Efficient Load Out: den digitale løsningen som revolusjonerer masseforflytningsprosjekter

De siste 18 månedene har sett forretninger fra alle sektorer omfavne teknologiens evner når det gjelder det å holde kontakten med kunder og kolleger. Og for Volvo Construction Equipment – anleggsbransjen er ikke annerledes. Efficient Load Out er en digital løsning som kobler sammen maskinførere, lastebilsjåfører og arbeidsledere i sanntid for å maksimere lønnsomheten og bærekraften til masseforflytningsprosjekter.

volvo efficient load out

I masseforflytningsprosjekter er hver eneste last avgjørende, og selv de minste forstyrrelser kan ha stor påvirkning over tid. Efficient Load Out har potensialet til å dramatisk øke prosesseffektiviteten og optimalisere nyttelasten i hver eneste syklus. Robert Nilsson, Efficient Load Out Service Owner hos Volvo Construction Equipment forklarer: “Optimalisering av driftseffektiviteten til lasteprosessen forbedrer ikke bare lønnsomheten, men øker også sikkerheten og reduserer miljøpåvirkningen i prosjektene. Efficient Load Out er den perfekte løsningen for prosjekter der det flyttes store mengder materiale.”

Kobler sammen alle involverte

Efficient Load Out er en nettsky-basert programvareløsning som er designet for å forbedre nøyaktigheten og effektiviteten til masseforflytningsprosjekter. Uavhengig av utstyrsmerke, applikasjonen kobler sammen alle parter i lasteprosessen – fra anleggsområdet til kontoret – via et brukervennlig grensesnitt.

Lastebilsjåføren laster enkelt ned Efficient Load Out-appen før ankomst, registrerer kjøretøyet ved hjelp av registreringsnummeret og angir maksimal nyttelast. Maskinføreren logger seg inn på det samme systemet og kan se listen over lastebiler som venter på å bli lastet. Maskinføreren kan 'tilkalle' en tilgjengelig tom lastebil ved å trykke på en knapp, for deretter å fylle lastebilen til dens optimale nyttelast, basert på vekt og type materiale som er registrert i systemet.

På prosjektkontoret blir alle inndata rapportert videre til nettskyen og presentert i et kontinuerlig oppdatert databilde. Oppsummerende produksjonsrapporter er også tilgjengelige.

volvo efficient load out

Lastet med fordeler

Med en fyllingsgrad på 95 % – 99 % på hver eneste tur vil under- eller overlasting høre fortiden til med Efficient Load Out, applikasjonen vil i tillegg hjelpe deg med å redusere antall transportsykluser, CO2-utslippet og trafikkmengden på anleggsområdet. Det fulldigitaliserte samarbeidet mellom maskinførere og lastebilsjåfører gjør det mulig å overlevere kvitteringer fra komforten og sikkerheten til førerhuset.

På kontoret eliminerer den fulldigitaliserte Efficient Load Out-løsningen bort papirarbeidet fra administrasjonsprosessen. Resultatet er forbedret nøyaktighet, redusert administrasjon og mindre ressursbruk. Kontoret drar også nytte av produksjonsinformasjon i sanntid, noe som gir bedre planlegging og mer presise beslutninger. Med tilgjengelig informasjon som inkluderer vekt og type materiale som har blitt transportert, så vel som laste- og tømmelokasjon, kan administrasjonen på anleggsområdet oppnå full oversikt over driften. I tillegg kan informasjonen nås av alle involverte i prosessen, noe som bidrar til å styrke samarbeidet og kommunikasjonen.

Volvo efficient load out

En velprøvd løsning

Efficient Load Out-løsningen ble først lansert i 2019, utviklet i samarbeid med den svenske entreprenøren NCC, som var på utkikk etter en løsning for å optimalisere lasteprosessen i et stort infrastrukturprosjekt. Gravearbeidene i forbindelse med en underjordisk tunnel og bro over motorveien E6 i Göteborg krevde fjerning av over 2 millioner tonn masse.

Rent praktisk hadde NCC-prosjektet 3 gravemaskiner og over 20 lastebiler koblet til Efficient Load Out, med imponerende resultater gjennom de første 12 månedene. Prosjektet fikk en reduksjon i trafikken på anleggsområdet på 10 %, noe som tilsvarer 1600 færre lastebilturer og 32 000 liter i redusert drivstofforbruk. Dette gav en månedlig besparelse på 100 000 euro, med ytterligere 200 000 euro i besparelser på administrativt ansatte. NCC reduserte dermed CO2-utslippet med 85 tonn, og fikk heller ingen overlastgebyrer.

Volvo efficient load out databilde

Kom i gang

Basert på deres erfaring med NCC, Volvo Construction Equipment ønsker nå å formidle fordelene med Efficient Load Out til flere kunder over hele verden. Robert Nilsson kommenterer: “Vi gleder oss til å utnytte vår kunnskap og erfaring for å støtte flere kunder i deres arbeid med å gjøre driften mer lønnsom og miljøvennlig med Efficient Load Out. Ta kontakt i dag for å finne ut hvordan vi kan hjelpe deg!”

Du kan finne ut mer om Efficient Load Out her eller per e-post efficientloadout@volvo.com


FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com