Volvo CE introduserer Lifting Mode for Multi Demolition Boom

Forbedret fleksibilitet, redusert karbonavtrykk og reduserte totale eierkostnader; alle fordeler tilbys av den nye Lifting Mode for Multi Demolition Boom – spesifikt designet for Volvo High Reach-maskiner fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE).

Volvo CE har lenge erkjent behovet for å lage og støtte maskiner som er dedikert til kravene fra rivningsbransjen. Selv om spesialiserte maskiner er godt egnet for en bestemt rivningsoppgave, er de ofte begrenset av deres spesialitet, noe som gjør dem uegnede for andre aktiviteter på arbeidsområdet.

Vel vitende om dette har Volvo CE designet og bygd en innovativ løsning som lar rivningsmaskiner (flerbruksmaskiner) utføre løfting. Dette reduserer ikke bare de totale eierkostnadene, sparer tid og gir større fleksibilitet, men viktigst av alt så senker det kundenes karbonavtrykk – noe som er avgjørende i en tid der drivstoffprisene er høye og CO2-reduksjon er i høyfokus.

Høy rekkevidde med lavere totale eierkostnader og drivstofforbruk

Lifting Mode for Multi Demolition Boom kan fabrikkmonteres på alle høytrekkende E-serie gravemaskiner; EC380E HR, EC480E HR og EC750E HR, der hver av dem allerede er i stand til å benytte forskjellige forlengelser og bommer for å dekke et bredt spekter av bruksområder.

Med den nye Lifting Mode for Multi Demolition Boom er allsidigheten til E-serien nå ikke bare begrenset til selve rivingsprosessen, men gir også muligheten til å forbedre transportlogistikken av utstyret til arbeidsområdet. Det er fordi kundene, med denne nye løsningen, når som helst kan bruke maskinen som en sikker bæremaskin ved løfting av maskinkomponenter, slik som vugger og grave- eller høytrekkende bommer, fra tilhengeren til bakken og til de videre kan monteres på maskinen på en trygg måte.Martijn Donkersloot, Special Application Solutions Manager for Demolition, Recycling and Excavator Modifications for Volvo CE Sales Region Europe and International, sier: “Fordelen er at det ikke bare er de totale eierkostnadene som reduseres – ved å eliminere behovet for en mobilkran eller andre gravemaskiner – fleksibiliteten økes også takket være tidsbesparelsene som skapes ved å ikke lenger ha behov for en tredjepart for av- og pålasting. Karbonavtrykket reduseres også på grunn av behovet for færre kjøretøyer på arbeidsområdet.”

Enkelt og trygt integrert i kundenes operasjoner

Den innovative løsningen består av maskinprogramvare som er spesifikt designet for kontrollert løfting av utstyr, samt visuell varsling utenfor førerhuset for å advare personer i nærheten om at en løfteprosess er i gang. Programvaren styrer også hydraulikktrykk og motorturtall for å kontrollere bevegelseshastigheten til maskinen under løft – noe som sikrer optimal sikkerhet gjennom hele prosessen.I tillegg leverer Volvo CE deres CE-godkjente løftetilbehør, som er spesifikt designet og tilpasset den patenterte Modular Joint-designen til Multi Demolition Boom, og som enkelt kan kobles til den nedre bolten på Multi Demolition Boom. Når alle komponenter er trygt lastet av, kan man enkelt bytte til høytrekkende- eller gravebom via hurtigkoblingene som gir fleksibilitet og mulighet til å starte rivingen så raskt som mulig.

Designet, bygd og støttet av Volvo CE, Lifting Mode for Multi Demolition Boom er godt tilpasset kravene fra rivningsbransjen samtidig som at den sikrer kundene redusere kostnader, reduserer deres karbonavtrykk, sparer tid og øker deres fleksibilitet.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com