Lading av elektriske kompaktmaskiner
Volvo Elektriske Anleggsmaskiner
Lading av elektriske kompaktmaskiner

Fleksibilitet for lading av kompaktmaskiner

Bærekraftige arbeidsplasser trenger nullutslippsløsninger og vårt store utvalg av kompaktmaskiner gir et rent og produktivt alternativ til diesel. Men å ha rett utstyr til å lade de elektriske maskinene dine er avgjørende for driften din. Det er derfor vi tilbyr egnede og pålitelige ladeløsninger, med en rekke alternativer som passer nesten alle arbeidsplasser, hvor som helst.

Enten det er en av våre elektriske kompaktlastere – L20 Electric eller L25 Electric – eller en av våre elektriske kompaktgravere – EC18 Electric, ECR18 Electric eller ECR25 Electric – det er en rekke tilgjengelige ladealternativer for deg. Vi har ladere for både innendørs og utendørs bruk som sikrer at batteriene dine gir varig ytelse, og vi har gjort det enkelt å forstå ladetiden som trengs for å gjøre hver elektrisk kompaktmaskin klar til drift.

Oppdag her de beste ladeløsningene til dine behov.

Vis mer

Alternativer for 48V-ladere for kompaktmaskiner

Ladekabel for anleggsmaskiner

"Over natt"-ladekabel 11 kW AC Type 2

Denne ladekabelen skal brukes til lading over natten etter endt arbeidsdag. Dette alternativet blir levert sammen med maskinen, med en rekke adaptere som dekker alle dine behov. Den kan også bestilles separat ved behov.

9,6 kW DC-hurtiglader for innendørs bruk

9,6 kW DC-hurtiglader for innendørs bruk

Dette er DC-hurtigladeralternativet med DIN-plugg, som samsvarer med Volvo CE-maskinenes unike protokoll for innendørs bruk.

17,3 kW DC-hurtiglader for innendørs bruk
Kraftigst innendørs

17,3 kW DC-hurtiglader for innendørs bruk

Denne 17,3 kW DC-hurtigladeren er et raskere alternativ til 9,6 kW-laderen. Den leveres med DIN-plugg og samsvarer med Volvo CE's unike 48V-protokoll for innendørs bruk.

17,3 kW DC-hurtiglader for utendørs bruk
Mest solgte hurtiglader

17,3 kW DC-hurtiglader for utendørs bruk

Denne 17,3 kW DC-utendørsladeren med DIN-plugg, samsvarer med Volvo CE's unike protokoll og tåler ekstreme utendørstemperaturer. Dette er "plug & play", bare plugg kabelen inn i en 32A CEE-kontakt.

Ladetid for elektriske kompaktmaskiner

  "Over natt"-ladekabel 11 kW AC DC-hurtiglader 9,6 kW DC-hurtiglader 17,3 kW
EC18 20 kWt 6 timer 30 min 1 time 40 min 1t
ECR18 16 kWt 5 timer 30 min 1 time 20 min 45 min
ECR25 20 kWt 6 timer 30 min 1 time 40 min 1t
L20 33 kWt 5 timer 30 min 2 timer 45 min 1 time 30 min
L20 40 kWt 6 timer 30 min 3 timer 20 min 1 time 45 min
L25 40 kWt 6 timer 30 min 3 timer 20 min 1 time 45 min

 

Volvo CE frigir 48V DC-ladeprotokoll

Siden det for øyeblikket ikke finnes noen industristandard på 48V DC-ladeløsningene, har vi frigitt spesifikasjonene våre i et forsøk på å akselerere elektrifiseringen og gjøre det enklere for kundene som har en maskinpark bestående av flere merker - alt for å gjøre overgangen til elektriske maskiner enklere.

Les mer om vår 48V-ladeprotokoll

Mindre driftstidsbehov for samme mengde arbeid

Du vet sikkert nøyaktig hvor mange timer du vanligvis kjører med den dieseldrevne maskinen din. Men å gå over til elektrisk drift krever en annen måte å se driftstiden din på, for med elektriske anleggsmaskiner bruker ikke tomgangskjøringen energi. Våre elektriske anleggsmaskiner har automatisk avstengning av den elektriske motoren. Så når maskinføreren slutter å betjene maskinen slår motoren seg av, men så snart manøverorganene benyttes får du øyeblikkelig kraft igjen. Dette sikrer ikke bare mindre slitasje på maskin og komponenter, men betyr også at 8 driftstimer med en dieseldrevet maskin (med 35 % tomgang) tilsvarer en driftstid på 5,2 timer med en elektrisk maskin. Greit å huske når man vurderer hvor mye driftstid du faktisk trenger i løpet av en dag!

Finn ut den beste måten å lade på

Vet du når du må bruke en saktelader og når du skal bruke en hurtiglader? Vet du den beste måten å tilpasse ladingen inn i arbeidsdagen din på. Du kan se forskjellen i ladetid under dine arbeidsforhold med vår praktiske Lade- og Driftstidskalkulator.

