Volvo CE lanserer Task Manager for å hjelpe til med å holde prosjekter på rett spor

Å ha kontroll over et travelt arbeidsområde kan være tidkrevende og utfordrende, med mange forskjellige og gjensidig avhengige oppgaver, med mange entreprenører, underleverandører, områder og maskiner i drift. Volvo Construction Equipment (Volvo CE) gjør det enklere å få kabalen til å gå opp med en ny digital løsning, Task Manager.

En brukervennlig webapplikasjon, Task Manager er et styringsverktøy for arbeidsområder som knytter sammen folk, maskiner og prosjekter, og som leverer sanntidsoversikt over de mange arbeidene som finner sted på et travelt anlegg. Systemet hjelper til med å sikre at aktivitetene leveres til rett tid, på rett sted og som budsjettert.

Robert Nilsson, Service Offer Owner hos Volvo CE, sier: “Vi forstår utfordringene våre kunder står overfor når det gjelder det å lage en nøyaktig tidslinje på prosjektene. Task Manager ble utviklet med tanke på dette og med mål om å redusere belastningen på arbeidsområdets ledelse. Ved å gjøre det enkelt å se statusen i sanntid for de mange aktivitetene på arbeidsområdet, enten fra mobilen eller skrivebordet, hjelper Task Manager alle med å holde seg på rett spor – uansett merke.” 

Tid for endring

Med Task Manager er informasjon om prosjektstatus umiddelbart tilgjengelig, uansett hvor du er, enten det er ute på anlegget, på kontoret eller hjemme. Dette hjelper brukerne med å holde seg oppdatert om utviklingen og sikrer at anleggene er så produktive og effektive som mulig. Når det er installert kan nye prosjekter og arbeidsordrer enkelt settes opp etter behov. Task Manager gjør det mulig å sette opp mål og overvåke fremdriften, se hvor mye materiale som blir flyttet på arbeidsområdet, og administrere data fra en maskinpark bestående av flere merker. Og med all relevant informasjon samlet på en plass, blir tiden brukt på administrative oppgaver – som det å samle og gjennomgå data – redusert, noe som videre gir brukerne mer tid til å fokusere på kjernevirksomheten.

Task Manager er egnet for alle fra produksjonsledere og anleggsledere til underleverandører, som alle har en viktig rolle å spille for å holde infrastrukturprosjekter på rett spor. Data kan filtreres etter ulike tidsrammer, prosjekter, aktiviteter, materialer eller arbeidsordrer, og gir oppdateringer i sanntid, noe som gjør det mulig å generere oppdaterte statusrapporter til ledelsen.

Task Manager fungerer også hånd i hånd sammen med On-Board Weighing (OBW)-funksjonaliteten til Load Assist og Dig Assist med lastkvitteringer som sendes automatisk fra Volvo Co-Pilot til Task Manager. For kunder uten Load Assist eller Dig Assist OBW kan maskinføreren enkelt lage manuelle lastkvitteringer.

Task Manager er tilgjengelig som et månedlig abonnement gjennom lokale Volvo-forhandlere. For mer informasjon, vennligst besøk www.volvoce.com

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com