Construction Equipment Suomi

Volvon ensimmäinen sähkökäyttöinen compact pyöräkuormaaja on valtava menestys saksalaisella taimitarhalla

Leick Baumschulen koekäyttää parhaillaan Volvo Construction Equipmentin ensimmäistä sähkökäyttöistä L25-compact pyöräkuormaajaa ja pitää sitä hiljaisena, päästöttömänä ja helposti huollettavana lisänä taimitarha- ja viherrakennusyrityksen kalustoon.

Sähkökäyttöinen L25 töissä Leick Baumschulen -taimitarhalla.

30 minuutin päässä Volvo CE:n Saksan Konzissa sijaitsevasta tehtaasta, jossa sähkökäyttöistä L25:ttä aletaan valmistaa vuoden 2020 puolivälistä alkaen, sijaitseva Leick Baumschulen on maailmanlaajuisesti ensimmäinen tätä uutta "vihreää" konetta koekäyttävä asiakas.

Taimitarha- ja viherrakennusyritys on ollut Volvon asiakas 34 vuoden ajan, ja sille ovat tunnusomaista voimakas keskittyminen kestävään kehitykseen sekä avoimuus uusien ympäristöteknologioiden suhteen. Leick Baumschulen -yrityksen huipputaitavat kuljettajat käyttävät compact pyöräkuormaajia päivittäin moniin erilaisiin töihin kuormalavojen käsittelystä ja materiaalin kuormaamisesta aina tasoittamiseen ja lakaisemiseen asti.
"Monipuolisten työtehtävien ansiosta tämä on meille täydellinen tilaisuus testata uutta sähkökäyttöistä compact pyöräkuormaajaamme tositilanteissa yhdessä asiakkaamme kanssa", Volvo CE:n compact pyöräkuormaajien globaali tuotepäällikkö Paolo Mannesi toteaa.

Hankittuaan jo sähkökäyttöisiä golfautoja, joilla asiakkaille voidaan mukavasti esitellä yrityksen suurta ulko- ja näytteillepanoaluetta, Leick Baumschulen halusi tutkia, mitä etua sähkökäytöstä voisi olla myös sen rakennuskonekaluston kannalta.

Yrityksen omistajat Christoph ja Michael Leick uskovat vahvasti liikkumisen sähköistämiseen ja näkevät sen hyötyjen olevan linjassa liiketoimintansa ydinajatusten kanssa. Heidän mielestään mahdollisuus osallistua tällaiseen kehitykseen on suuri tunnustus Volvolta ja he tukevat mielellään tulevien tuotteiden kehittämistä segmentistään kartuttamansa kokemuksen avulla.

Sähkökäyttöisessä Volvo L25:ssä on litium-ioniakut, joiden lataus riittää kahdeksantuntiseen työvuoroon koneen tavanomaisissa käyttötarkoituksissa eli kevyissä infrastruktuuritöissä, puutarhatöissä, viherrakennuksessa ja maanviljelyssä. L25:ssä on myös kaksi erillistä sähkömoottoria, joista toinen on voimansiirtoa ja toinen hydrauliikkaa varten. Alajärjestelmien erottaminen toisistaan on parantanut koko koneen tehokkuutta.

volvo-ce_lehdistötiedote_ensimmäinen-sähkökäyttöinen-pyöräkuormaaja_04

Sähkökäyttöinen L25 käytössä asiakkaan työmaalla.

Paljon tehoa, ilman melua

Leick Baumschulen -yrityksen kuljettajien ensivaikutelma sähkökäyttöisestä Volvo L25:stä on se, että kone toimii pitkälti kuin perinteinen dieselkäyttöinen kone, johon on lisätty sähköistämisen hyödyt.

"Koneessa yhdistyvät tarvittava suorituskyky ja erinomainen suunnittelu. Se toimii perinteisen pyöräkuormaajan tavoin, mutta se on miellyttävämpi kuljettajan ja ympäristön kannalta – se on yhtä tehokas kuin perinteinen malli mutta hiljaisempi, siinä esiintyy vähemmän tärinää, se vaatii vähemmän huoltoa eikä siitä aiheudu paikallisia päästöjä", Leick Baumschulenin toinen omistaja Christoph Leick sanoo.

