Volvo Construction Equipment frigjør elektrisk ladeprotokoll for å akselerere elektrifiseringen

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) frigjør deres 48 Volt DC-protokoll for elektriske ladeløsninger i et forsøk på å akselerere elektrifiseringen og for å gjøre det enklere for kunder med en maskinpark som består av flere merker.

Volvo CE Electric

Det finnes for øyeblikket ingen industristandard for 48V DC (likestrøm) ladeløsninger – spenningen som kreves for elektriske kompaktmaskiner – noe som betyr at kunder for øyeblikket sannsynligvis må kjøpe flere forskjellige ladere hvis de har en maskinpark som består av flere merker.

Volvo CE har derfor valgt å publisere deres egen merkeagnostiske programvareprotokoll, samt pluggspesifikasjoner, brukt på deres eksterne 48V DC-ladere – der DC-lading ofte refererer til hurtiglading. Dette gjør at også andre produsenter (OEM) og leverandører kan benytte protokollen i utviklingen av egne ladeløsninger for kompaktmaskiner.

Med dette grepet har Volvo CE som mål å legge til rette for å og akselerere elektrifiseringen ved å hjelpe hele bransjen med å lage flere ladeløsninger – basert på en felles protokoll – med de fordelene at kundene går over til utslippsfrie løsninger.

Volvo CE Electric Fredrik Tjernström, Electromobility Solutions Sales hos Volvo CE, (til venstre) sier: “Vi ønsker å bidra til et standardisert, pålitelig og effektivt elektrisk økosystem som gjør det enkelt for våre kunder å velge elektrisk! I dag, uten et standard merke-agnostisk ladegrensesnitt for kompaktmaskiner, vil kundene våre trenge forskjellige ladere til de forskjellige maskinmerkene. Ved å gjøre ladegrensesnittet vårt tilgjengelig håper vi dermed på at enda flere leverandører av ladeløsninger og OEM-produsenter som bruker én og samme ladeprotokoll kommer til. Da vil vi komme enda nærmere en industristandard som vil være til fordel for alle kunder.”

En 48V-strømforsyning er designet for de minste kompaktmaskinene. For Volvo CE gjelder det for øyeblikket kompaktgraverne ECR18 Electric, EC18 Electric og ECR25 Electric, samt kompaktlasterne L20 Electric og L25 Electric og tandemvalsen DD25 Electric.

For større maskiner kreves det 600V strømforsyning. Det er allerede en industristandardprotokoll for denne spenningen som har blitt designet av bilindustrien.

48V DC-protokollen fra Volvo CE er gratis og er tilgjengelig på https://www.volvoce.com/global/en/our-offer/emobility/48V-protocol.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com