Volvo CE utvider tilbudet av mellomstore elektriske maskiner med L120H Electric Conversion

Som en del av en bransjeledende ambisjon om å fremme deres elektromobilitetstilbud med hurtighet og pålitelighet, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har utviklet en løsning for å konvertere L120-hjullasteren om til elektrisk drift – noe som tilfredsstiller markedets appetitt for mer bærekraftige maskinløsninger i mellomstørrelsen.

Utviklet i samarbeid med partnere – Parker Hannifin og konvertert av Volvo Group's egen CE Engineering Solutions – den 20-tonns L120H Electric Conversion vil være kommersielt tilgjengelig for utvalgte kunder i Europa i løpet av 2023. Ved å bruke den markedskjente konvensjonelle maskinen som base, som fortsatt vil bli tilbudt kunder, vil den elektriske konverteringsmodellen levere den samme ytelsen, samt ha fordelen av å gjøre det utslippsfritt.

Partnerskap for å akselerere klimatiltak

Volvo CE forstår at når det gjelder det å levere en karbonnøytral byggebransje så må vi reagere nå. Det er derfor selskapet samarbeider med CE Engineering Solutions og utvalgte elektromobilitetspartnere for å akselerere tilgjengeligheten av kommersialiserte elektriske løsninger på tvers av alle segmenter og bruksområder. Det siste samarbeidet, som utvider deres serie av elektriske hjullastere, følger Volvo CE's investering i den nederlandske produsenten Limach, annonsert tilbake i juni, for å utvide selskapets portefølje av elektriske gravemaskiner.

Denne partnerskapstilnærmingen, som muliggjør raskere implementering på markedet, skjer parallelt med selskapets kontinuerlige utvikling av flere elektriske løsninger – som EC230 Electric, en 23-tonns batteri-elektrisk gravemaskin, bygd på Volvo CE's egen avanserte teknologi. Begge tilnærmingene er nødvendige hvis industrien som helhet forventes å nå karbonreduksjonsmålene, slik Volvo CE har pekt ut i deres engasjement om å oppnå netto null klimagassutslipp innen 2040 – med betydelige utslippsreduksjoner allerede i 2030 – som en del av Science Based Targets-initiativet.

Carl Slotte, Head of Sales Region Europe hos Volvo CE, sier: “Det er ingen tid å miste – vi må levere løsninger som lar kundene våre nå deres avkarboniseringsmål. Endringen starter her. Vårt engasjement for samarbeid lar oss ta en ledende stilling i det å transformere vår bransje, med elektriske løsninger som er bygd for å møte markedets etterspørsel og passe til kundenes skiftende behov. Ved å jobbe sammen skalerer vi opp vår portefølje av elektriske maskiner, utvider allsidigheten til vårt maskinutvalg og transformerer bransjen mot en karbonnøytral fremtid.” 

Ny drivlinje, ny forretningsmodell

L120H Electric Conversion vil være tilgjengelig for leasing dette året. Kundene vil ha glede av en ny virksomhetsmodell som gjør det enkelt å gå over til elektrisk.

100 % kraft med 0 % utslipp

L120H Electric Conversion leverer samme kraftige ytelse som dens dieseldrevne motstykke, men med null eksosutslipp og nesten uten lyd. Sammen gir disse fordelene økt komfort for både maskinfører og de som arbeider i nærheten av maskinen.

Maskinen drives av 240 kWh-batterier og oppnår en driftstid på omtrent fem timer under de fleste middels krevende bruksområder. Med Volvo's eksisterende ladeløsninger estimeres ladetiden fra 0 - 100 % til kun 1,5 - 2 timer.

Med L120H Electric Conversion kan kundene glede seg over følgende funksjoner som standard: Spakstyring (CDC), Load Assist med On-Board Weighing pluss radardeteksjon med vårt nye Collison Mitigation System. I tillegg vil L120H Electric Conversion støttes av dedikerte elektromobilitets-apper som lar maskinføreren kontrollere batteri- og ladestatus, samt aktivere forvarming av førerhuset.

Avhengig av markedets etterspørsel gir det muligheten til å konvertere kundenes eksisterende L120H-hjullastere til elektrisk drift i fremtiden.

For å registrere interesse kan kundene ta kontakt med sin lokale forhandler eller sende en e-post til volvoce.electromobility.solutions@volvo.com.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com