Gjør vintersporten om fra 'hvit til grønn'

For mange av oss er bærekraft essensielt – ikke bare for planeten vår og våre fremtidige generasjoner, men også for vårt fremtidige arbeid. Dette gjelder spesielt for det svenske selskapet SkiStar, som er motivert av behovet folk har om å komme ut i naturen, men som også ser virkningen av den globale oppvarmingen på vinteraktivitetene. Så å velge renere og grønnere løsninger, som Volvo's elektriske maskiner, til deres byggeprosjekter er for dem et enkelt valg.

Selv SkiStar's egen snømann Valle var fornøyd med fremgangen til Volvo's elektriske maskiner.

  • En Volvo L20 Electric kompaktlaster og en Volvo ECR25 Electric gravemaskin fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE), sammen med en Volvo FE elektrisk lastebil, er valgt som de perfekte partnere for å utføre SkiStar's miljøvennlige visjon. 
  • Det brede spekteret av nullutslippsløsninger har fått i oppgave å utvide sommeraktivitetene i Sälen, Sverige, slik at kundene kan nyte fjellene hele året.
  • Volvo og SkiStar jobber sammen på denne transformasjonsreisen med et felles engasjement om å beskytte naturen i fremtiden og å bygge den verden vi ønsker å leve i.

Klimaendringer påvirker nesten alle aspekter i livene våre. Å endre måten vi jobber på mot mer bærekraftig drift er ikke lenger et nisjekrav, det er essensielt. Mange selskaper som SkiStar er avhengige av snø for å kunne fortsette fritidsaktivitetene, men økende temperaturer gjør at mange alpinanlegg sliter ettersom den naturlige snøen forsvinner, noe som gradvis endrer prioriteringene til bransjen.

Med en ambisjon om å redusere deres karbonavtrykk med 50 % innen 2030, fra en 2020/21-baseline, ba SkiStar Volvo CE om å støtte selskapet i arbeidet – ettersom begge selskapene har forpliktet seg til Science Based Targets-initiativet. Volvo CE er den åpenbare partneren med deres egne engasjement mot netto null klimagassutslipp innen 2040, i tråd med Paris-avtalen.

SkiStar er heller ikke fremmed for elektromobilitet, og har erfaring med andre elektriske løsninger som elektriske snøscootere og elektriske snøfresere.

Rickard Lindgren, sjef for snøproduksjon og snøpreparering og Viktor Persson, verkstedleder for Volvo CE elektriske maskiner.

Volvo's elektriske hjullaster L20 Electric, gravemaskinen ECR25 Electric og den elektriske lastebilen Volvo FE, er en kraftig trio når det gjelder å levere flotte resultater på tvers av forskjellige oppgaver med lavt støynivå, mer komfortabel drift og ikke minst et minimalt karbonavtrykk. De hjelper til med å bygge en sommerskiløype, ved å fjerne snø – som de kan gjøre utenom dagtid uten å forstyrre sovende gjester – forberede løyper, transportere materiale og lage grøfter for snøkanoner. De er også med på å lage en 40 km/t Mountain Coaster, samt oppgraderingen av en terrengsykkelløype.

Den elektriske lastebilen Volvo FE er en av tre elektriske løsninger fra Volvo Group som jobber på anlegget.

Lading av maskinene har også vært en lek takket være en solid elektrisk infrastruktur, som har blitt satt opp til å støtte produksjonen av snø om vinteren. Maskinene ble raskt og enkelt ladet ved hjelp av Volvo's ladeløsninger koblet til dette 63A høyeffektnettet.
Fanny Sjödin, Sustainability Manager i SkiStar, sier: “Vi drives av viktigheten av å få folk ut i naturen, men vi må beskytte miljøet, som gir så mye tilbake til oss som mennesker. Hos SkiStar har vi høye ambisjoner om vårt bærekraftsarbeid og har allerede redusert karbonavtrykket våres med 84 % de siste seks årene. Vi erkjenner at Volvo deler den samme visjonen, så dette samarbeidet har gjort det mulig for oss å bygge denne fremtiden sammen.”

Gustav Boberg, segmentleder hos Volvo CE, sier: “SkiStar deler ikke bare vårt sterke tankesett om bærekraft, men vi har også vært i stand til å dele våre egne separate erfaringer med elektriske produkter. Det har vært flott å se hvordan våre egne elektriske løsninger passer så godt inn i deres virksomhet. Transformasjonen skjer her og nå – og nøkkelen til vår suksess er samarbeid.”

Når den er ferdig, vil sommerskibakken være en 7000 m2 stor bakke med kunstgress, laget utelukkende av bioprodusert sukkerrør. Dette byggeprosjektet inkluderer også en Mountain Caster for adrenalindrevet moro i sommermånedene.

Dette prosjektet har blitt muliggjort av det nære samarbeidet mellom SkiStar, Volvo CE, Volvo Trucks og deres respektive forhandlere: Swecon Anläggningsmaskiner og Rolf Ericson Lastvagnar och Bussar.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Åsa Alström

Leder for Strategic Communication
Volvo Construction Equipment
E-post: asa.alstrom@volvo.com