Volvo CE møter fremtiden med det største utvalget av elektriske maskiner

Med tre nye elektriske kompaktmaskiner - L20 Electric, EC18 Electric og ECR18 Electric som nå lanseres på markedet, viser Volvo Construction Equipment (Volvo CE) sitt engasjement for å bygge en verden som vi ønsker å leve i ved å tilby bransjens største utvalg av elektriske maskiner.

De nye batteridrevne modellene som er tre av fem elektriske kompaktmaskiner, vil være tilgjengelige for reservasjon på nett fra i dag (7. oktober) for levering i 2022. Nok en gang viser vi at bærekraftige løsninger ikke bare er et løfte vi gir for morgendagen, men en ekte innovasjon, noe som gir produsentens økende utvalg av elektriske maskiner og kundene et renere, mer støysvakt og mer behagelig arbeidsmiljø, og ikke minst et enda bredere utvalg som passer best for deres behov.

Disse siste innovasjonene er det neste skrittet i selskapets ambisjon om å nå nullutslipp av drivhusgasser innen 2040. Dette skjer sammen med utviklingen av hydrogenbrenselcelleløsninger og mer bærekraftige forbrenningsmotorer som en del av Volvo-konsernets mål om å ha minst 35 % av sitt totale utvalg av maskiner med helelektrisk drift innen 2030.

Melker Jernberg, president for Volvo CE, sier: “Vi er stolte over å lede vår bransjes kamp mot klimaendringer som produsenten med verdens største utvalg av elektriske maskiner. Vi leverer ikke bare virkelige løsninger for en mer bærekraftig måte å jobbe på, men vi bidrar ytterligere til kundenes virksomhet med et bredest mulig utvalg som passer best til kundenes behov.”

Bevist fortid, elektrisk fremtid

De nye elektriske maskinene er nå tilgjengelige for reservasjon på nett

Kompaktlasteren L20 Electric, samt kompaktgraverne EC18 Electric og ECR18 Electric, slutter seg til den allerede lanserte L25 Electric og ECR25 Electric. De to eksisterende modellene er allerede etablert i markedet og viser seg å gi kraft og ytelse i en mer miljøriktig pakke. De tre nye modellene representerer de siste tilleggene til Volvo CE's hovedengasjement, nemlig det å bevege Volvo's utvalg av kompaktlastere og kompaktgravere over til elektriske maskiner og stoppe utviklingen av nye dieselvarianter.

L20 Electric har et velprøvd konsept basert på den større L25 Electric-modellen. Den har nyttelast på 1,8 tonn og parallellført lasteaggregat som gir god sikt over redskapene som brukes, en enestående løftehøyde, samt 100 % parallelle bevegelser, noe som også gjør den perfekt til bruk med pallegafler. Den elektriske maskinen med to batteripakker (33kWh eller 40kWh) forventes å kunne gi opptil seks timers aktivt arbeid per lading, og vedlikeholdbehovet er redusert med 30 %. I tillegg til de roligere arbeidsforholdene som tilbys av den nesten støyfrie driften, blir betjeningskomforten også forbedret takket være den nye automatiske parkeringsbremsen med bakke-hold-funksjon og en rekke skreddersydde arbeidsmoduser.

Den korte, men tøffe 1,8-tonn ECR18 Electric er utviklet for å gi samme best-i-klassen stabilitet og brukeropplevelse som kundene forventer av deres dieseldrevne utgave, men med fordelen av lav støy, lite vibrasjon og mer responsvillig hydraulikk på grunn av dreiemomentet som er der umiddelbart. ECR18 Electric gir en forventet aktiv driftstid per ladning på 4 timer, avhengig av forhold og arbeidsoppgave. Maskinen har dessuten også en ultrakort radius (perfekt for trange omgivelser). Den er bygget med tanke på holdbarhet fra motvekten til ståldeksler rundt om og slanger som er lagt inne i bommen.

Den hendige EC18 Electric er enkel å betjene og transportere, og tilbyr kundene en kostnadseffektiv kompaktgraver i 1,8 tonn klassen. Understellet kan trekkes inn hydraulisk til mindre enn 1 m og kjøres ut til 1,35 m, slik at den kan presses inn gjennom de trangeste åpningene, mens maskinens design sikrer at høyre rammehjørne, kongen og bomsvingsylinderen holder seg innenfor beltenes bredde, noe som gir maksimal sikt og redusert risiko for maskinskade ved arbeid langs med hindringer. I tillegg til ergonomiske betjeningsorganer, et romslig førerhus og en rekke justerbare innstillinger, tilbyr den også muligheten for et lukket og oppvarmet førerhus.

Alle de tre maskinene kommer med en integrert, innebygd lader som gjør det mulig å lade maskinene fra 0 til 100 % på under 6 timer. Med en innebygd hurtiglader kan L20 Electric lades helt opp på bare 2 timer, mens ECR18 Electric og EC18 Electric kan lades opptil 80 % på inntil 1,25 timer. For et mest nøyaktig resultat, kan Volvo-forhandlere beregne forventet driftstid og optimal ladeløsning basert på kundenes arbeidsoppgaver. Med noen av disse maskinene kan kundene arbeide i støysensitive områder og utenfor vanlige arbeidstider, så vel som til prosjekter der det kreves minimalt utslipp og innendørs, uten behov for kostbare avtrekkssystemer.

Smarte løsninger for smarte maskiner

Kunder av noen av de fem elektriske modellene vil også snart kunne dra nytte av en ny administrasjonsløsning for maskinparken, designet spesielt for fjernovervåking av elektriske maskiner. Electric Machine Management Application (EMMA) vil gi verdifull innsikt i batterinivå og gjenværende arbeidstid, ladestatus, geografisk plassering og mye mer for å hjelpe kundene med å øke tilgjengelig driftstid.

EMMA vil gi innsikt for å hjelpe til med å drifte de elektriske maskinene på en effektiv måte

Som for de første elektriske modellene som ble introdusert i 2019 og sendt ut på markedet i 2020, har Volvo CE nå et reservasjonsverktøy tilgjengelig for at kundene skal kunne bestille en av disse tre nye maskinene, tilgjengelig i 13 europeiske land før de utvider til andre markeder. Kunder som legger inn en reservasjon på nett innen 31. desember 2021, får en ekstra gave - en gratis Volvo-skuffe ved bestilling av L20 Electric og to gratis Volvo-skuffer ved bestilling av enten ECR18 Electric eller EC18 Electric.

For alle som ønsker å bestille en av disse små, men kraftige maskinene, og igjen bidra til en bedre fremtid - vennligst besøk https://www.volvoce.com/electromobility/prebook/.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com