Volvo CE bringer en tipptruck i 95-tonnsklassen til det verdensomspennende markedet

Volvo CE har utvidet distribusjonen av deres velprøvde 95-tonns (105 ton) R100 tipptruck. Ekspansjonen kommer takket være tilføringen av en Stage V/Tier 4 Final-godkjent motor.

Tipptrucken R100 fra Volvo Construction Equipment er velprøvd på en rekke anlegg over hele verden, og er nå utrustet med en Stage V/Tier 4 Final-motor slik at den kan gjøre sin entré på markedene med de strengeste utslippsreguleringene og åpne opp for en verdensomspennende distribusjon. Med en størrelse og kapasitet som gjør den til Volvo's største tipptruck, R100 lover å redusere kundenes driftskostnader ved å øke produktiviteten, drivstoffeffektiviteten, førerkomforten og driftstiden.

For optimal ytelse, kraften leveres av en 783 kW (1075 hk) Stage V/Tier 4 Final-motor, med et tilpasset drivverk som gir høyt dreiemoment, uovertruffen trekkfunksjon og klasseledende trekkraft. Drivverkets ytelse støttes av Volvo Dynamic Shift Control, som automatisk velger optimalt gir, turtall og dreiemoment for høy drivstoffeffektivitet.

Kunder kan forvente å bruke mindre per transportsyklus med R100, som har en dobbeltskrånende dumperkasse på 79 yd3 (60,4 m3) som gir optimalt hold på massen og minimalt med spill. Dumperkassens profil gjør det mulig for maskinføreren å oppnå konsistent og høy nyttelast, mens raske syklustider sikrer høy effektivitet. R100, med Steg V/Tier 4 Final-motor, har en valgbar Economy-girmodus for lettere arbeidsområder eller høyhastighets arbeidsområder, samt en automatisk motoravstengningsfunksjon med justerbar timing som kutter unødvendig tomgang for å redusere motorslitasje og driftskostnader. 

Volvo bygger videre på den høye ytelsen og transporthastigheten til deres tipptruck med intelligente overvåkingssystemer. For en kostnadseffektiv produksjon – On-Board Weighing (ekstrautstyr) sikrer at maskinen flytter maksimal nyttelast på et sikkert vis.

R100 er tilgjengelig med CareTrack – Volvo's telematikksystem – for å fjernovervåke driftsdata, inkludert drivstofforbruk, maskinutnyttelse, tomgangsrapporter og GPS-posisjon.

Kunder som er interessert i å øke produktiviteten til eksisterende og fremtidige prosjekter får tilgang til Volvo Site Simulation ved å kontakte deres lokale Volvo-forhandler. Verktøyet bidrar med å definere den mest lønnsomme maskinparken, det beste oppsettet på anlegget og prosjektresultater basert på kundenes behov. Ved å bruke simuleringen kan kunder og forhandlere samarbeide om å sette sammen en utstyrsplan før et prosjekt starter.

Holdbar design

Driftstid og produktivitet har hovedfokus i maskinens holdbare design, som fremmer høy komponentbeskyttelse, lengre livssykluser og forlengede intervaller mellom periodisk vedlikehold.

Med en dumperkasse som er laget av slagtålelig og slitesterkt 400 HBW-stål, koblet til en kraftig og solid ramme, tipptrucken R100 oppnår langvarig ytelse ved å benytte:

  • Lavt tyngdepunkt.
  • McPherson frontfjæring.
  • Nøye utvalgt sporvidde og akselavstand for å oppnå glimrende maskinstabilitet som jevner ut alle slag fra veien.
  • Ramme med 'Hestekrage'-design som gir vridningsfleksibilitet for høy holdbarhet ved kjøring i ujevnt terreng.
  • Ramme designet med opphengte tanker og forsterkede hull for høy strukturell holdbarhet og pålitelighet. 

