L200H High Lift utvider tømmerhåndteringsevnene

Volvo CE har gjenoppfunnet deres L180H High Lift-hjullaster og forvandlet den til den helt nye L200H High Lift –med 27% økt løftekraft og større tømmerklør.

Når det gjelder det å forstå tømmerbransjens behov har Volvo Construction Equipment (Volvo CE) dype røtter. Tømmerbransjen fikk et effektivt verktøy da Volvo fant opp den første High Lift-hjullasteren i 1974, og siden har de ikke sett seg tilbake. Maskinen er nå vanlig på sagbruk og havner over hele verden. 

L200H High Lift er et resultat av et halvt århundre med erfaring innen maskinkonstruksjon, og er en videreutvikling fra den markedsledende L180H High Lift-hjullasteren som den erstatter. Hovedutviklingen inkluderer evnen til å bli utstyrt med opptil 13 % større tømmerklør –noe som er muliggjort av 27% høyere løftekapasitet. Dette, kombinert med en sterkere baseenhet, betyr at L200H High Lift kan håndtere flere kubikkmeter med tømmer per time, noe som øker produktiviteten og reduserer driftskostnadene.

Et nytt lasteaggregat med forsterket lastearm, tverrbjelke og rotatorenhet. De ekstra kreftene gjør at den maksimale løftekapasiteten øker fra 8,8 tonn på L180H High Lift til mektige 11,2tonn. Tømmerklørne har også vokst –der den største har økt fra 3,8 m² på den forrige modellen, til 4,3 m²på L200H High Lift. Tømmerklørne kommer i en rekke former og størrelser for å passe perfekt til ditt bruksområde. Dette er ingen vanlige klør –dette er forsterkede og Volvo-designede tømmerklør som har vokst frem fra et halvt århundre med kunnskap og erfaring med High Lift-hjullastere. For å imøtekomme den økte kapasiteten og sørge for at hjullasteren har høy stabilitet, utrustes maskinene med 875 L4-lavprofildekk som standard.

Et gjenkjennelig DNA

Med evne til å stable tømmerstokker i en høyde på nesten 7 meter –60 % høyere enn det en konvensjonell hjullaster klarer –utnytter designet til Volvo High Lift-maskinene lagringskapasiteten på anlegget maksimalt. Maskinen er ikke bare høytløftende, den er fingernem også. Med 360° rotasjon og muligheten til å tilte kloa gjør L200H High Lift det enkelt å få tak i enhver tømmerstokk i stabelen. Den nye og sterkere rotatorenheten er vedlikeholdsfri og har et integrert dempesystem som også forbedrer stabiliteten.

Drivlinje som letter på trykket

L200H High Lift er lett på føttene og i stand til å kjøre over ulendt terreng i stor hastighet –noe som gjør det mulig å arbeide komfortabelt på uberedt grunn og utøve minimal belastning på asfalterte overflater. Dette gjør den takket være dens fire brede og like store dekk i kombinasjon med rammestyring. Resultatet er reduserte kostnader når det gjelder forberedelse og vedlikehold av arbeidsområdet.

Bremseevnen må være førsteklasses der det håndteres tømmer og kraftig bruk av bremser er normen. For å forhindre høye temperaturer har L200H High Lift et eksternt akseloljekjølesystem som reduserer temperaturen i akslingene, noe som videre øker levetiden på bremsekomponentene. Dessuten inkluderer akseloljekjølingen også et oljefilter, som holder akseloljen renere over tid og som øker oljeskiftintervallet til 4000 driftstimer (eller 18 måneder).

Girskiftestrategien har blitt optimalisert for å være i samsvar med de nye økte arbeidsbelastningene, noe som resulterer i raskere akselerasjon og jevnere betjening av maskinen. Velprøvde teknologier som OptiShift, som integrerer Reverse By Braking-funksjonen og momentomformer med Lock Up, gir enda bedre drivstoffeffektivitet.

Teknologi der det betyr noe

L200H High Lift er den første High Lift-varianten som er kompatibel med Load Assist, en pakke med apper som er tilgjengelig fra den førerhusmonterte Volvo Co Pilot-skjermen, som er designet for å øke produktiviteten og lønnsomheten under bruk av hjullastere. 

