Håndtering av telematikkdata fra maskinparker bestående av flere merker har aldri vært enklere takket være AEMP 2 API-oppdatering

Volvo Construction Equipment har gjort CareTrack-telematikkdata tilgjengelig som en del av AEMP 2.0 API, som gir eiere av en blandet maskinpark muligheten til å enkelt administrere deres telematikkdata på et sted.

Introdusert som et resultat av et bransjedekkende samarbeid, AEMP 2.0 API leverer data i et standardisert format. Originalutstyrsprodusenter (OEM) følger ISO15143-3 2016 for å tilpasse seg en bransjeomfattende avtalt metode for å presentere data, noe som gir maskinparkforvaltere en enkel mulighet til å inkorporere dem i deres eksisterende systemer.

Daniel Widlund, Service Manager Connectivity hos Volvo Construction Equipment forklarer: “Med AEMP 2.0 API kan man nå, fra en maskinpark bestående av flere merker, få tilgang til all telematikkinformasjonen i samme format. En vanlig utfordring for maskinførere i en blandet maskinpark har blitt å måtte administrere flere telematikkløsninger, som hver leverer forskjellige typer informasjon og i forskjellige formater. Takket være AEMP 2.0 API er telematikkdata fra en blandet maskinpark nå lettere å få tilgang til og enklere å analysere – noe som hjelper kundene med å identifisere nødvendige tiltak, samt øker driftens produktivitet og effektivitet.”

AEMP 2.0 API lar CareTrack-telematikkdata enkelt integreres i kundenes egne systemer, og sikrer at de fortsetter å dra nytte av datamengden som leveres av Volvo-telematikken. Det å kunne få tilgang til all telematikkdata fra en blandet maskinpark på et samlet sted betyr at maskinparkforvaltere kan få et helhetlig syn over hele maskinparken. Sammenlignet med AEMP 1.2, tilbyr AEMP 2.0 API enda flere tilgjengelige datapunkter, inkludert lastedata, tomgangstimer og feilkoder. Disse samlede dataene kan gi den nødvendige innsikten som skal til for å maksimere effektiviteten, produktiviteten og lønnsomheten.

Dessuten er implementeringen enkel takket være Volvo Developer's Portal. Som navnet antyder er dette en portal som gir utviklere de nødvendige ressursene for å enkelt sette opp og teste API-integrasjonen for Volvo CE-maskiner. Brukere kan også finne mer informasjon om hvordan de får tilgang til støtte, pluss en utvidet FAQ-seksjon, sammen med en mengde annen informasjon om AEMP 2.0 og de tilgjengelige datapunktene.

For å finne ut hvordan de kan dra nytte av det AEMP 2.0 har å tilby må kundene kontakte deres Volvo-forhandler.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com