Lade- og Driftstidskalkulator

Enkel lading uansett virksomhet

Elektrisk gravemaskin innen infrastruktur

Arbeid med infrastruktur

Selv om alle anlegg stort sett er forskjellige, i alle fall de fleste prosjektene innen infrastruktursegmentet, er det mulig å oppnå en hel dags arbeid på én lading av din elektriske maskin. Hvis ikke, er det mulig å nyttiggjøre seg en rask mulighetslading under pausene.

Landskapsforming

På mange arbeidsplasser innen landskapsforming det ofte både én-fase og tre-fase strømuttak – essensielt for drift av en rekke hageutstyr som gartnere bruker hver dag. Elektriske kompaktmaskiner kan derfor enkelt introduseres i dette segmentet.

Elektrisk landskapsforming

Skianlegg

En stor fordel med å bruke elektriske kompaktmaskiner på skianlegg er at du ofte kan dra nytte av en pålitelig strømforsyning fra strømmen til heissystemet, slik at du kan lade når du vil.

Bærekraftig byggearbeid med Skistar
Elektrisk gravemaskin innen avfalls- og resirkuleringsbransjen

Avfall & resirkulering

Vår erfaring med maskiner innen avfalls- og resirkuleringsbransjen er at våre elektriske kompaktmaskiner er i stand til å ha nok strøm til å få jobben gjort hver eneste dag og at de har tilsvarende kraft og ytelse som et dieseldrevet alternativ.

Tips for å forlenge batteriets levetid

  • For å opprettholde batterihelsen, hold den elektriske maskinen på et ladenivå på rundt 90 % og unngå å lade opp til 100 % for ofte.
  • Ikke la batterinivået falle for lavt. Hvis du ikke skal bruke maskinen over en lengre periode så hold batterinivået på rundt 40-50 %, fordi et fulladet batteri har en høyere selvutladningsgrad.
  • Prøv å bruke en AC-saktelader minst en gang i uken og la batteristyringssystemet (BMS) balansere batteripakkene.
  • Forbered maskinen din, spesielt gjennom kalde vintermåneder. Dette kan innebære oppvarming av batteripakken eller maskinen til et passende temperaturområde for å øke effektiviteten til ladeprosessen. Ved forhåndskondisjonering bringes batteriets interne temperatur til et ideelt nivå, noe som tillater en mer effektiv lading og som potensielt forlenger batteriets totale levetid.

Bruk av elektriske maskiner i kaldt vær

Ved arbeid i kaldt klima kan du bli overrasket over å vite at elektriske maskiner faktisk er et langt bedre alternativ til dieseldrevne motorer, som ofte er vanskeligere å starte opp og som tar lengre tid å varme opp. Våre elektriske maskiner er i stand til å arbeide i et temperaturområde fra -10 grader Celsius til 40 grader Celsius, akkurat det samme som en elbil. Alt som kreves er noen få enkle tips for å sikre optimal ytelse, for eksempel det å lade innendørs der det er mulig, ved å bruke våre oppvarmingsalternativer for førerhuset og ved å velge riktig utstyr og tilbehør som f.eks. vinterdekk.

Kompaktmaskiner i kaldt vær
Elektrisk gravemaskin arbeider innendørs
Elektrisk drift starter her

Lading av større anleggsmaskiner

Større anleggsmaskiner har annen teknologi og brukes på en annen måte enn kompaktmaskiner. Derfor vil ladebehovet og typen lader også variere. For å kunne arbeide en hel dag, f.eks. med en mellomstor elektrisk gravemaskin, trenger du sannsynligvis en hurtiglader. Vi støtter deg! 

Les mer om å lade større elektriske anleggsmaskiner og start reisen mot en fossilfri arbeidsplass.

Lading av større anleggsmaskiner

Korte fakta om ladere

  • Du kan lade opptil 80 % på 1-1,5 timer – noe som muliggjør en full 8-timers arbeidsdag på én enkelt lading.
  • Våre elektriske hjullastermodeller tar dobbelt så lang tid å lade opp enn våre kompaktgravere siden de har dobbelt antall batterier.
  • Det finnes en rekke ladealternativer for både innendørs og utendørs bruk avhengig av situasjonen.
  • Våre ladere er ikke bare enkle å bruke, men også enkle å flytte. Vi kan tilby både AC, DC og flyttbare ladeløsninger.

Elektriske anleggsmaskiner

Landskapsforming

Elektriske anleggsmaskiner arbeider med landskapsforming

Elektrisk landskapsforming
Fordeler

Hvorfor velge en elektrisk anleggsmaskin?

Fordeler
Energikostnadsbesparelse

Hvor mye kan du spare i energikostnader?

Kalkulator for energikostnadsbesparelse