Leick Baumschulenin kannalta sähkökäyttöisen Volvo L25:n hiljainen toiminta on yksi sen suurimmista eduista.

"Käytämme konetta myös kasvien kuljettamiseen näyttelyalueellamme, jolla asiakkaat kulkevat sisään ja ulos. Tämä kone on paljon miellyttävämpi asiakkaillemme ja työntekijöillemme, koska melutaso on paljon alhaisempi. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme jatkaa keskustelua asiakkaidemme kanssa koneen työskennellessä lähistöllä", hän sanoo.

Helppo huollettava

volvo-ce_lehdistötiedote_ensimmäinen-sähkökäyttöinen-pyöräkuormaaja_03Toinen tärkeä etu yrityksen kannalta on koneen helppo huollettavuus.

"Kone tarvitsee vähemmän huoltoa, koska siinä ei ole moottoria – moottoriöljyä ja jäähdytysnestettä ei tarvitse tarkistaa joka päivä eikä konetta tarvitse tankata. Kytkemme sen vain latautumaan yön yli, mikä käy hyvin helposti. Latauslaitteen toinen pää kytketään vain koneeseen ja toinen pää tavalliseen kotitalouspistorasiaan. Siinä kaikki. Mikään ei oikeastaan voi mennä pieleen – kytkeminen on helppoa ja turvallista", hän jatkaa.

Mannesi sanoo: "Olemme hyvin tyytyväisiä koneen suorituskykyyn sen tehon, hyvin alhaisen melutason ja kuljettajan mukavuuden osalta. Joiltain osin se jopa ylitti odotuksemme.

 

Volvo CE:n ja Leick Baumschulen -yrityksen tiimi tutustuu koneen ominaisuuksiin.


"Olen hyvin ylpeä Volvo CE:n tiimistä ja sen kovasta työstä sähkökäyttöisen L25:n kehittämisen eteen. Erinomainen tiimityöskentely kuvastuu selvästi sekä projektista että tuotteesta. On todella hienoa nähdä kone nyt töissä asiakkaamme työmaalla, jossa se tekee päivittäisestä työstä helpompaa ja miellyttävämpää. Tämä on se tavoite, jonka eteen työskentelemme päivästä toiseen."

Volvon sähkökäyttöinen L25-compact pyöräkuormaaja on tällä hetkellä koekäytettävänä pilottiprojektissa Leick Baumschulen -yrityksessä. Kone tulee yleiseen myyntiin vuoden 2020 puolivälissä, jolloin Volvo CE lopettaa uusien dieselmoottorilla varustettujen L20-L28-compact pyöräkuormaajamallien kehitystyön.

volvo-ce_lehdistötiedote_ensimmäinen-sähkökäyttöinen-pyöräkuormaaja_02

Tässä asiakkaan koekäyttöprojektissa työskentelevä Volvo CE:n ja Leick Baumschulenin tiimi.

Sähkökäyttöisen Volvo L25:n tärkeimmät tekniset tiedot

Toiminta-aika Jopa 8 tuntia
Ulkoinen pikalataus Lataus 80 %:iin 2 tunnissa
Koneeseen asennettu 230 V:n AC latauslaite 12 tunnin lataus
Paino 4,9 t
Kaatokuorma Kaatokuorma täysin käännettynä 3,35 t
Kauhan koko Vakiokauha 0,9 m³
Haarukka Haarukan hyötykuorma 2 t
Murtovoima 49 kN
Tyhjennyskorkeus 2,5 m


LISÄTIETOA

Tiffany Cheng

Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Puh.: +32 499 56 68 47
Sähköposti: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O’Sullivan

SE10
London
Puh.: +44 7733350307
Sähköposti: osullivan@se10.com