Volvo CE introduserer Collision Mitigation System for økt sikkerhet på arbeidsområdet

Med deres nullvisjon for ulykker, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lanserer deres Collision Mitigation System for Volvo-hjullastere – en automatisk bremsefunksjon som støtter maskinførerresponsen og bidrar til å redusere faren for eller konsekvensene av en kollisjon ved arbeid i revers.

Det første systemet i sitt slag fra en originalutstyrsprodusent (OEM), systemet assisterer maskinførere under arbeid i revers og legger inn driftsbremsene automatisk når hjullasteren nærmer seg en hindring og varsler maskinføreren om å gjøre tiltak. Med hjullastere som i gjennomsnitt bruker 40–50 % av tiden på å kjøre i revers er Collision Mitigation System en verdifull løsning for maskinførere og anleggsledere. 

Selv om det ikke er designet på noe vis for å erstatte en maskinførers sikre kjørestil, er det et smart verktøy som ytterligere øker sikkerheten på arbeidsområdet – et viktig fokus og en kjerneverdi for Volvo CE siden selskapets oppstart. Som en del av Volvo Group er selskapet forpliktet til sikkerhet med deres Nullvisjon for ulykker som ikke bare leveres gjennom produktene, men også gjennom driften.

Lars Eriksson, global produktsjef for hjullastere hos Volvo CE sier: “Vi i Volvo CE fortsetter å proaktivt utvikle intelligente løsninger som ikke bare reduserer konsekvensene av ulykker, men streber etter å unngå dem helt. Collision Mitigation System er en viktig del av vårt arbeid for å redusere faren for ulykker og for å bidra til å oppfylle vårt engasjement mot null ulykker.”

Hvordan det virker

Med dette nye systemet beveger kundene seg et skritt nærmere det å ikke bare eliminere ulykker – og dermed forbedre sikkerheten på arbeidsområdet for alle – men også redusere eventuelle uplanlagte avbrudd som kan oppstå under de unngåelige slagene og humpene. 

Systemet virker ved å identifisere når det er en kollisjonsfare og reagerer med å automatisk aktivere bremsene i 2-3 sekunder for å bremse maskinens hastighet før kollisjonen eller stoppe den helt for å unngå kollisjon. Denne forbremsingen varsler maskinføreren om å gripe inn. 

Og for sømløs lasting i haug vil systemet huske den siste haugen maskinen kjørte opp i, slik at maskinførere kan rygge nedover haugen uten at systemet aktiveres. Det kan også deaktiveres midlertidig ved visse driftsforhold. 

Systemet er bare aktivert når hjullasteren er i revers og kjører i hastigheter på mellom 3 og 15 km/t (1.86 - 9.32 mph), uansett hvilket gir den er i, og fungerer dermed som en tilrettelegger for sikkerhet på arbeidsområdet. Selv assistansesystemer som dette kan imidlertid ikke eliminere ulykker helt, og det er derfor Volvo CE alltid anbefaler sikker kjøreatferd. 

Et løft for sikkerheten på arbeidsområdet

Utviklet internt av Volvo CE, det patentsøkte Collision Mitigation System for Volvo-hjullastere er et fabrikkmontert ekstrautstyr som for tiden er tilgjengelig på L110H/L120H utstyrt med OptiShift, L150H, L180H, L220H, L260H og L200H High Lift-hjullastere. 

Det krever at et radardeteksjonssystem monteres, og fungerer som et tilleggssystem til eksisterende funksjonsspekter, ekstrautstyr og servicer levert av Volvo CE til deres hjullasterserie, der alt har blitt designet for å øke sikkerheten på arbeidsområdet og minimere uplanlagt ståtid. 

November 2022