevan johdon avulla tehtävästä yksivaiheisesta yön yli -latauksesta siirrettäviin ja helppokäyttöisiin kolmivaihepikalatureihin.

Akkukäyttöisissä sähkökoneissa on monia etuja, pakokaasupäästöttömyydestä ja erittäin hiljaisesta toiminnasta uusien liiketoimintamahdollisuuksien avaamiseen ja mukavamman, rauhallisemman työympäristön tuottamiseen. Niitä voi myös käyttää monissa eri käyttökohteissa. Me kuitenkin tiedämme, että kaikki työmaat ovat erilaisia, joten usein näiden sähkökäyttöisten maanrakennuskoneiden käyttötapa, olosuhteet ja käytön pituus vaihtelevat työmaalta toiselle. On tärkeää suunnitella siirtymä sähkökäyttöisiin työkoneisiin jo etukäteen ja ymmärtää omat tarpeet mahdollisimman sopivien laturien valitsemiseksi.

Sähkökäyttöisen maanrakennuskoneen lataamiseen vaadittava aika riippuu latausratkaisuista ja käytettävissä olevasta virtalähteestä. Helppokäyttöiset latausratkaisumme kuitenkin poistavat lataamisesta murehtimisen. Meillä on maanrakennuskoneille kehitettyjä luotettavia ja tehokkaita latausvaihtoehtoja, joista löytyy sopiva ratkaisu lähes työmaalle kuin työmaalle.

Työpäivän optimoimisessa suunnitteleminen on välttämätöntä. Se on uusi tapa tehdä työtä, mutta lataaminen mukautuu pian normaaliksi osaksi työpäivääsi parilla pienellä muutoksella. Meillä Volvo CE:llä on valmiita latausratkaisuja eri käyttötarkoituksiin, joten jos haluat tietää, mikä vaihtoehto sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi, jatka lukemista. Kerromme myös, miten suunnittelet lataamisen omiin toimiisi.

Näytä lisää

Minkätyyppistä latausratkaisua kannattaa käyttää? Se riippuu sähkökoneestasi ja sen suunnitellusta käyttötavasta.

48 V:n minimaanrakennuskone

Latausratkaisuja sähkökäyttöisille kompaktikokoisille maanrakennuskoneille: EC18 Electric, ECR18 Electric, ECR25 Electric ja L20 Electric, L25 Electric.

Latausratkaisuja minityökoneille

Suuret 600 V:n maanrakennuskoneet

Latausratkaisut keskikokoisille sähkökäyttöisille rakennuskoneille: EC230 Electric ja L120H Electric Conversion.

Latausvaihtoehdot keskikokoisille koneille

Maanrakennuskoneiden lataaminen on helppoa

Usein yksi lataus riittää koko päivän töihin tavallisen työmäärän tekemiseen vaadittavalla teholla ilman välilatauksia. Jos taas työmäärä on suurempi tai kone on suurempi keskikokoinen kaivukone tai pyöräkuormaaja, saatat joutua tekemään "välilatauksen" tavallisten taukojen aikana. Kun tiedät tarvitsemasi laturit ja käytettävissä olevat tehonsyötöt, ainoa ero on, että sinun on suunniteltava lataukset työpäivääsi niin, että sopivat mahdollisimman hyvin taukojesi aikoihin. Kun suunnittelet hieman etukäteen ja opit tuntemaan koneesi, koko prosessista tulee nopeasti päivittäistä rutiinia.

Työmäärääsi parhaiten sopivat latausvaihtoehdot

Jos minikaivukoneesi tai Compact/Mini-pyöräkuormaajasi työmäärä on erittäin suuri tai jos käytät jotain suuremmista sähkökäyttöisistä rakennuskoneistamme, suosittelemme investoimaan pikalaturiin. Jos taas suurempien sähkökoneidesi pääsy sähköverkon ääreen on hankala tai sitä ei ole, suosittelemme valitsemaan siirrettävän tehoyksikkömme ja lataamaan sähkökoneesi suoraan työmaalla. Tehoyksiköllä voi ladata myös muun merkkisiä maanrakennuskoneita ja muun tyyppisiä ajoneuvoja, myös sähkökuorma-autoja. Voit löytää sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon ja saada neuvoja lataustaukojen ajan ja keston suunnittelemisesta asiantuntijoiden kehittämästä latauksen suunnittelun laskuristamme.

Lataus- ja toiminta-aikalaskuri

Mitä kuljettajat sanovat latausratkaisuistamme?

Etukäteen suunniteltu lataaminen

"Lataaminen ei ole tuottanut minkäänlaisia ongelmia. Meillä on hidas laturi, jota käytämme kummallekin koneelle yön yli -lataukseen, ja meillä on pikalaturi, jolla lisäämme kunkin koneen akkuun hiukan lisää virtaa ruokatunnin aikana. Lataaminen on todella helppoa, kun suunnittelee hieman." David Gorman, Eden Projectin maisemointiryhmän päällikkö, Iso-Britannia.