On-Board Weighing-appen gir sanntidsinnsikt i tømmerkloas nyttelast for å eliminere overlastning, underlastning, gjenveiing og ventetider. Operator Coaching Advanced-appen hjelper til med å utnytte hjullasteren til dens fulle potensiale. Den gir sanntidsinformasjon og veiledning til maskinførere, og hjelper dem med å sikre at de arbeider på en måte som gir optimal produktivitet og drivstoffeffektivitet, samt oppnår redusert maskinslitasje.

Som en del av Load Assist-tilbudet finnes også Tire Pressure Monitoring System, et system som gir førerne muligheten til å kontrollere trykket og temperaturen til luft-og væskefylte dekk –alt fra komforten til førerhuset.Hvis man tar i betraktning at det å ha korrekt trykk i dekkene kan redusere drivstofforbruket med mellom 2-4 %, og øke dekkenes levetid med 6-10 %, er dette et verdifullt kostnadsbesparende verktøy.

En fin plass å tilbringe dagen

L200H High Lift er en bra plass å arbeide et skift på. Den haren romslig design, et ergonomisk oppsett og en enestående sikt –den har til og med et stort utvalg av førerstoler. En spesialdesignet multifunksjonsspak sikrer presis betjening av hydraulikken, og maskinførene kan til og med tilpasse innstillingene via smarttelefonene deres.

For å redusere maskinførertrettheten og forbedre produktiviteten gir Comfort Drive Control (spakstyring, ekstrautstyr) maskinførerne muligheten til å styre maskinen ved å bruke en spak i stedet for rattet –spesielt effektiv under hurtig lossing av lastebiler.

Maskinførere må hele tiden være observante på hva som skjer rundt maskinene deres. Og hjelpen er tilgjengelig: et nytt frontmontert kamera (ekstrautstyr) gir oversikt over hva som skjer foran maskinen –selv på toppen av tømmerstabelen. Bildet vises på en egen førerhusmontert skjerm.

Redusert ståtid og forenklet vedlikehold

Lang levetid, reduserte vedlikeholdsbehov, enkel tilgang til servicepunkter og en rekke utfyllende servicer bidrar til å holde vedlikeholdskostnadenenede og driftstiden på maksimum. I likhet med forgjengeren er L200H High Lift enkel å jobbe på –Volvo-førerhuset kan vippes sideveis til enten 30º eller 70º. Kombinert med et elektronisk betjent motorpanser er det enkelt å få god arbeidstilgang til maskinen.

Å inspisere og rengjøre motorrommet er nå enda enklere takket være ekstra rekkverk på begge sider av maskinen. Ikke det at du trenger å se under panseret så ofte heller, takket være 1000-timers motorserviceintervaller. Hurtigkoblinger for drenering og fylling gjør det enkelt og raskt å skifte hydraulikkoljen, transmisjonsoljen, motoroljen og forakseloljen, samtidig som at de bidrar til å unngå søl og forurensning.

Med Volvo ved din side

Selv når Volvo ikke er på anlegget kan de holde øye med maskinene via ActiveCare. Selskapets Uptime Center tilbyr døgnkontinuerlig maskinovervåking. De leverer ukentlige rapporter og varsler kundene dersom det er behov for forebyggende vedlikehold.

L200H High Lift er det nyeste tilskuddet fra Volvo's lange erfaringmed kunder innen tømmerbransjen. Maskinen rekker høyere og gjør mer –alt med reduserte kostnader og kortere ståtid. 

Hovedspesifikasjoner:

 Hovedspesifikasjoner  Enhet L200H HL Stage V
 Tømmerklør  m2  3.4 - 4.3
 Driftsvekt  kg  35 000 - 40 000
 Motor    Volvo D13J
 Maks. effekt ved  o/min  1 300 - 1 400
 . . . ECE R120 netto  kW  251
 . . . ISO 9249, SAE J1349 netto  kW  250
 Maks. dreiemoment ved  o/min  1000
 . . . SAE J1995 brutto  Nm  2030
 . . . ISO 9249, SAE J1349 netto  Nm  2024
 Dekk    875/65R29 alternative 775/65 R29

 

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com