Produsert i Hameln - 75 år med kvalitetsmaskiner

Volvo CE Works i Hameln feirer nå sitt 75-årsjubileum, og kombinerer tradisjon med fremgang. Produksjonsanlegget for utleggere og valser er synonymt med kvalitet, nyskapning og en intensjon om konstant utvikling.

9 november 1945 oppstod starten på en ny æra innen veibygging. Det var da Gerhard Lehmann Pottkämper og Karl-Ludwig Hupfeld stiftet ABG Allgemeine Baumaschinen Gesellschaft mbH. Det som begynte i Hameln, med små maskiner, slik som den første VAS-type betongutleggeren, ledet selskapets til deres første store innovasjon etter bare 8 år. I 1953 designet og bygde AGB den første vibrerende valsen i Tyskland. Det var bare starten på en hel rekke banebrytende innovasjoner fra det som nå er Volvo-fabrikken i Hameln.

Den første håndstyrte vibrerende valsen fra 1953.

Ingen sammenligning med tidligere: Hameln-anlegget

Små skritt, store visjoner

Stor, pålitelig og kraftig: i dag gjelder disse kvalitetene fortsatt for Titan-serien av utleggerne – som ble presentert for første gang i 1965. Maskinen gjorde historie og var populær over hele verden. I dag kan dens etterfølgende modeller fortsatt sees over hele verden der det bygges vei. Disse maskinene var og er fortsatt kjent for deres pålitelighet og toppmoderne utstyr.

Titan 300 var en nyskapning innen veibygging og har gjort ABG kjent over hele verden.

Bare 20 år senere kom den neste store milepelen da det fortsatt lille selskapet; ABG lanserte det første hydrauliske, justerbare, høykomprimerende screedet på det globale markedet – noe som revolusjonerte asfalteringsarbeidet.

Alltid i tet

45 år etter stiftelsen var ABG en av de største aktørene i anleggsmaskinsektoren, og i 1990 ble selskapet et medlem av Ingersoll Rand-gruppen. Dette var en tid da digitalisering var nytt, og ABG lå i forkant med EPM I, Electronic Paver Management, et nytt grensesnitt mellom menneske og maskin som forbedret betjening og drift av utleggeren – noe som gav et mer komfortabelt, raskere og forbedret arbeid. I 2005 ble etterfølgeren – EPM II – lansert sammen med Titan 226 og Titan 326.

Så tidlig som i 1998 ledet EPM I vei med dets toppmoderne styresystem og intuitive betjeningselementer innenfor konvensjonell veibygging.

I 2007 tok selskapet enda et stort innovasjonsskritt. Volvo Construction Equipment overtok anleggsmaskinsektoren fra Ingersoll Rand, og med det ABG og Hameln Works. Fra nå av ble det benyttet Volvo-motorer i både utleggere og valser. To år senere ble det gjort en renovering av Hameln Works-anlegget, som i tillegg ble utvidet med 83 000 m² og et nytt opplæringssenter.

3-D modell av Volvo-motoren som ble montert i P7820 og P8820.

Selskapet fortsetter å fokusere på innovasjon og utviklingsarbeid. I 2017 ble de nye D-serie utleggerne lansert med en helt ny tredjegenerasjons EPM III, Electronic Paver Management.

Med EPM III kan screedoperatøren benytte de nye eksterne kontrollpanelene som gir en komfortabel oversikt over alle funksjonene til utleggeren – inkludert nivelleringen.

Toppmoderne

I dag produserer Hameln hovedsakelig beltegående og hjulgående utleggere, asfaltvalser og anleggsvalser. Produksjonsanleggene er blant de mest moderne i sitt slag, og effektiv robot-teknologi støtter arbeidet til rundt 500 kvalifiserte og motiverte medarbeidere. Men det er ikke bare når det gjelder ytelse at Hameln-anlegget tilstreber stadig bedre teknologi. Bærekraft er viktigere enn noensinne. Fabrikken er nå nesten CO2 nøytral og fokusert på å sikre at ingen skadelige stoffer blir benyttet under prosessen. Dette gjelder også for produktene. ABG-utleggere har ikke bare blitt kraftigere, men de er også de mest stillegående og drivstoffeffektive på markedet.

Tre modeller av hjulgående utleggere og ni beltegående utleggere blir produsert i Hameln.

Det er også ni forskjellige modeller av valsene.

Dirk Heusing

Dirk Heusing, administrerende direktør hos Hameln Works, vet hvorfor "Made in Hameln" fortsatt er ansett som et kvalitetstegn: "Vårt anlegg i Hameln har lange tradisjoner som vi er veldig stolte av. Maskinene som produseres der benyttes over hele verden, hver eneste dag, og det beviser at kvalitet lønner seg. For å sikre at vi beholder denne kvalitetsstandarden investerer vi i godt utdannet fagpersonell og tilbyr våre kolleger muligheten for videreutdannelse. Fordi uten våre kolleger ville vi ikke vært der vi er nå. Vi ser positivt på fremtiden og er spente på hva de neste årene vil bringe."

Den kompakte P4820D fra Hameln er ideell for arbeider i tettbebygde strøk.

Den moderne asfaltvalsen DD105 kommer også fra Hameln-anlegget.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Region Europe
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
hannah.kitchener@se10.com