Maskinførerens førstevalg

R100 løfter også førerproduktiviteten og sikkerheten med det ROPS/FOPS-godkjente førerhuset, som sammen med sklisikre trinn og gangbroer gir en trygg inn- og utstigning av maskinen. For reduserte støy- og vibrasjonsnivåer har førerhuset innfestning av viskose-typen, som sammen med den dynamiske McPherson-frontfjæringen gir utmerket kjørekomfort.

Fra førerstolen kan maskinføreren ha oversikt over arbeidsområdet gjennom de store glassflatene og det rette frontvinduet. Den gode sikten forbedres ytterligere av et 360° oversiktssystem – levert av Volvo Smart View. Systemet benytter flere utvendige vidvinkelkameraer til å fremstille et bilde av maskinen og omkringliggende områder i fugleperspektiv, bildet vises på en skjerm i førerhuset.

I tillegg til et lettbetjent styresystem, alle instrumentpaneler er ergonomisk plassert innen rekkevidde fra den fullt justerbare Volvo-førerstolen, som enkelt kan justeres etter maskinførerens kroppsbygning.

For full kontroll over styring og hastighet er R100 utstyrt med to retardasjonssystemer. Hvis manuelt valgt; transmisjonsretarderen bremser drivverket, noe som vil redusere stifting av hjulene i bratte utforbakker og under glatte driftsforhold. Mens den modulerende bremseretarderen kan aktiveres automatisk når maskinføreren slipper opp på gasspedalen for å holde maskinen i et valgt gir og gi et konstant motorturtall i en utforbakke. Disse funksjonene reduserer maskinførerens inngripen for enklere drift. En rekke andre systemer bidrar ytterligere til økte nivåer av automatisert sikkerhet, noe som beskytter både maskinføreren og maskinen. Disse inkluderer funksjoner som hindrer kjøring i fri i utforbakke, overrusing av motor, samt nødbrems og nødstyring.

Opprettholde standen

Fullpakket med pålitelige funksjoner som gir enestående beskyttelse, R100 optimaliserer driften og forlenger vedlikeholdsintervallene for lavere driftskostnader. Når det er tid for service er R100's servicepunkter metodisk plassert for å kunne utføre vedlikeholdet på en rask og effektiv måte.

Servicepunktene er gruppert og plassert innen rekkevidde fra bakkenivået og serviceplattformen, mens hjuldesignet fremmer sikker og rask fjerning og montering av hjulene. Vedlikeholdet støttes videre av en innebygd informasjonspakke som inkluderer systemtrykk, temperaturer og feilrapportering.

Til sist, men ikke minst, R100 har høy filtreringsgrad for bedre ytelse og for å kunne forlenge komponentens levetid. Hvert av hydraulikkens delsystem har sugefiltre med magneter, samt trykkfilter på styring, bremseoljepumpe og bremsekjøleenheter. Motoren har forfilter og hovedfilter på dieselsystemet og en avansert totrinnsfiltrering av motoroljen for å fjerne skadelige forurensninger. Og et sentrifugalfilter på luftinntaket gir renere innsugsluft og lengre levetid for luftfiltrene.

R100 er den perfekte partner innen gruvedrift og steinbrudd. Den venter på deg hos din lokale Volvo-forhandler.

Hovedspesifikasjoner:

Nyttelast kg /lb. 95000 / 209,439
Kassevolum, SAE 2:1 toppet m3/ y3 60,4 / 79
Nettovekt kg /lb. 69752 / 153,777
Bruttovekt kg /lb. 166 280 / 366,584
Motor Cummins QST30 (Tier 4 F-godkjent)
Maksimal bruttoeffekt, motor kW / hk 783 / 1,050
…ved motorturtall o/min 2100
Maks SAE J1349 bruttomoment Nm / lbf ft 4 631 / 3,416
…ved motorturtall o/min 1300
Maks.kjørehastighet, km/t / mph 50 / 31.1

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com