Maisemointi sähkökoneilla

Akku kestää koko päivän

"Toden sanoakseni en tahtonut uskoa, ja olin varma, että akku ei kestäisi koko päivää, mutta sen lataaminen onkin todella nopeaa. Päivän tehtävät saa tehtyä työpäivän mittaan. Jos voisin valita, valitsisin ehdottomasti sähkökoneen." Richard Sjöblom, Skanskan kaivukoneenkuljettaja, joka käyttää EC230 Electriciä Slakthusområdetin työmaalla.

Slakhusområdet

Lataaminen hiihtokeskuksessa

"Täällä ylhäällä virtaa on käytettävissä milloin tahansa. Pakokaasupäästöjen täydellinen puuttuminen on myös etu. Se on upeaa." Melchior Burlon, Ghelma AG Baubetrieben työmaapäällikkö, kertoo ECR25 Electricistä, jota ladataan Schilthornin köysiradan virtalähteestä.

Lataaminen Schilthornissa

Ongelmatonta latausta

"Koneen teho yllätti minut. Lataaminen ei todellakaan ole ongelma. Kone toimii koko päivän, myös ilman latausta. Avaa kansi, kytke pistoke ja paina painiketta. Sulje kansi. Valmis." Amanda Sihvonen, ReTunan kierrätystyöntekijä, L25 Electricin kuljettaja.

Jätteenkäsittely ja kierrätys sähkökoneilla

Lataa konetta tavallisten taukojesi aikana

Siirtyminen sähköiseen ei ole vaikeampaa, ainoastaan erilaista. Hyvä suunnittelu auttaa paljon. Tavallisessa käytössä lataus ei ole tarpeen, ja raskaammassa käytössä voit jättää koneesi latautumaan omien taukojesi ajaksi. Suurin osa asiakkaista saa päivän työt tehdyksi ilman lisälatauksen tarvetta.

Miten usein sinun on ladattava?

Yhteytemme Volvo Energyyn

Siirtymä sähkökäyttöön luo uusia vastuita, ja me otamme ne vakavasti. Akkujen ja latausratkaisujen optimoinnista uusiokäyttöön ja kierrätykseen – me haluamme varmistaa, että jätettä syntyy mahdollisimman vähän ja että akuillamme on toinen ja jopa kolmaskin elämä. Ja juuri se on Volvo Groupin uusimman liiketoiminta-alueen, Volvo Energyn, tehtävä. Volvo Energy tukee Volvo CE:tä monin tavoin, esimerkiksi kehittämällä latausinfrastruktuuria ja tehoyksiköitä. Me myös toimimme yhdessä hankkeissa, joissa tutkimme päästöttömien työmaiden ratkaisuja.

Lue lisää Volvo Energystä

Tärkeimmät tiedot maanrakennuskoneiden akuista

Volvo CE käyttää erityyppisiä litiumioniakkuja sähkökoneidensa ajojärjestelmän käyttämiseen. Akun tyyppi vaihtelee tuotteen ja markkina-alueen mukaan. Kompaktikokoisten koneiden akun käyttöiän oletetaan olevan sama kuin koneen käyttöikä. Akun kunto riippuu monista eri tekijöistä, ja akun pitkän käyttöiän voi varmistaa monella eri tavalla.

Sähkökäyttöisten maanrakennuskoneiden edut

Volvo CE:n sähkökäyttöisillä maanrakennuskoneilla saat työn tehtyä herkässä kaupunkiympäristössä ja jopa sisätiloissa. Koneet ovat tehokkaita, mutta silti hiljaisempia, värinättömämpiä ja CO₂-päästöttömiä. Me uskomme, että niiden avulla voimme tehdä maailmasta paremman paikan. Ne voivat myös auttaa laajentamaan liiketoimintaasi. Lue lisää sähköisen siirtymän eduista.

EC230 Electric -kaivukone rakentamassa kilparataa yöllä Hongkongissa
Sähköiset työmaat alkavat tästä

Toiminta-aikalaskuri

Selvitä sähkökäyttöisen työkoneen toiminta-aika ja laturin valinta

Toiminta-aika

Energiakustannusten säästölaskuri

Laske, paljonko voit säästää polttonestekustannuksiasi

Energiansäästö

CO₂-säästölaskuri

Laske, miten paljon voit pienentää hiilijalanjälkeäsi

CO₂

Vastauksia latausta koskeviin kysymyksiisi

Kuinka kauan sähkökäyttöisen pyöräkuormaajan akun varaus kestää? Kauanko sähkökäyttöisen minikaivukoneen akun lataaminen kestää? Mitä pikalaturivaihtoehtoja on käytettävissä? 

Meillä on vastaukset. Aloita lukemalla usein esitetyt kysymyksemme tai kysy paikalliselta jälleenmyyjältä lisätietoja sinun tarpeisiisi parhaiten sopivista latausratkaisuista.

Onko sinulla kysyttävää lataamisesta?

Näin lataat sähkökäyttöisen maanrakennuskoneesi

L20 Electric ja L25 Electric

Miten Compact/Mini-pyöräkuormaaja ladataan?

Näin lataat pyöräkuormaajasi
ECR25 Electric

Miten minikaivukone ladataan pikalaturilla?

Näin lataat kaivukoneesi
Lataamisen suunnitteleminen

Miten lataaminen työpäivän aikana kannattaa suunnitella?

Miten lataaminen kannattaa suunnitella