Oppgradert Dig Assist setter standarden for presis graving

Verktøyene i Dig Assist-pakken fra Volvo CE har bevist at de kan levere presist gravearbeid på en brøkdel av normalt tidsforbruk. Nå oppgradert med en rekke nye funksjoner, Dig Assist hever nivået igjen – med maksimal produktivitet, effektivitet og sikkerhet i graveoperasjoner.

Volvo Dig Assist

Betjening av maskinen vil alltid kreve ferdigheter, men det er ikke skadelig å forbedre ytelsen til selv dine beste maskinførere. Dig Assist fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) gir deg muligheten til å utnytte maskinens fulle produktivitetspotensiale. Ved hjelp av den førerhusmonterte berøringsskjermen – Volvo Co-Pilot – kan maskinførere raskt og uavhengig håndtere alle graveoperasjoner på et enkelt vis, uansett om oppgaven består i å planere flater, grave grøfter, pusse skråninger eller forme en tomt. Det er også et viktig sikkerhets- og komfortelement siden Dig Assist fjerner behovet for manuell oppmerking eller kontroll av dybder og vinkler.

Full oversikt: maskinstyring

Dig Assist er tilgjengelig med 2D, In-Field Design og 3D-verktøyer som gir maskinføreren en detaljert graveplan fra komforten til førerhuset.

Den velkjente 2D-appen er beregnet for planering og forming av skråninger. Dette ekstrautstyret benytter sanntidsdata for å tydelig vise maskinførerne når måldybden eller skråningsvinkelen er oppnådd.

Dig Assist

In-Field Design gjør tidkrevende jobber om til enkelt arbeid – slik at maskinførere kan gå fra en papirtegning til en digital gravemodell på minutter. Ekstrautstyret benytter GNSS og RTK-navigasjonsteknologi for å tilby nøyaktighet på centimeternivå innenfor en rekke oppgaver som f.eks. grøfting og planering av tomter og fundamenter. Jobbdata kan også lagres i Volvo Co-Pilot, slik at oppgaven kan tas opp igjen på et senere tidspunkt hvis det skulle være behov for det.

volvo dig assist

3D-alternativet er det ideelle valget for komplekse og større infrastrukturprosjekter. Med full 3D-funksjonalitet, Topcon 3D-MC og Trimble Earthworks for Dig Assist muliggjør at tegninger og modeller kan lastes direkte inn i Volvo Co-Pilot. Muligheten til å tilby begge løsningene er unik for Volvo. Det er bare å importere en prosjekt-fil og sette i gang.

Volvo Dig Assist

Volvo Active Control: en "Steer By Wire"-suksess

Utfør den samme oppgaven, dag etter dag, og oppnå de samme jevne resultatene med Volvo Active Control. Først introdusert i 2019, dette maskinstyringssystemet leder maskinføreren gjennom funksjonene for å automatisere graveprosessen, og dermed gi et perfekt resultat, opptil 45 % raskere enn tradisjonell planering. Og igjen, det betjenes via den 10" førerhusmonterte berøringsskjermen – Volvo Co-Pilot. Volvo Active Control er en "Steer By Wire"-løsning i kombinasjon med Volvo's nye elektro-hydrauliske styresystem, samt Dig Assist-programvareplattformen.

Volvo Active Control

Volvo Active Control

Planering og skråningsforming er mye enklere takket være appens halvautonome planeringsfunksjoner. Når de nødvendige jobbparametrene er lagt inn i systemet kjører gravemaskinen bom- og skuffebevegelsene, samt skuffevinkelen (hydraulisk pusseskuffe), automatisk for å gi presise gravekutt, etter ønsket form og dybde, og leverer nøyaktig den rette vinkelen på skråningen – og nå er systemet kompatibelt med 3D (Topcon). Ved bruk av Boundary Limits-pakken kan maskinførere også stoppe svingbevegelsen automatisk i en angitt vinkel for å hjelpe til under graving og lasting. Og under arbeid på trange steder kan maskinførerne forhåndsinnstille bom- og skuffehøyder, samt svingvinkel for å unngå side- eller overliggende hindringer.

Ny On-Board Weighing

Når det gjelder lasting av optimal mengde materiale kan intuisjon få deg et stykke på vei. Volvo CE's dynamiske lastveiingssystem – On-Board Weighing – gir sanntidsinnsikt i skuffens last, noe som hjelper maskinførerne med å nå målvekten hver eneste gang. Systemet forhindrer både over- og underlastning, samt sørger for at alle lastebilene kjører med lovlig vekt, samtidig som de oppnår maksimal kapasitetsutnyttelse. Maskinførere kan angi mål som inkluderer ønsket antall lass eller ønsket målvekt for en lastebil. Mens funksjoner som lasttarering, opplåsing av gjeldende last, og sletting av siste skuffelast, gir optimal nøyaktighet. Og med lasteområdevelgeren kan maskinførere angi plasseringen av lasteområdet, noe som bidrar til å forhindre mistet eller feilregistrert skuffelast. Systemet vil også telle alle skuffene som tømmes i den forhåndsdefinerte lastesonen.

Dig Assist

En annen spennende nyutvikling til Dig Assist-pakken, som kommer snart, er On-Board Weighing Advanced – spesielt tilpasset for bruksområder som inkluderer lasting av lastebiler. Truck Mode lar maskinføreren forhåndsdefinere arbeidsordrer basert på kundens prosjekter eller oppgaver, lage lister med forskjellige materialtyper, og angi spesifikke mål for hver enkelt lastebil.

Dig Assist

Praktiske apper

Volvo Co-Pilot kommer med forhåndsinstallerte apper som er designet for å gjøre maskinførerens arbeid lettere. Værmelding, Kalkulator og Notater er nye apper som fungerer på samme måte som de som finnes på en smarttelefon. Dig Assist er også kompatibel med en rekke intelligente verktøyer som bidrar med å få enda mer ut av gravemaskinen, slik som Volvo Smart View – som gir maskinførere et 360° bilde over maskinen sett fra fugleperspektiv. Bildet kan vises på Volvo Co Pilot-skjermen, eller på maskinens informasjonspanel. I tillegg kan Dig Assist anvendes med en rekke utstyr, som f.eks. tiltrotatorer, tiltbare pusseskuffer og redskapsfester – der alle kan innlemmes i verktøyene på et enkelt vis.

Som et fullintegrert og fabrikkmontert Volvo-system støttes alle komponentene, maskinvaren og programvaren til Dig Assist av Volvo-forhandlerne. Og ikke bare det, programvaren i Dig Assist kan oppdateres til nyeste versjon uten at forhandleren må ut til maskinen – alt takket være en ny nettbasert oppdateringsfunksjon, akkurat som på en mobiltelefon. Den nye versjonen muliggjør ekstern støtte direkte fra førerhuset via hjelp-funksjonen i Volvo Co-Pilot.

Dig Assist

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com