Hvorfor Volvo's rammestyrte dumpere ligger ett hakk foran resten

Fra utviklingen av den første serieproduserte rammestyrte dumperen for mer enn 55 år siden, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) fortsetter å dominere med deres rammestyrte dumpere. Maskinene er noen reale kraftpakker som gir optimal ytelse til lavest mulig kostnad per tonn.

Men engasjement for utvikling og innovasjon, Volvo CE forsetter å utvikle deres utvalg av rammestyrte dumpere, noe som gjør dem enda smartere, mer effektive og enklere å betjene. Driftstiden er også maksimert, mens vedlikeholdskostnadene holdes på et minimum, noe som reduserer de totale eierkostnadene.

Effektiv drift med Haul Assist

Haul Assist-verktøypakken er en virkelig smart løsning som er designet for å få mest mulig ut av Volvo's rammestyrte dumpere. Drevet av en 10" Volvo Co-Pilot-skjerm – som er tilgjengelig på en rekke maskiner fra dumpere og gravemaskiner til utleggere – løsningen gir verdifull innsikt som hjelper kundene med å optimere effektiviteten til transportsyklusene deres, samt øker lønnsomheten.

Et nytt tillegg til Haul Assist, Tire Pressure Monitoring System muliggjør overvåking av dekktrykk og temperatur fra komforten til førerhuset. For lavt dekktrykk har en markant innvirkning på dekkslitasjen. Proaktiv overvåking er uunnværlig for å optimere dekkenes levetid, samt gi høydrivstoffeffektivitet, maskinytelse og førerkomfort.

Map gir en sanntidsoversikt over trafikken på anleggsplassen for at føreren kan navigere mer effektivt rundt på området. Hvor maskiner og kjøretøyer befinner seg – uavhengig av type eller merke – samt besøkende på anlegget kan nå sees, så lenge de er koblet til MAP-applikasjonen. I tillegg til kjøreruter viser Map også laste- og tippsoner, og flagger veistrekninger med et kjørefelt, begrensede soner og fartsbegrensede områder, samt hjelper til med å forutse driften og redusere antallet unødvendige stopper.

On-Board Weighing, som også er en del av Haul Assist, er et velprøvd verktøy som lar lastinformasjon sees i sanntid, noe som hjelper til med å eliminere overlasting og returtransport. I tillegg til å øke produktiviteten, reduserer dette også unødvendig drivstofforbruk og maskinslitasje.

Smartere ytelse

Førerkomforten har alltid vært sentralt i maskindesignen – fra den midtplasserte førerstolen som tilbyr utmerket sikt, til brukervennlige betjeningselementer. Og en rekke automatiserte funksjoner tilbyr nå enda mer støtte for å øke brukervennligheten og ytelsen.

Terrain Memory er en praktisk funksjon i det intelligente Volvo-drivverket som identifiserer og husker glatte veisegmenter for å sikre optimalisert trekkraftskontroll og terrengmobilitet. OptiShift muliggjør raske og myke retningsendringer, mens Downhill Speed Control opprettholder en konstant hastighet automatisk ved kjøring i utforbakke; begge disse, og Cruise Control-funksjonen, har vært standardutstyr siden 2019 og er tilgjengelig for ettermontering på eldre dumpere.

Maksimere driftstiden og minimere vedlikeholdskostnadene

Ikke bare lettbetjent og svært effektiv, Volvo's rammestyrte dumpere er også designet for å være enkle å vedlikeholde. Daglig eller til og med ukentlig smøring er en saga blott, Volvo's rammestyrte dumpere trenger nå smøring hver 250. driftstime, det lengste tidsintervallet i bransjen. Legg til lange motorserviceintervaller – opptil 1000 driftstimer på Stage V og Tier 4 Final-modeller – og mindre enn halvparten av væskevolumet til de fleste av motpartene målt over maskinens levetid. Resultatet er reduserte vedlikeholdskrav og mindre forbruksmateriell, noe som bidrar til å holde maskinen i gang samtidig som at vedlikeholdskostnadene og miljøpåvirkning reduseres.

Forbedringene som har blitt introdusert på Volvo's rammestyrte dumpere gir både ytelses- og kostnadsfordeler for kundene. Nye arbeidsfremmende verktøyer og enkel service er bare noen eksempler som bidrar til en mer lønnsom – og bærekraftig – drift. Alt en del av Volvo CE's engasjement om å endre bransjen og å oppnå målet om å ha netto nullutslipp i verdikjeden innen 2040.

Ikke alle produkter er tilgjengelige i alle markeder.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com