Volvo Construction Equipment inngår samarbeid med FIA World Rallycross Championship for å fremme bærekraftig endring

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) blir offisiell leverandør av anleggsmaskiner til det nye fullelektriske FIA World Rallycross Championship (World RX), og bidrar til å demonstrere potensialet for elektrifisering for et vidt publikum.

  • Volvo Construction Equipment signerer en treårs avtale om å være offisiell leverandør som medvirker til å introdusere et fullelektrisk FIA World Rallycross Championship
  • Mesterskapet vil holdes på forskjellige kjente steder fra juli 2022 til slutten av 2022, med utvidelse til andre markeder i kommende sesonger. 
  • Volvo CE etablerer en arena for engasjement og samarbeid for å fremskynde en bærekraftig endring innen både anleggsmaskiner og motorsport.

Et partnerskap for å framskynde transformasjon

Gjennom avtaleperioden på tre år vil Volvo CE sette i drift en miks av sine bransjeledende elektriske anleggsmaskiner og bærekraftige og innovative løsninger i en spennende motorsportverden, når FIA World Rallycross Championship nå går inn i en helt ny æra med fullelektrisk og bærekraftig racing. Flere spennende detaljer om det banebrytende nye samarbeidet vil avsløres over de kommende ukene. 
World RX har alltid hatt tilskuervennlige løpsserier der biler basert på produksjonsmodeller kjører på asfalt og grus på korte lukkede baner. For første gang vil mesterskapet i 2022 også omfatte en fullelektrisk serie, som retter seg mot et yngre og mer variert publikum. 
Arne Dirks, Executive Director for World RX, sier: «Vi er veldig stolte av å annonsere Volvo CE som vår offisielle anleggsmaskinleverandør. De er en utmerket partner for World RX, og de knytter seg til oss i en viktig tid der mesterskapet for første gang tar i bruk elektriske biler. Ikke nok med at vi har felles mål når det gjelder bærekraft, men Volvo CE vil samarbeide med oss om noen utrolig spennende hemmelige prosjekter som vi regner med å bekrefte i løpet av kort tid, og som vi er sikre på vil kick-starte den nye tiden innenfor rallycross på en sensasjonell måte».

Endring starter her

Volvo CE har som intensjon å bruke deltakelsen i mesterskapet til å flytte grenser for bærekraft, sikkerhet, likestilling og mangfold. På samme måte som rallycrossbilene har Volvo CE en tradisjon for å levere off-road løsninger med høy ytelse – og vil bruke den internasjonale elektriske løpsserien som en arena for å vise et økende sortiment av elektriske anleggsmaskiner og innovative løsninger for et globalt publikum. 

Bill Law, Head of Brand, Marketing & Communications hos Volvo CE, sier: «Et globalt skifte til en elektrisk framtid er uunngåelig, og det haster – og vi vet at mer bærekraftige løsninger for anleggsvirksomhet er en viktig del av denne endringen. Det er grunnen til at vi gleder oss over å samarbeide med FIA World Rallycross Championship når de satser fullelektrisk – og deler vår forpliktelse til ikke bare å demonstrere mulighetene med elektromobilitet, men også å bidra sammen på en reise med mål om å bygge en bedre verden».

En spennende reise

Sesongen starter med et lanseringsarrangement ved den ikoniske svenske banen Höljes, og går deretter videre til berømte Nürburgring i Tyskland, Hell i Norge, Riga i Latvia, Montalegre i Portugal, Spa-Francorchamps i Belgia, og ett sted til som vil bli annonsert senere. 

Bærekraftig og digital

For å ytterligere bidra til bærekraft vil partene ha som målsetning å begrense utslipp relatert transport og logistikk i forbindelse med løpene. Volvo CE vil invitere lokale kunder til å delta på løp og arrangementer, og i tillegg vil digitale løsninger som mesterskapets RX+ livestreaming plattform gjøre det mulig for et større publikum å følge løpene virtuelt. «Integrasjonen av fysisk arrangement og digitale opplevelser gjør World RX til en naturlig del av vår nye markedsføringsmodell, der vi søker nye måter å nå alle våre forbindelser på en engasjerende og spennende måte», sier Bill Law, Head of Brand, Marketing & Communications at Volvo CE.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Åsa Alström

Head of Strategic Communications
Volvo Construction Equipment
asa.alstrom@volvo.com