Integrering av Topcon 3D-MC med Volvo Active Control hever presisjonsnivået innen gravearbeider.

Den halvautonome gravefunksjonen som tilbys av Volvo Active Control i Dig Assist-pakken med verktøy fra Volvo CE, kan nå brukes med Topcon 3D-MC-programvare på utvalgte modeller. Systemet leverer høy gravepresisjon på en brøkdel av tiden ved hjelp av automatiserte graveprosesser. Topcon og Volvo har hevet presisjonsnivået innen gravearbeider.

Å grave ut riktige og ensartede skråninger, dag etter dag, vil alltid være en oppgave for en dyktig maskinfører, men det finnes tilgjengelige verktøyer for å forbedre ytelsen og effektivisere prosessen. Volvo Active Control hjelper maskinførere med forskjellige ferdighetsnivåer ved å automatisere graveprosessen. Nå, takket være integrering med Topcon 3D-MC, en markedsleder innen maskinstyringssystemer, vil en overflod av nye og mer komplekse prosjekter være mulig.

Sømløs integrasjon

Topcon's brukervennlige programvare integreres sømløst med Volvo Active Control-menyene, slik at maskinførere raskt kan tilpasse hvordan de vil at "automatiseringen" skal fungere. Enten man graver grøfter, planerer skråninger eller klargjør for tomter, vil partnerskapet med Topcon 3D-MC med Volvo Active Control hjelpe maskinførere med å gi perfekte resultater, raskt og effektivt, gang på gang.

Bedre sikt og forbedret kontroll

3D programvare er det ideelle valget for komplekse og større infrastrukturprosjekter, og gir mer detaljerte, realistiske visualiseringer og bidrar til å forbedre effektiviteten og redusere faren for kostbare feil. De siste oppdateringene til Topcon 3D-MC for Volvo inkluderer "over-the-air"-tilgang til Sitelink3D, støtte for LandXML-filer, et oppdatert grafisk brukergrensesnitt, samt en ekstern "over-the-air"-støttefunksjon.

Effektivitets- og presisjonsfordeler

Den siste versjonen av Volvo Active Control-programvaren støtter "Auto-tilt"-funksjonen for tiltbare skuffer og Steelwrist-tiltrotatorer, samt en "Return-to-dig"-funksjon kalt; "Bucket Recall", og automatisert tilbakeplanering. Først introdusert i 2019, dette "steer-by-wire"-maskinstyringssystemet leder maskinføreren gjennom funksjonene for å automatisere graveprosessen, og dermed gi et perfekt resultat, opptil 45 % raskere enn tradisjonell planering.

Ved bruk av "Boundary Limits"-pakken kan maskinførere stoppe svingbevegelsen automatisk i en angitt vinkel for å hjelpe til under graving og lasting. Og under arbeid på trange steder kan maskinførerne forhåndsinnstille bom- og skuffehøyder, samt svingvinkel for å unngå side- eller overliggende hindringer.

Aktuelle modeller

For Volvo-kunder i Europa, Oseania og Asia, Volvo Active Control er for tiden tilgjengelig på Volvo's beltegravere EC220E, EC250E, EC300E og EC350E. For kunder i Nord-Amerika tilbys den på tre modeller, EC220E, EC250E og EC300E. Volvo Active Control utvides til flere modeller i 2022.

Som et fullintegrert og fabrikkmontert Volvo-system støttes alle komponentene, maskinvaren og programvaren til Volvo Active Control av Volvo-forhandlerne.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com