Volvo CE øker driftstiden med virtuell teknisk støtte i felt

For å diagnostisere og løse potensielle maskinproblemer enda raskere enn før gjør Volvo Construction Equipment det nå mulig for forhandlernes feltteknikere å koble seg opp direkte mot deres produktspesialister på verkstedet eller kontoret, samt Volvo's produkteksperter og ingeniører, via sanntids videooverføring.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) tilbyr forhandlernes feltteknikere, over hele Europa, Midtøsten, Afrika og Oseania, muligheten til å kommunisere direkte med Volvo's produkteksperter og ingeniører mens de er ute i felt.

Via en Tech Support-app på mobiltelefonen kan feltteknikere starte en interaktiv videosamtale med forhandlerens verksted-/kontoransatte og invitere en Volvo-produktekspert og ingeniør for, ved behov, å kunne tilføre mer ekspertise innen diagnose og problemløsing.

Den utvidede reality-teknologien lar alle involverte parter se hva feltteknikerne ser, og kan i tillegg peke på komponenter via skjermen. Videre kan disse samtalene tas opp og lagres for referanse i tilfelle ytterligere undersøkelse er nødvendig.

“Tidligere, når en felttekniker trengte mer hjelp for å diagnostisere eller løse et problem, tok de kanskje noen bilder, reiste tilbake til forhandleren og snakket med kollegaer eller avtalte en samtale med Volvo's produktstøtte. Dette kan føre til flere reiser ut til maskinen og frustrerende ståtid for kunden, ”forklarer Aram Ibrahim, leder for Uptime Support hos Volvo CE.

“Nå kan feltteknikere dra nytte av ekspertisen til deres kolleger som om de var sammen med dem ute hos kunden. Opptil fire personer kan samtidig se og diskutere den samme komponenten, peke på visse ting på skjermen, komme med forslag om løsninger, samt se maskinens oppførsel i sanntid. Vi gjør feilsøkingen raskere, minimerer reisetiden og får maskinen raskere tilbake i arbeid.”

Stadig tettere samarbeid

Selv de mest holdbare maskinene vil kunne oppleve sporadiske tekniske problemer. Da er et sterkt samarbeid mellom produsent og forhandlere avgjørende for å kunne løse det så raskt som mulig, noe som videre sikrer kundenes produktivitet og lønnsomhet.

Volvo CE og deres forhandlere har et nært og effektivt samarbeid der de gjennom de siste årene har implementert et felles saksbehandlingssystem. Dette har gitt forhandlerens serviceteknikere betydelig forbedret informasjonstilgang og støtte, samt ført til at viktige tilbakemeldinger når tilbake til Volvo's R&D-team.

“Teknisk støtte i sanntid er det neste utviklingstrinnet i vårt samarbeid for bransjeledende driftstid. Det er også en del av vår digitaliseringsreise og vi er glade for å se hvordan dette kan bane vei for fremtidige teknologier som "smarte briller" eller muligheten til å se inne i konstruksjoner. Men for øyeblikket vil teknisk støtte i sanntid forbedre effektiviteten enda mer og maksimere maskinens driftstid,” konkluderer Aram med.

Besøk Volvo CE's nettsider for å lære mer om Volvo Uptime Services.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com