Klar for tøffe tak: Ny og kraftig forbedret Volvo L350H

Den oppgraderte Volvo L350H fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) er bygd for de tøffeste jobbene – med tiår med innovasjon i ryggen, for ytterligere å forbedre lønnsomheten til våre kunder.

Volvo L350H har fått en rekke oppgraderinger for økt produktivitet i krevende bruksområder som gruvedrift, steinbrudd eller store infrastrukturprosjekter – med bedre drivstoffeffektivitet og reduserte servicekostnader. 

Flaggskipet i vår hjullasterserie er klar for krevende bruksområder takket være det velprøvde Z-lenk lasteaggregatet med doble tetninger på alle bolter, en kraftig ramme som er hengslet i et forsterket rammeledd, samt nye Volvo-aksler. Enten det gjelder lasting av stein eller andre materialer, blokkhåndtering, tømmer- eller slagghåndtering, har Volvo CE det riktige oppsettet av maskin, dekk og utstyr som trengs for å oppnå maksimal ytelse. 

Evolusjon av en førsteklasses maskin

Oppgraderingen av Volvo L350H bygger på suksessen til maskinens forgjengere, en stolt arv som går tilbake til den første L320 hjullasteren i 1985, og innebærer flere viktige forbedringer. Et nytt hydraulikksystem med økt respons, nye løfte- og tiltsylindre, samt et arbeidstrykk som er økt med 10% gir raskere arbeidssykluser og høyere produktivitet. 

Den oppgraderte drivlinjen med nye Volvo-aksler og en helt ny Volvo-transmisjon, leveres med tredjegenerasjons OptiShift som standard. Denne velprøvde teknologien, som allerede finnes på Volvo L110H - L260H hjullastere, kombinerer Reverse-By-Braking og Lock-Up i transmisjonen for å øke drivstoffeffektiviteten med opptil 15%. Effektiviteten er ytterligere forbedret ved hjelp av et optimalisert utvekslingsforhold i transmisjonen og en ny converter som fører til høyere ytelser og opptil 22% mer trekkraft, avhengig av valgt gir og maskinhastighet. 

Maskinen er i tillegg ytterligere forsterket med et nytt og mer robust øvre rammeleddslager, samt oppdaterte rammer for å passe til de nye akslene og transmisjonen.

En produktiv partner

Kundene kan jobbe mer og enda lengre med den oppdaterte L350H, som reduserer kostnadene takket være forlengede serviceintervaller, 1000 driftstimer for motor og 4000 driftstimer for akselolje – som resultat av akseloljekjøling med filtrering som nå leveres som standardutstyr.

I tillegg er komponentenes levetid økt og risikoen for ståtid minimert på grunn av av kraftige aksler med helflytende stikkakslinger, planetgir og vedlikeholdsfri bakakselopplagring. 

CareTrack telematikksystem og den unike Load Assist-pakken med funksjoner som er tilgjengelig via den førerhusmonterte Volvo Co Pilot-skjermen forbedrer effektiviteten og tilgjengelig driftstid ytterligere. Dekktrykksovervåking gjør det mulig å kontrollere dekkenes trykk og temperatur fra førerhuset, og dermed bidra til å forlenge dekkenes levetid og redusere drivstofforbruket.

Overlast eller for små lass på dumpere eller lastebiler hører fortiden til med On-Board Weighing-appen, som gir sanntids visning av last i skuffa og totalt antall tonn pr. lass. Operator Coaching-appen hjelper maskinføreren med å optimalisere kjøringen og bruke L350H til sitt fulle potensiale. Den gir hele tiden informasjon og veiledning, og hjelper maskinførerne med å bruke maskinen på en måte som både gir optimal produktivitet og drivstoffeffektivitet, og redusert maskinslitasje. 

Volvo har i tillegg et utvalg av rapporter og tjenester, blant annet Productivity Report, EcoOperator kurs og ActiveCare maskinovervåking, som kan gi verdifull innsikt i hvordan endringer i måten maskinen kjøres på kan redusere kostnadene pr. produsert tonn. 

 

Førsteklasses førermiljø

Den oppgraderte L350H gir en uovertruffen føreropplevelse med enestående komfort, bekvemmelighet og sikkerhet for å oppnå gode resultater. I tillegg til fjernstyrt åpning av førerdør (standardutstyr) og et godt klimaanlegg, har maskinen også enestående sikt, supplert med elektrisk justerbare og oppvarmede speil, samt ryggekamera og ryggeradar.

Maskinførere kan konfigurere maskinen til oppgaven med et valg mellom tre hydraulikkmoduser, justerbar innkobling av Lock-Up, og trekkraftkontroll. Den automatiske planutløseren tilter skuffen til rett vinkel både fra indre og ytre stilling, noe som letter arbeidet for maskinføreren.
Uansett bruksområde er den største hjullastermodellen fra Volvo klar til dyst og leverer mer ytelse med redusert total eierkostnad – som den mest innovative og raffinerte versjonen av Volvo L350 så langt.
 

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com