Volvo Construction Equipment og World RX inngår samarbeid forå utvikleneste generasjonsrallycrossbaner

Etter nyheten om at Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har gjort avtale om å være offisiell leverandør av anleggsmaskiner til det nye helelektriske FIA World Rallycross Championship (World RX), kunngjør Volvo CE i dag at de vil utvide sitt engasjement –og blioffisiell partner for bygging av banene.

Når Volvo CE forplikter seg til noe, gjør de det fullt og helt. Da de ble bedt om å bidra til byggingen av banene for de nye 680 hestekrefters elektriske bilene, bestemte Volvo CE seg for å benytte sin kunnskap om anlegg til å hjelpe FIA World Rallycross Championship med å designe og teste en helt ny serie baneelementer som vil gjøre løpene mer spennende og publikumsvennlige.

World RX rallycrossbaner 2.0

Etter flere arbeidsmøter for å finne ut hva en perfekt planlagt rallycrossbane skal inneholde, inviterte Volvo CE det internasjonale bilsportforbundet FIA, selskapet Rallycross Promoter GmbH som organiserer serien, og de profesjonelle sjåførene Timo Hanssen, Klara Andersson og Niclas Grönholm til GTR Motorpark i Eskilstuna i Sverige. Her har Volvo CE bidratt med å designe og teste hopp, svinger og dynamiske elementer som øker spenningen og forsterker opplevelsen for publikum. 

Under en tredagers test på Rallycross Test Lab på GTR Motorpark i begynnelsen av mai ble hvert baneelement nøye evaluert, med mange ideer om hvordan man kan oppmuntre til mer forbikjøring og lage en bedre forestilling for tilskuerne. Ekspertene foreslo forbedringer som deretter raskt ble realisert ved hjelp av Volvo anleggsmaskiner, og finjusterte hvert element til det ble vurdert som optimalt. Etter hvert som elementene ble godkjent av FIA, ble byggedataene registrert i 3D i Volvo CE's Dig Assist maskinstyring. Disse dataene kan deretter overføres til andre Volvo-maskiner og gjenskapes på hver bane løpsserien besøker under det kommende World Championship. Dette vil ikke bare redusere byggetiden for hver bane betydelig, men også gjøre det med minimalt karbonavtrykk.

Designet for førere - av førere

 «De nye banene kommer til å bli kjempebra!» sier Klara Andersson, som kjører for det nye forhandlerteamet for anleggsmaskiner i det kommende mesterskapet. "Hoppene er episke - de raskeste vil vi passere i 100 km/t, og fly gjennom lufta 25 meter eller mer!"


– De nye løpselementene blir spennende, sier Klaras lagkamerat Niclas Grönholm. "Bratt dosering gjør at vi vil kunne kjøre gjennom enkelte svinger med full gass, mens andre er smart designet med flere spor - noe som gir hjul-til-hjul racing og mer forbikjøring. "

Ingen kompromiss i byggingen

– Målet vårt er å skape neste generasjon spennende Rallycrossbaner på den mest effektive og bærekraftige måten, sier Arvid Rinaldo, som leder partnerskapet og det operative engasjementet i World Rallycross for Volvo CE. " Vårt mål på sikt er å bidra til bygging og oppgradering av banene med null karbonavtrykk, men takket være bruken av elektriske maskiner og de nyeste lavutslippsmotorene som kjører på biodrivstoff håper vi allerede fra start å redusere karbonavtrykket til hver banebygging betydelig. Dette er en perekt arena for å demonstrere for et bredt publikum hvordan vi kan bidra til å transformere både anleggsbransjen og motorsporten til å bli mer bærekraftig.

FIA World Rallycross Championship 2022 starter sesongen i Höljes i Sverige 2. – 3. juli, og fortsetter på legendariske Nürburgring i Tyskland 30-31 juli.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com