Volvo forbedrer og utvider serien av hybridgravere

Volvo tilbyr en forbedring av drivstoffeffekten på hele 17 % i forhold til konvensjonelle maskiner, og har lansert en helt ny drivlinje til deres revolusjonerende gravemaskin EC300E Hybrid – teknologien blir nå også introdusert i de to nye modellene i 25- og 35-tonns klassen.

Ved bruk av en helt ny basemaskin, som i seg selv gir en 10 % forbedring i drivstoffeffektiviteten i forhold til modellen den erstatter, har Volvo Construction Equipment (Volvo CE) introdusert tre nye hybridgravemaskiner som tilbyr ytterligere forbedringer i drivstoffeffektiviteten på opptil 17 % sammenlignet med konvensjonelle maskiner. Den nye serien kommer i form av en forbedret 30-tonns EC300E Hybrid gravemaskin, og introduksjonen av teknologien i to nye maskiner – 25-tonneren EC250E Hybrid og 35-tonneren EC350E Hybrid.

Lagring av energien fra bomsenk-funksjonen

Alle de tre maskinene bruker Volvo's nye hydrauliske hybridteknologi som høster "gratis" energi som genereres ved senking av bommen. De kraftige og regulære bomsenk-bevegelsene lader en hydraulikkakkumulator, som deretter lagrer og leverer energi, som ved behov, er med på å drive den hydrauliske hjelpemotoren – som videre hjelper til med å drive hovedmotorsystemet. Hybrid-modellene innebærer ingen ytelseskompromisser og gravemaskinene tilbyr de samme nivåene innen kontrollerbarhet og ytelse som standardmaskinene – inkludert det å kunne arbeide i ECO-modus og Hybrid-modus samtidig.

Hydraulisk hybridteknologi

I motsetning til andre hybrid-systemer er komponentene på disse maskinene relativt enkle, bestående av minimalt med tilleggskomponenter som er enkle å vedlikeholde. Den ekstra energien som hybrid-systemet er i stand til å levere bidrar med å avlaste motoren, og i prosessen leverer den en forbedring i drivstoffeffektiviteten på opptil 17 % og opptil 15 % mindre CO2-utslipp – noe som er spesielt viktig ved arbeid i urbane områder. Når den brukes i ‘grave og tømme’-applikasjoner (spesielt de med 90o sving) gir dette systemet rask tilbakebetalingstid.

EC300E Hybrid i fokus

Selv om EC250E Hybrid og EC350E Hybrid er helt nye har EC300E Hybrid gjennomgått omfattende oppgraderinger. Nye egenskaper inkluderer:

  • 10 % forbedring av drivstoffeffektiviteten takket være et intelligent elektro-hydraulisk system og en ny D8M Volvo-motor – som reduserer turtallet fra 1800 til 1600, samtidig som at den gir en 5 % effektøkning.
  • En 700 kg tyngre motvekt gir større stabilitet og en 5 % økning i løftekapasiteten på tvers av beltene.
  • Nye prioriteringsfunksjoner – som lar maskinførere prioritere en funksjon, Bom/Sving og Bom/ Belting, i forhold til hverandre.
  • Ny justerbar hastighetskontroll for bomsenk-funksjonen – ideell for presisjonsarbeider.
  • Forbedret responstid – takket være elektriske manøverspaker og helelektriske beltepedaler.

EC250E Hybrid

Det er også gjort forbedringer innen førerkomforten, som blant annet en ny teknologi som reduserer gyngingen i bom og stikke – noe som videre reduserer ristingen i maskinen – og en ny Comfort Drive Control (ekstrautstyr) som bidrar til å redusere førerbelastingen ved å la maskinføreren betjene beltefunksjonen ved hjelp av proporsjonalbrytere på manøverspakene i stedet for å måtte betjene beltepedalene. Når det gjelder vedlikehold blir det nå enklere å stige opp på overbygningen takket være den nye 3-punktstilgangen på høyre side. I tillegg gjør en ny sprutbeskyttelse på AdBlue-tanken det enklere å fylle, samt reduserer faren for søl. Skiftintervallet for motorolje og motoroljefilter har blitt doblet til 1000 driftstimer.

De nye maskinene; EC250E Hybrid, EC300E Hybrid og EC350E Hybrid, har banebrytende teknologi som sparer drivstoff, reduserer utslippet og forbedrer prosjektets lønnsomhet.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com